Hopp til innhold

Skuffet Golberg om Nossums forklaring på vrakingen: – Vanskelig å tolke

OBERSTDORF (NRK): Han har pallplass i hvert eneste lange distanserenn etter nyttår. Han har ønsket å gå tremila med skibytte lørdag. Men Pål Golberg er veid og funnet for lett for det norske laget.

dBb8DqbAnPU

FÅR FRI TIL HELGEN: Pål Golberg, her under sprinten i VM i Oberstdorf torsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK kunne erfare uttaket tidlig fredag morgen. Da laget ble presentert på en pressekonferanse bekrefter allroundtrener Eirik Myhr Nossum at Golberg ikke er med.

– Det er vel lov å være skuffet. Det er alltid vanskelig å ta ut lag i Norge, det vet vi. Men jeg er ærlig på det, sier Pål Golberg til NRK.

– Det har vært et spesielt år med lite verdenscup. Jeg så den kanskje komme, legger han til.

Golberg har vært på pallen begge gangene det har blitt gått tremil i uttaksperioden til VM. Det holdt likevel ikke til plass på laget.

– På tremila er det sånn at det ønskes ulike typer og at det skal ikles roller. På en sprint går de fem beste og på en 15 kilometer så går de beste. Det er kanskje det som er litt vanskelig å tolke, sier Golberg om forklaringen på uttaket.

– Følte han hadde gjort det han kunne

Det er Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og regjerende verdensmester med friplass, Sjur Røthe, som utgjør det norske tremilslaget som skal jakte medaljer lørdag.

– Det er en stund siden vi tok ut laget. Pål hadde lyst til å gå, gitt hvordan han har gått på de distansene vi har gjennomført denne sesongen.

– Vi hadde en god samtale på det, det var ikke noe krangling, men en skuffelse. Etter å ha levert så godt som han tross alt hadde gjort. Han følte han hadde gjort det han kunne, sier Nossum.

Golberg sier at han ikke har noe valg annet enn å gjøre det beste ut av situasjonen han er i.

– Å håndtere beskjeden gikk fint det. Jeg har fokus på andre øvelser jeg skal gå i VM. Jeg må bare gjøre det beste ut av situasjonen jeg er i, sier Golberg.

– Ikke noe stas

Røthe er god kompis- og deler rom med Golberg under VM i Oberstdorf.

S7zo1G4X1BE

SLET I VARMEN: Pål Golberg var ikke helt på sitt beste under VM-sprinten i Oberstdorf torsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det er ikke noe stas å bli vraket. Men sånn er det med et utrolig sterkt lag. Mange kunne gjort det bra. Men på papiret ser det ut til å være en tøff skøytedel, sånn sett er det vanskelig å si hva han kunne fått til.

– Men den formen han har vist på distanse i år, kunne han gjort en god figur og kjempet om medaljene. Det er kjedelig, men samtidig har han flere gode muligheter, sier Røthe.

Råsterk januar på distanse

Vrakingen skjer etter at Golberg har levert på skyhøyt nivå råsterk på de lengste distansene i januar. Han ble nummer to på 30 kilometer fellesstart i klassisk under Norgescup på Lygna.

Deretter tok han sølv på 30 kilometer med skibytte under NM i Granåsen, og rundet av måneden ved å bli nummer tre på VM-distansen i verdenscupen i Lahti. Begge to rene uttaksrenn til lørdagens VM-distanse.

– Jeg må ta et valg

Allroundtrener Nossum sier det ikke handler om at Golberg ikke har prestert godt nok og at 30-åringen har vært høyaktuell hele veien.

– Vi må ta et valg. Vi må ta ut fem mann, ikke flere. Jeg har hele tiden hatt en tanke om disse fellesstartene og hvordan jeg vil at situasjonen skal være. Vi har endt opp med tre distanseløpere, og to som er gode i avslutningen. Det er klart, Pål har levert godt, jeg må ta et valg. Denne gangen datt han akkurat utenfor, sier allroundtreneren.

wrZ4-Mxe4fc

TOK UT LAGET: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum, her på Sjusjøen sammen med trenerkollega Arild Monsen under landslagets oppkjøring til VM.

Foto: Geir Olsen / NTB

Han legger til at vrakingen overhodet ikke handler om at Golberg kommer fra sprintlandslaget.

– Det har ingenting å si, sier han – og mener det norske elitelaget ser på seg selv om et «vi» og ikke kategoriserer seg i en sprintgjeng og en allroundgjeng.

– Kanskje kommet skjevt ut

Golberg åpnet VM-sprinten torsdag med en sterk prolog og gikk seg inn til fjerde beste tid. Men det skulle etter hvert vise seg at Golberg ikke hadde dagen.

Han tok seg videre fra kvartfinale som «lucky loser» på tid, men var sjanseløs i semifinalen. Det ble en skuffende åttendeplass på VMs åpningsøvelse.

30-åringen forteller at han trodde på medalje fra start, om det som hadde vært optimale forberedelser og at klassisksprinten var ett av sesongens hovedmål. Exiten i semifinalen er en nedtur etter at han ble nummer to under prøve-VM i fjor.

– Sprint handler litt mer om flyt og selvtillit enn distanserenn, så kanskje jeg har kommet litt skjevt ut fra start, og så har jeg kanskje manglet bekreftelsen på at jeg virkelig er i toppen, sa Golberg til NRK.

Fredag ble nok en skuffelse offentliggjort.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

    Russlands planer om å avholde et «alternativ-OL» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder Ukrainas fungerende sportsminister Matviy Bidnyi.

    Russland planlegger i september å arrangere Vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i Moskva og Jekaterinburg etter Paris-OL. Det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra IOC.

    Ukrainas fungerende idrettsminister Bidnyi ser Vennskapslekene som et eksempel på at Russland prøver å skape uorden også i idretten.

    – Etter at Russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte Vennskapslekene og etablerte «International Association of Friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med AFP.

    – De prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-PR.

    Det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i Paris-OL. Vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024.

    Fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til OL.

    (NTB)

    rHPjPlkcEl0
    Foto: AP
  • Hete hoder og bråk i NHL-kamp

    Det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet mellom Florida Panthers og Boston Bruins. I alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen.

    Panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket.

    Superstjernene Matthew Tkachuk (Boston) og David Pastrnak (Florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. De ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen.

    – Vi snakker om to stjerner. Det litt hett og de ville utfordre hverandre. Jeg synes det var kjempebra. De så OK ut da det hele var over. Kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa Panthers -trener Paul Maurice til AP etter kampen.

    Totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. Hele tolv spillere fikk kampstraff.

    Lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag.

    (NTB)

    uVWot711Ngk
    Foto: AP
  • Frida Karlsson har satt sluttdato for skikarrieren

    Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

    – Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

    Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

    – Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

    24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    – Det er mer i livet.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    Frida Karlsson
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal