Hopp til innhold

NRK erfarer: Vil ha Wille som ny landslagstrenar i handball

Ifølge NRKs kjelder har handballforbundet landa på Jonas Wille som hovudtrenar på landslaget. Forbundet har sett i gong ein prosess for å frigjere han frå jobben i IFK Kristianstad.

EM i håndball for menn 2022: Norge - Slovakia (35-25)

YNSKJA: Jonas Wille, her frå assistentrolla på landslaget under EM i Slovakia i desember som var.

Foto: Annika Byrde / NTB

NRK kan erfare at handballforbundet har bestemt seg for Jonas Wille som ny landslagstrenar i handball, etter at Christian Berge sa opp jobben i februar.

Dermed landar valet på ein mann som heile spelargruppa har kjennskapar til, og som NRK erfarer har vorte sterkt ynskja frå fleire hald.

– Det er ikkje eit overraskande val, men eg er litt overraska sjølv, fordi eg hadde ynskja meg noko nyare og friskare enn det som alt anna har peika mot. At forbundet hadde turt å tenke litt nytt, seier NRKs ekspert Håvard Tvedten til NRK og held fram:

– Det er eigentleg eit veldig føreseieleg val, sidan førre landslagstrenar peikte veldig i den retninga. Han er ein trenar som er lite skildra i norsk samanheng, men det blir spennande å sjå kva han får til.

– Stort tap

Wille blei tilsett som assistenttrenar på landslaget i oktober 2021, men trenar per dags dato elitelaget Kristianstad i Sverige. Forbundet forhandlar med klubben om ei frigjering frå kontrakten.

EM i håndball for menn 2022: Sverige - Norge (24-23)

NÆRE: Jonas Wille og Christian Berge, her frå EM-kampen mot Sverige.

Foto: Annika Byrde / NTB

Han har ein eigen klausul og vil bli kjøpt ut for 750.000 kroner, ifølge NRKs kjelder.

Hovudpersonen sjølv vil ikkje bekrefte at avtalen er i boks.

– Eg har fått beskjed om at eg framleis er med i prosessen, men ingenting er avklart enno, seier Jonas Wille til NRK.

Samstundes fortel Kristian Kjelling til TV 2 at han har fått nei på stillingssøknaden.

– Eg kan bekrefte at eg har fått beskjed om at eg ikkje får jobben, seier Kjelling.

Sportssjef i Kristianstad er klar i talen om kva han tykkjer om det blir slik at dei mistar Wille.

– Om han skulle bli norsk landslagstrenar, så vil det bli et stort tap for oss. Vi har berre hatt han i eitt år, men arbeidet han har gjort her og samkjensla han har vist, gjer at det blir vanskeleg å erstatte han, seier Kristianstads sportssjef Jesper Larsson til NRK.

Håndball herrer: Gjensidige cup 2021

LANG FARTSTID: Jonas Wille.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Dyktig

I slutten av februar kom beskjeden om at Christian Berge ville gi seg som landslagssjef, etter å ha hatt rolla frå 2014 til 2022. Han hadde lenge ytra eit ønske om å trene eit klubblag, og då Kolstad kom på bana, var det ikkje eit vanskeleg val å ta.

Berge vore tydeleg på at Wille er mannen som bør ta laget vidare.

– Eg har jobba veldig bra med Jonas Wille. Han er dyktig og har ein leiingsstil som eg likar veldig godt. Kunnskapen er så absolutt til stade, sa Berge til TV 2 i mars.

Håndball herrer: Norge - Nederland (40-29)

DUO: Christian Berge og Jonas Wille.

Foto: Annika Byrde / NTB

Wille har lang erfaring som trenar. Han tidlegare trena Halden topphandball, Midtjylland i Danmark, Skövde i Sverige, Mors/Thy i Danmark og no IFK Kristianstad i den svensken handballigaen. I 2019 blei han kåra til årets trenar i Sverige.

Landslagskaptein Christian O'Sullivan sa dette om kven han tykte burde ta over for Berge:

– Det som har fungert for oss er typar som Christian Berge, Børge Lund, Jonas Wille og Glenn Solberg. Vi håpar at det blir ein skandinav som tek over og som har litt lik filosofi som dei.

Les også Christian Berge klar for Kolstad

Lang prosess

I mars utlyste handballforbundet stillinga som landslagssjef, og namn som Kristian Kjelling, Børge Lund, Michael Apelgren og Nicolej Krickau blei nemnd som moglege kandidatar til stillinga.

Kjelling og Wille er derimot dei einaste som har vore opne om at dei søkte på stillinga.

Les også Ekspert fekk hakeslepp av stillingsannonsen: – Det er useriøst

Sander Sagosen

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal