NRK erfarer: Vil vrake Graham Hansen til skjebnekampen

Etter det NRK får opplyst ligger det an til at landslagssjef Hege Riise kommer til å starte uten Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen i skjebnekampen mot Sveits tirsdag.

Årsaken til dette skal være taktiske grunner, får NRK opplyst. Graham Hansen skal ha fått beskjeden allerede for to dager siden.

Samtidig er ikke endelig lagoppstilling sendt inn. Endringer kan skje i siste liten.

– Jeg får faktisk gåsehud. Det er store nyheter, sier NRK-ekspert Alexander Schau i VM-studioet.

VM i fotball for kvinner 2023 i Australia og New Zealand. New Zealand - Norge

Caroline Graham Hansen er blant Norges største stjerner. Hun spiller til daglig i Barcelona.

– Modig valg

Han mener at den vanskeligste spilleren å forsvare seg mot for Sveits dermed er borte fra banen fra start.

– Hva gjør vi da, spør Schau i VM-studioet.

Han beskriver det som et «modig» valg.

– Hvis det fungerer er det kake. Dersom det ikke fungerer er det fakler og høygafler, sier Schau.

Etter at NRK publiserte denne saken skriver også TV 2 at de sitter på samme informasjon om Graham Hansen.

TV 2 erfarer i tillegg at heller ikke Ingrid Syrstad Engen er en del av startoppstillingen. 25-åringen er lagvenninne med Graham Hansen i Barcelona, som vant Mesterligaen denne sesongen.

Ifølge TV 2s opplysninger er også Syrstad Engen ute av lagoppstillingen.

Trente med laget

Caroline Graham Hansen trente med Norges VM-lag i Hamilton mandag.

Hun hadde da vært isolert på hotellet i Auckland siden lørdag etter å ha klaget over sår hals. Hun deltok ikke på lagets første fotballtrening siden åpningskampen i VM, som endte med et skuffende 0-1-tap for vertslandet New Zealand.

– Hun er ikke preget i det hele tatt. Caro er klar, alle vi har er tilgjengelige, sa landslagssjef Hege Riise til pressen mandag.

WWCup New Zealand Norway Soccer

Graham Hansen fortvilte etter kampen mot New Zealand. Norge tapte 0–1.

Carl-Erik Torp, NRKs ekspertkommentator, mener at en Graham Hansen-vraking vil være ekstremt oppsiktsvekkende.

At en av verdens største stjerner ikke skal spille i en så viktig kamp, det hadde jeg ikke trodd skulle skje, sier Torp.

Hva kan være taktiske årsaker for vrake en av verdens beste spillere?

Det må være de defensive kvalitetene som kanskje ikke Graham Hansen har, i det kollektive som er så viktig for Norge. Det er ganske sjokkerende dersom de velger å vrake henne, sier Torp.

Han sier at en vraking fremstår som uforståelig for alle utenforstående.

Carl Erik Torp, NRK-ekspert

NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Han understreker at det i forkant har blitt snakket om at de rått skal utnytte styrkene til de store stjernene.

– Det har de ikke klart. De klarte det ikke i den første kampen mot New Zealand. Og nå ser det ut til at de vraker «Caro» til kamp nummer to. Det tyder på at de ikke har klart å finne hennes rolle, sier Torp.

Må unngå tap

Graham Hansen er en nøkkelspiller både for Barcelona og det norske landslaget.

Med tap for Sveits vil Norge trolig være uten sjanser til avansement allerede før siste runde i gruppespillet, noe som aldri tidligere har skjedd med et norsk seniorlandslag i sluttspill i VM, EM eller OL.

At Graham Hansen ligger an til vraking overrasker også flere.

Det er klart at det noe man ikke hadde sett for seg i det hele tatt, sier NRK-ekspert Ingrid Byrøygard Kvernvolden i VM-studioet før hun legger til:

– Så er det totalvurdering av det Hege tenker er det beste hun kan få ut av laget.

Kampen Norge-Sveits starter klokken 10 tirsdag morgen. Kampen sendes på Viaplay og radiokanalen NRK Sport.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.