Hopp til innhold

Flere klubber ville ha Lennartsson: – Denne klubben passet meg best

LILLESTRØM (NRK): Svenske Jörgen Lennartsson (53) tar over treneransvaret i Lillestrøm, og har signert kontrakt ut 2020.

Jörgen Lennartsson

PÅ ÅRÅSEN: Jörgen Lennartsson på fredagens pressekonferanse.

Foto: NRK

Lennartsson har tatt seriegull i Elfsborg, og bidratt til Åge Hareides suksess som dansk landslagstrener. Det har gjort ham til en het kandidat til å ta over flere klubber i Skandinavia. Valget falt på Lillestrøm.

– Dette var klubben som passet meg best. Den passet best for måten jeg jobber på. For meg var det et ganske enkelt valg. Jeg hadde et flott opphold i Norge, og trives godt her, sier Lennartsson til NRK.

Styreleder Morten Kokkim var godt fornøyd med at Lennartsson er LSK-trener ut 2020.

– Vi er veldig fornøyde. Dette tror vi blir bra, sa Kokkim på pressekonferansen fredag ettermiddag.

150 kandidater

Sportssjef Simon Mesfin sier klubben har valgt å bruke tid på et bredt søk. Hele 150 kandidater var på blokka.

– Vi har gått etter en trenerprofil som vi har bygget opp både på det sportslige og personlige, internt og eksternt som en representant for klubben. Jörgen oppfylte mange av disse kravene. Vi har gitt tilbud til én trener, og det var ham. Da er vi veldig glade for at han takker ja, sier sportssjef Simon Mesfin.

Lennartsson selv gleder seg til å trene LSK i eliteserien.

– Jeg er utrolig sulten, og inspirert til å jobbe. Jeg kjenner LSK veldig godt, og dette er en klubb med stolte tradisjoner, sier Lennartsson.

Jörgen Lennartsson

I LSK: Her er Jörgen Lennartsson på plass på Åråsen.

Foto: NRK

Trente Stabæk

Lennartsson trente Stabæk i 2011 og har siden vært hovedtrener for Elfsborg og IFK Göteborg. Han var også speider for Åge Hareides Danmark under fotball-VM. Han får med seg Arild Sundgot som assistenttrener.

– Det er ikke noe «one man-show», sier Lennartsson, som ikke vil vedta noen formasjon før han tar over som LSK-trener:

– Jeg kan spille 4-4-2, 4-4-1-1 eller 4-2-3-1. Det viktigste er at det er en miks mellom korte og lange pasninger, mellom etablert spill og raske kontringer. Vi skal skape målsjanser og ha et aggressivt forsvarsspill, sier han.

53-åringen overtok som Stabæk-trener etter Jan Jönsson, som gikk til Rosenborg. Han signerte en treårskontrakt med klubben, men sluttet etter kun ett år.

Kjemper for å unngå nedrykk

Svensken tar over treneransvaret i Lillestrøm etter at Arne Erlandsen måtte slutte som LSK-trener 26. juni.

Lillestrøm ligger på 13.-plass med 14 poeng etter 16 serierunder i Eliteserien. Kun målforskjell skiller til Stabæk (kvalik) og Start (nedrykk).

– Vi har en respekt og ydmykhet overfor den situasjonen vi er i. Det kommer til å kreves knallhardt arbeid for alle innblandede, avslutter Lennartsson.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal