Hopp til innhold

Flere klubber ville ha Lennartsson: – Denne klubben passet meg best

LILLESTRØM (NRK): Svenske Jörgen Lennartsson (53) tar over treneransvaret i Lillestrøm, og har signert kontrakt ut 2020.

Jörgen Lennartsson

PÅ ÅRÅSEN: Jörgen Lennartsson på fredagens pressekonferanse.

Foto: NRK

Lennartsson har tatt seriegull i Elfsborg, og bidratt til Åge Hareides suksess som dansk landslagstrener. Det har gjort ham til en het kandidat til å ta over flere klubber i Skandinavia. Valget falt på Lillestrøm.

– Dette var klubben som passet meg best. Den passet best for måten jeg jobber på. For meg var det et ganske enkelt valg. Jeg hadde et flott opphold i Norge, og trives godt her, sier Lennartsson til NRK.

Styreleder Morten Kokkim var godt fornøyd med at Lennartsson er LSK-trener ut 2020.

– Vi er veldig fornøyde. Dette tror vi blir bra, sa Kokkim på pressekonferansen fredag ettermiddag.

150 kandidater

Sportssjef Simon Mesfin sier klubben har valgt å bruke tid på et bredt søk. Hele 150 kandidater var på blokka.

– Vi har gått etter en trenerprofil som vi har bygget opp både på det sportslige og personlige, internt og eksternt som en representant for klubben. Jörgen oppfylte mange av disse kravene. Vi har gitt tilbud til én trener, og det var ham. Da er vi veldig glade for at han takker ja, sier sportssjef Simon Mesfin.

Lennartsson selv gleder seg til å trene LSK i eliteserien.

– Jeg er utrolig sulten, og inspirert til å jobbe. Jeg kjenner LSK veldig godt, og dette er en klubb med stolte tradisjoner, sier Lennartsson.

Jörgen Lennartsson

I LSK: Her er Jörgen Lennartsson på plass på Åråsen.

Foto: NRK

Trente Stabæk

Lennartsson trente Stabæk i 2011 og har siden vært hovedtrener for Elfsborg og IFK Göteborg. Han var også speider for Åge Hareides Danmark under fotball-VM. Han får med seg Arild Sundgot som assistenttrener.

– Det er ikke noe «one man-show», sier Lennartsson, som ikke vil vedta noen formasjon før han tar over som LSK-trener:

– Jeg kan spille 4-4-2, 4-4-1-1 eller 4-2-3-1. Det viktigste er at det er en miks mellom korte og lange pasninger, mellom etablert spill og raske kontringer. Vi skal skape målsjanser og ha et aggressivt forsvarsspill, sier han.

53-åringen overtok som Stabæk-trener etter Jan Jönsson, som gikk til Rosenborg. Han signerte en treårskontrakt med klubben, men sluttet etter kun ett år.

Kjemper for å unngå nedrykk

Svensken tar over treneransvaret i Lillestrøm etter at Arne Erlandsen måtte slutte som LSK-trener 26. juni.

Lillestrøm ligger på 13.-plass med 14 poeng etter 16 serierunder i Eliteserien. Kun målforskjell skiller til Stabæk (kvalik) og Start (nedrykk).

– Vi har en respekt og ydmykhet overfor den situasjonen vi er i. Det kommer til å kreves knallhardt arbeid for alle innblandede, avslutter Lennartsson.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Leeds sparker Jesse Marsch

  Leeds har slitt stort i Premier League de siste månedene. Siden klubbfotballen startet opp igjen etter VM har det foreløpig ikke blitt en eneste ligaseier.

  På de siste syv kampene (seks av dem etter VM-pausen) har de kun tatt tre poeng.

  Nå er det klart av hovedtrener Jesse Marsch har fått sparken.

  Det bekrefter Leeds selv i en pressemelding. Ytterligere tre personer i støtteapparatet er i likhet med Marsch ferdig i klubben.

  Klubben skriver i pressemeldingen at de har startet på prosessen med å finne en ny hovedtrener.

  Leeds ligger på 17. plass i Premier League.

  Jesse Marsch
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Shiffrin var på vei mot gull – kjørte ut i tredje siste port

  Mikaela Shiffrin var den store favoritten i den første øvelsen i alpin-VM. Amerikaneren vant superkombinasjonen i VM for to år siden og stilte som regjerende mester.

  Hun lå også godt an etter å ha kjørt super-G innledningsvis. 96 hundredeler måtte hun hente inn på italienske Federica Brignone i den avsluttende slalåmen.

  Der startet Brignone først og kom seg trygt ned i mål. Shiffrin kom som fjerde startende i slalåmdelen og leverte bra fra start.

  På siste mellomtid var hun kun åtte hundredeler bak og var på full vei mot ledelse i mål. Men så gikk det galt for Shiffrin, som traff et lite slag, havnet i ubalanse og til slutt kjørte ut i tredje siste port.

  – Det er jo en slik feil som er veldig sjelden å se fra Shiffrin. Hun hadde gullet i lomma. Hun trengte egentlig bare en «safe» passering ned, sa NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

  Shiffrin sier til NRK at hun slapp opp én port for tidlig.

  – Det er uheldig og jeg er selvsagt skuffet, men jeg er samtidig ganske fornøyd med omgangen. Det var akkurat slik jeg ønsket å kjøre. Jeg tok risikoen, men det gikk ikke veien for meg.

  Ingen andre klarte å utfordre Brignone og italieneren tok dermed sitt første VM-gull.

  32-åringen vant til slutt suverent, 1,62 sekunder foran Wendy Holdener og 2,26 foran Ricarda Haaser.

  Ragnhild Mowinckel var nummer to etter at utøverne hadde kjørt super-G, men stilte ikke i slalåm. Kajsa Vickhoff Lie kjørte ut i super-G.

 • Tyrkiske fotballklubber lover katastrofehjelp etter jordskjelvet

  Flere tyrkiske fotballklubber lover å gi hjelp etter et kraftig jordskjelv som har tatt livet av mer enn 1200 mennesker i Tyrkia og Syria natt til mandag.

  Nå uttaler den tyrkiske storklubben Fenerbahçe at de er i gang med å mobilisere medlemmene i klubben. Det kommer fram i et innlegg på Instagram.

  – Vi står sammen med vårt land. Vår klubb gjør seg klar til å ta steg etter jordskjelvkatastrofen, som kunne merkes i mange byer, spesielt i Kahramanmaraş, heter det blant annet i innlegget.

  Galatasaray har også satt i gang arbeid for å hjelpe de rammede.

  (NTB)

  jordskjelv Tyrkia
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste