NRK erfarer: Landslagskvinnene ønsket norsk trenerduo - ble ikke hørt

Den italienske landslagstreneren Patrick Oberegger skal være på vei til Norge, til tross for at han ikke var øverst på ønskelisten til utøverne selv.

 Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsb under VM-stafetten i Kollen

TRENGER TRENER: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsby tok gull under stafett kvinner i VM i skiskyting i Holmenkollen fredag. Birkeland har lagt opp, men de tre andre og resten av landslagskvinnene trenger nye trenere.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

NRK vet nemlig at flere av landslagskvinnene ønsket en helt annen trenerduo enn den de nå ligger an til å få.

Alt tyder på at Patrick Oberegger, som trener de italienske skiskytterkvinnene, blir den nye sjefen til Norges landslagskvinner. NRK har også grunn til å tro at Sverre Waaler Kaas blir hans partner som langrennstrener.

Italias skytetrener Patrick Favre skal være på vei til Frankrike.

Dette skriver også TV 2 og Fondo Italia.

Ønsket Bjørndalen og Gjelland

Oberegger og Waaler Kaas er imidlertid ikke blant dem som var høyest ønsket av utøverne selv.

Flere av skiskytterkvinnene skal nemlig ha ønsket seg Egil Gjelland og Ole Einar Bjørndalens bror, Dag Bjørndalen, som nye trenere. De to var blant kandidatene til å ta over etter Stian Eckhoff og Steinar Mundal som ga seg i mars, men forbundet skal altså heller ha landet på en helt annen duo.

Gjelland var trener da Tiril Eckhoff slo gjennom som skiskytter og da hun tok medalje i OL i Sotsji. Eckhoff selv sier hun gjerne skulle jobbet med Gjelland igjen, men at hun ikke er negativ til at Oberegger kan bli hennes mann på standplass.

– Jeg er veldig spent på Patrick og hva han kan få til. Jeg håper og tror at Odd-Bjørn tar det riktige valget for oss, at vi kan bli ordentlig fulgt opp, sier hun.

Odd-Bjørn Hjelmeset, idrettssjef i skiskytterforbundet, har ikke besvart NRKs henvendelser fredag.

Skeptisk Lunde

NRK-ekspert Ola Lunde er overrasket over at det er italieneren og Waaler Kaas som ser ut til å bli landslagskvinnenes nye trenere.

Ola Lunde

NRK-EKSPERT: Ola Lunde.

Foto: NRK

– Hvis det stemmer at Patrick Oberegger blir landslagssjef med Sverre Waaler Kaas som langrennstrener, så vil jeg si at det er overraskende. Jeg er veldig usikker på hva slags skytekompetanse han har, og han må jo ta seg av skytingen om Waaler Kaas blir langrennstrener.

Det er nettopp i skytedelen at de norske landslagsløperne har hatt størst problemer de siste årene, og det er på standplass de trenger størst kompetanse inn i laget.

– Jeg er litt overrasket om de ikke ansetter en med spesifikk skytekompetanse. Jeg har jo ikke sett Oberegger på standplass en eneste gang i verdenscupen i vinter, sier Lunde.

Skuffet Wierer

Det Oberegger riktignok har gjort, er å løfte det italienske landslaget etter at han ble ansatt for fem år siden.

– Som landslagssjef har han gjort en kjempejobb i Italia. De vant jo mixed- og singel mixed-stafett sammenlagt i år, og de har totalt sett hatt en veldig god sesong, påpeker Lunde.

Dorothea Wierer, Italias største profil, mener det er et stort tap for om Oberegger drar til Norge.

– Det blir en flott opplevelse for ham. Men jeg er veldig skuffet, for han har hjulpet oss med alt de siste årene. Det blir tøft uten ham, men vi må akseptere hans avgjørelse, selv om jeg fortsatt har et lite håp om at han blir her, sier Wierer til TV 2.

BIATHLON-OLY-2018-PYEONGCHANG-MEDALS

OL-MEDALJØRER: Lisa Vittozzi (f.v.), Dorothea Wierer, Lukas Hofer og Dominik Windisch sikret bronse på mixed-stafetten i OL i Pyeongchang i februar.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Siste nytt

 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av en håndleddsskade, men har vært suveren etter avbrekket.

 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fotballen kommer med dato

  Det er bred enighet blant toppklubbene i Fotball-Norge om at treningskampene må komme i gang senest 15. mars dersom eliteserien skal kunne starte 5. april, skriver VG.

  Det er Odds daglige leder Einar Håndlykken som overfor VG bekrefter det som seiler opp som en skjebnedato med tanke på eliteseriestarten.

  – De fleste er enige om å komme i gang da. Det blir få datoer utover høsten, og å spille masse under EM er ikke gunstig. Kommer vi ikke i gang da, blir det ikke lett, sier Håndlykken til avisen.

  Eliteserien i fotball er planlagt å starte 5. april. Norges Fotballforbund har allerede besluttet å utsette oppstarten av toppserien og 1. divisjon for kvinner.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal