NRK erfarer: Landslagskvinnene ønsket norsk trenerduo - ble ikke hørt

Den italienske landslagstreneren Patrick Oberegger skal være på vei til Norge, til tross for at han ikke var øverst på ønskelisten til utøverne selv.

 Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsb under VM-stafetten i Kollen

TRENGER TRENER: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsby tok gull under stafett kvinner i VM i skiskyting i Holmenkollen fredag. Birkeland har lagt opp, men de tre andre og resten av landslagskvinnene trenger nye trenere.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

NRK vet nemlig at flere av landslagskvinnene ønsket en helt annen trenerduo enn den de nå ligger an til å få.

Alt tyder på at Patrick Oberegger, som trener de italienske skiskytterkvinnene, blir den nye sjefen til Norges landslagskvinner. NRK har også grunn til å tro at Sverre Waaler Kaas blir hans partner som langrennstrener.

Italias skytetrener Patrick Favre skal være på vei til Frankrike.

Dette skriver også TV 2 og Fondo Italia.

Ønsket Bjørndalen og Gjelland

Oberegger og Waaler Kaas er imidlertid ikke blant dem som var høyest ønsket av utøverne selv.

Flere av skiskytterkvinnene skal nemlig ha ønsket seg Egil Gjelland og Ole Einar Bjørndalens bror, Dag Bjørndalen, som nye trenere. De to var blant kandidatene til å ta over etter Stian Eckhoff og Steinar Mundal som ga seg i mars, men forbundet skal altså heller ha landet på en helt annen duo.

Gjelland var trener da Tiril Eckhoff slo gjennom som skiskytter og da hun tok medalje i OL i Sotsji. Eckhoff selv sier hun gjerne skulle jobbet med Gjelland igjen, men at hun ikke er negativ til at Oberegger kan bli hennes mann på standplass.

– Jeg er veldig spent på Patrick og hva han kan få til. Jeg håper og tror at Odd-Bjørn tar det riktige valget for oss, at vi kan bli ordentlig fulgt opp, sier hun.

Odd-Bjørn Hjelmeset, idrettssjef i skiskytterforbundet, har ikke besvart NRKs henvendelser fredag.

Skeptisk Lunde

NRK-ekspert Ola Lunde er overrasket over at det er italieneren og Waaler Kaas som ser ut til å bli landslagskvinnenes nye trenere.

Ola Lunde

NRK-EKSPERT: Ola Lunde.

Foto: NRK

– Hvis det stemmer at Patrick Oberegger blir landslagssjef med Sverre Waaler Kaas som langrennstrener, så vil jeg si at det er overraskende. Jeg er veldig usikker på hva slags skytekompetanse han har, og han må jo ta seg av skytingen om Waaler Kaas blir langrennstrener.

Det er nettopp i skytedelen at de norske landslagsløperne har hatt størst problemer de siste årene, og det er på standplass de trenger størst kompetanse inn i laget.

– Jeg er litt overrasket om de ikke ansetter en med spesifikk skytekompetanse. Jeg har jo ikke sett Oberegger på standplass en eneste gang i verdenscupen i vinter, sier Lunde.

Skuffet Wierer

Det Oberegger riktignok har gjort, er å løfte det italienske landslaget etter at han ble ansatt for fem år siden.

– Som landslagssjef har han gjort en kjempejobb i Italia. De vant jo mixed- og singel mixed-stafett sammenlagt i år, og de har totalt sett hatt en veldig god sesong, påpeker Lunde.

Dorothea Wierer, Italias største profil, mener det er et stort tap for om Oberegger drar til Norge.

– Det blir en flott opplevelse for ham. Men jeg er veldig skuffet, for han har hjulpet oss med alt de siste årene. Det blir tøft uten ham, men vi må akseptere hans avgjørelse, selv om jeg fortsatt har et lite håp om at han blir her, sier Wierer til TV 2.

BIATHLON-OLY-2018-PYEONGCHANG-MEDALS

OL-MEDALJØRER: Lisa Vittozzi (f.v.), Dorothea Wierer, Lukas Hofer og Dominik Windisch sikret bronse på mixed-stafetten i OL i Pyeongchang i februar.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Siste nytt

 • Derfor går løperne med drikkebelte

  Therese Johaug og resten av løperne går med godt synlige drikkebelter på torsdagens 34 kilometer lange etappe. Av miljøhensyn er det nemlig bestemt at utøverne skal bære sin egen næring for å begrense bruken av snøskutere. Først etter 22 kilometer får skiløperne lov til å motta næring fra støtteapparat.

 • PSG-sjefen siktet i korrupsjonssak

  PSG-president Nasser Al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon, skriver påtalemyndigheten i Sveits i en pressemelding.

  I tillegg er tidligere generalsekretær i Fifa, Jerôme Valcke og en tredje forretningsmann siktet.

  Valcke skal blant annet ha mottatt bestikkelser og forfalsket dokumenter i forbindelse med salg av TV-rettigheter til fotball-VM i perioden 2018-2030.

  Al-Khelaifi og den tredje mannen skal ha oppfordret til å drive økonomisk kriminaltitet.

  Al-Khelaifi er styreleder i beIN Media group og sitter i styret til det europeiske fotballforbundet (Uefa)

  Ligue 1 - Stade Rennes v Paris St Germain
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Guardiola lover å bli i City

  Manchester City-manager Pep Guardiola lover å fullføre sin kontrakt, til tross for at klubben er utestengt fra mesterligaen de neste to sesongene.

  – Hvis de ikke sparker meg – hvilket godt kan skje – er det 100 prosent sikkert at jeg blir, sa Guardiola etter 2-0-seieren over West Ham onsdag kveld.

  Premier League - Manchester City v West Ham United
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal