Hopp til innhold

NRK erfarer: Landslagskvinnene ønsket norsk trenerduo - ble ikke hørt

Den italienske landslagstreneren Patrick Oberegger skal være på vei til Norge, til tross for at han ikke var øverst på ønskelisten til utøverne selv.

 Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsb under VM-stafetten i Kollen

TRENGER TRENER: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsby tok gull under stafett kvinner i VM i skiskyting i Holmenkollen fredag. Birkeland har lagt opp, men de tre andre og resten av landslagskvinnene trenger nye trenere.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

NRK vet nemlig at flere av landslagskvinnene ønsket en helt annen trenerduo enn den de nå ligger an til å få.

Alt tyder på at Patrick Oberegger, som trener de italienske skiskytterkvinnene, blir den nye sjefen til Norges landslagskvinner. NRK har også grunn til å tro at Sverre Waaler Kaas blir hans partner som langrennstrener.

Italias skytetrener Patrick Favre skal være på vei til Frankrike.

Dette skriver også TV 2 og Fondo Italia.

Ønsket Bjørndalen og Gjelland

Oberegger og Waaler Kaas er imidlertid ikke blant dem som var høyest ønsket av utøverne selv.

Flere av skiskytterkvinnene skal nemlig ha ønsket seg Egil Gjelland og Ole Einar Bjørndalens bror, Dag Bjørndalen, som nye trenere. De to var blant kandidatene til å ta over etter Stian Eckhoff og Steinar Mundal som ga seg i mars, men forbundet skal altså heller ha landet på en helt annen duo.

Gjelland var trener da Tiril Eckhoff slo gjennom som skiskytter og da hun tok medalje i OL i Sotsji. Eckhoff selv sier hun gjerne skulle jobbet med Gjelland igjen, men at hun ikke er negativ til at Oberegger kan bli hennes mann på standplass.

– Jeg er veldig spent på Patrick og hva han kan få til. Jeg håper og tror at Odd-Bjørn tar det riktige valget for oss, at vi kan bli ordentlig fulgt opp, sier hun.

Odd-Bjørn Hjelmeset, idrettssjef i skiskytterforbundet, har ikke besvart NRKs henvendelser fredag.

Skeptisk Lunde

NRK-ekspert Ola Lunde er overrasket over at det er italieneren og Waaler Kaas som ser ut til å bli landslagskvinnenes nye trenere.

Ola Lunde

NRK-EKSPERT: Ola Lunde.

Foto: NRK

– Hvis det stemmer at Patrick Oberegger blir landslagssjef med Sverre Waaler Kaas som langrennstrener, så vil jeg si at det er overraskende. Jeg er veldig usikker på hva slags skytekompetanse han har, og han må jo ta seg av skytingen om Waaler Kaas blir langrennstrener.

Det er nettopp i skytedelen at de norske landslagsløperne har hatt størst problemer de siste årene, og det er på standplass de trenger størst kompetanse inn i laget.

– Jeg er litt overrasket om de ikke ansetter en med spesifikk skytekompetanse. Jeg har jo ikke sett Oberegger på standplass en eneste gang i verdenscupen i vinter, sier Lunde.

Skuffet Wierer

Det Oberegger riktignok har gjort, er å løfte det italienske landslaget etter at han ble ansatt for fem år siden.

– Som landslagssjef har han gjort en kjempejobb i Italia. De vant jo mixed- og singel mixed-stafett sammenlagt i år, og de har totalt sett hatt en veldig god sesong, påpeker Lunde.

Dorothea Wierer, Italias største profil, mener det er et stort tap for om Oberegger drar til Norge.

– Det blir en flott opplevelse for ham. Men jeg er veldig skuffet, for han har hjulpet oss med alt de siste årene. Det blir tøft uten ham, men vi må akseptere hans avgjørelse, selv om jeg fortsatt har et lite håp om at han blir her, sier Wierer til TV 2.

BIATHLON-OLY-2018-PYEONGCHANG-MEDALS

OL-MEDALJØRER: Lisa Vittozzi (f.v.), Dorothea Wierer, Lukas Hofer og Dominik Windisch sikret bronse på mixed-stafetten i OL i Pyeongchang i februar.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Siste nytt

 • NFF vurderer ekstra beredskap på landskampen

  Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt.

  – Vi er i dialog med politiet. Det vurderes forsterket beredskap, sier Fisketjønn til NRK.

  Politiinspektør Tore Soldal uttalte på en pressekonferanse lørdag at hverken festivalen Tons of Rock eller landskampen avlyses.

  – Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sier Soldal.

  Trening kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kampen mellom Molde og Jerv utsettes grunnet smitteutbrudd

  Eliteseriekampen mellom Molde og Jerv som skulle spilles søndag har blitt avlyst. Grunnen er et smitteutbrudd hos Jerv.

  Det bekrefter Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til Discovery.

  Det stemmer at kampen mellom Molde og Jerv utsettes. Vi må bare innrette oss med det. Det er ikke første gang det skjer og sannsynligvis ikke siste gang, sier Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til kanalen.

  Mange av Jervs spillere har blitt smittet av koronaviruset. Fredag kveld meldte Jervs daglige leder Jon Ole Reinhardsen til VG at klubben ikke hadde 15 tilgjengelige spillere til kampen mot Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Sarpsborg 08 (0-5)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Lightning forlenget finaleserien mot Avalanche

  Colorado Avalanche kunne sikret seieren i Stanley Cup-finalen i NHL på hjemmebane, men regjerende mester Tampa Bay Lightning vant 3-2 i kamp fem.

  Dermed reduserer Lightning til 2-3 i best av sju-serien. Avalanche hadde sjansen til å avgjøre på egen is natt til lørdag norsk tid, men nå forlenges finaleserien til minst kamp seks i Tampa natt til mandag norsk tid.

  – Det er det gode lag gjør. Man finner en måte å vinne på, sa Lightnings Corey Perry etter kampen, ifølge nyhetsbyrået AP.

  Stanley Cup Lightning Avalanche Hockey
  Foto: David Zalubowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste