Hopp til innhold

Tiril Eckhoff lettet etter trenerbrorens avgang: – Ikke kult å se at han blir utslitt

TJUMEN/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff er lettet over at broren Stian Eckhoff nå gir seg som trener, men er samtidig bekymret for den usikre fortsettelsen.

Tiril Eckhoff

KLAR: Tiril Eckhoff er i Tjumen for å avslutte sesongen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mandag kom nyheten om at Stian Eckhoff gir seg som landslagstrener. Han sier at han var forberedt på dette lenge, og tar valget for å prioritere familien.

– Det var tøft å få beskjeden, men samtidig en liten lettelse. Jeg har sett hvordan familiesituasjonen hans er, og det er ikke kult å se at han blir utslitt. Familiemessig er det en lettelse for meg, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Nå står Eckhoff og resten av skiskytterdamene uten trenere, siden også Steinar Mundal er ferdig.

– Jeg har tenkt litt og vært litt bekymret. Hva skjer nå? Vi får ha et åpent sinn, krysse fingrene, be til alle guder og gjøre alt som må til for at dette blir bra. Jeg håper vi får en som er trygg og har mye erfaring, sier Tiril Eckhoff.

– Ikke det smarteste

Det har vært problematisk for henne å ha broren som landslagstrener. Hun har gjentatte ganger snakket om manglende oppfølging, og har bevisst latt være å bruke ham som skytetrener.

Stian Eckhoff

LANDSLAGSTRENER: Stian Eckhoff gir seg nå på landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det har vært en krevende situasjon for Tiril og meg. Men vi gikk opp stien tidlig, og Tiril har ikke forholdt seg til meg. Hun har følt at det ikke har vært nok, og hun hadde hatt godt av å ha én trener, sier Stian Eckhoff.

Faktisk vurderte han ikke engang å ta over som kvinnetrener da han tok over for fire år siden, fordi han trodd det var uaktuelt.

– Men det var ikke mange andre alternativer, sier Stian Eckhoff.

– I ettertid har det kanskje ikke vært det smarteste. Men vi har blitt verdensmestere sammen, tatt OL-medaljer sammen. Det har vært en berg-og-dal-bane, sier Tiril Eckhoff.

– Tiril må ta tak

Nå håper storebroren at Eckhoff gjør de nødvendige grepene som stabiliserer prestasjonen på standplass.

– Tiril er i gullalderen nå, men må ta tak for å gjøre ting enklere. Samtidig har hun en enorm fysisk kapasitet, sier han.

Begge påpeker at samarbeidet på skiskytterlandslaget ikke har laget knute på familie-tråden.

– Jeg vil alltid være broren, og vet at det har vært opp og nedturer, sier Stian Eckhoff.

– Det har vært litt både og. Vi har hatt noen kjempeoppturer; ingenting er bedre enn å vinne med broren sin. Men jeg ser når han sluntrer litt unna, og jeg ser når det blir for mye på ham. Det har vært fire fine år, oppsummerer Tiril Eckhoff.

rges Tiril Eckhoff i a

PÅ HJEMMEBANE: Tiril Eckhoff, her i aksjon i Holmenkollen sist helg.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal