NRK Meny
Normal

Northug vil konkurrere allerede om én måned

Petter Northug har kommet i form på rekordtid etter sykdomsperioden. Nå vil han trolig sesongdebutere på Beitostølen allerede om én måned.

Petter Northug

Petter Northug forteller at han er i slag igjen etter den lange sykdomsperioden. Nå mener han at han er klar for Beitostølen om én måned.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Hvis kroppen er som nå, så håper jeg å gå en distanse på Beitostølen som gjennomkjøring. Det kommer helt an på hvordan kroppen er om et par uker, hvordan jeg responderer på hardøktene, sier skikongen til Adressa.no.

I et intervju med avisen snakker han ut om sykdomsproblemene som har påvirket forberedelsene til OL-sesongen. Northug har mistet 150 timer trening og seks ukers høydeopphold på grunn av en virussykdom som har plaget ham i flere måneder.

– Pilen peker oppover

I dag er han imidlertid langt mer optimistisk enn for bare to uker siden. Da fortalte Northug pressen at han var redd for at store deler av sesongen kom til å ryke.

– For fjorten dager siden var det ganske dårlig, men for ei uke siden begynte det å bli ganske bra. Nå den siste uka har det vært veldig bra. Hvis pilen fortsatt peker oppover og jeg ikke får noe tilbakefall, så tror jeg at jeg har mulighet til å bygge opp en formtopp i løpet av vinteren likevel, sier Northug til Adressa.

Rivalen Marcus Hellner fortalte nylig i et intervju gjort av SVT for NRK at han ikke tror sykdommen har vært så alvorlig som Northug ville ha det til.

– Først og fremst tror jeg hele greien er overdrevet og ikke så himla farlig, sa Hellner.

Skal gå Tour de Ski

Nå ser det altså ut som om Hellner møter en langt friskere Northug enn mange hadde forventet når langrennssesongen starter igjen.

Skikongen fra Mosvik føler seg også sikker på at han stiller til start i Tour de Ski.

– Jeg skal gå Tour de Ski. Der skal jeg bryte ned kroppen, få noen fine konkurranser og så roe litt ned i høyden frem mot NM. Det er planen. Jeg tror det blir vanskelig å være i form til Tour de Ski med det grunnlaget jeg har. Tidligere har jeg vært sliten på slutten og med enda mindre grunnlag nå, så kan det fort skje igjen, sier Northug.

Siste nytt

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag