Northug vil konkurrere allerede om én måned

Petter Northug har kommet i form på rekordtid etter sykdomsperioden. Nå vil han trolig sesongdebutere på Beitostølen allerede om én måned.

Petter Northug

Petter Northug forteller at han er i slag igjen etter den lange sykdomsperioden. Nå mener han at han er klar for Beitostølen om én måned.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Hvis kroppen er som nå, så håper jeg å gå en distanse på Beitostølen som gjennomkjøring. Det kommer helt an på hvordan kroppen er om et par uker, hvordan jeg responderer på hardøktene, sier skikongen til Adressa.no.

I et intervju med avisen snakker han ut om sykdomsproblemene som har påvirket forberedelsene til OL-sesongen. Northug har mistet 150 timer trening og seks ukers høydeopphold på grunn av en virussykdom som har plaget ham i flere måneder.

– Pilen peker oppover

I dag er han imidlertid langt mer optimistisk enn for bare to uker siden. Da fortalte Northug pressen at han var redd for at store deler av sesongen kom til å ryke.

– For fjorten dager siden var det ganske dårlig, men for ei uke siden begynte det å bli ganske bra. Nå den siste uka har det vært veldig bra. Hvis pilen fortsatt peker oppover og jeg ikke får noe tilbakefall, så tror jeg at jeg har mulighet til å bygge opp en formtopp i løpet av vinteren likevel, sier Northug til Adressa.

Rivalen Marcus Hellner fortalte nylig i et intervju gjort av SVT for NRK at han ikke tror sykdommen har vært så alvorlig som Northug ville ha det til.

– Først og fremst tror jeg hele greien er overdrevet og ikke så himla farlig, sa Hellner.

Skal gå Tour de Ski

Nå ser det altså ut som om Hellner møter en langt friskere Northug enn mange hadde forventet når langrennssesongen starter igjen.

Skikongen fra Mosvik føler seg også sikker på at han stiller til start i Tour de Ski.

– Jeg skal gå Tour de Ski. Der skal jeg bryte ned kroppen, få noen fine konkurranser og så roe litt ned i høyden frem mot NM. Det er planen. Jeg tror det blir vanskelig å være i form til Tour de Ski med det grunnlaget jeg har. Tidligere har jeg vært sliten på slutten og med enda mindre grunnlag nå, så kan det fort skje igjen, sier Northug.

Siste nytt

 • Lyon cupmeister etter straffedrama

  Ada Hegerbergs Lyon kunne sleppe jubelen laust etter at det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjere vinnaren av den franske cupfinalen.

  Det stod mållaust etter 90 minutt i oppgjeret mellom Lyon og PSG. Kampen gjekk rett til straffesparkkonkurranse, der Lyon var sterkast.

  PSG-målvakt Christiane Endler bomma på hovudstadslagets fjerde straffe, og gav overtaket til Lyon som vann 4-3 på straffer.

  Karina Sævik sat på benken gjennom heile kampen for PSG, medan Ada Hegerberg ikkje var med grunna kneskaden ho pådrog seg i januar.

  Lyon feiring
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Storsiger for Rosenborg

  Rosenborg hadde få problem med å slå Sarpsborg i eliteserien søndag kveld.

  Rosenborg tok leiinga gjennom Gjermund Åsen etter fire minutt, før Ismaila Coulibaly utlikna midtvegs i omgangen.

  Men i andre omgang var det ingen tvil om kvar poenga skulle ende. To mål frå Carlo Holse på seks minutt tok lufta frå Sarpsborg. Mål frå Kristoffer Zachariassen og Dino Islamovic fastsette resultatet til 5–1 til Rosenborg, som no er fire poeng bak Odd på 3.-plass.

  Carlo Holse
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Team Koteng vann 12-timarsstafetten

  Det stod lenge mellom tre lag på 12-timarsstafetten på Blinkfestivalen søndag. Til slutt var det Team Koteng, med Astrid Øyre Slind (bildet), Stian Hoelgaard, og Torleif Syrstad som var sterkast. Dei vann framfor Team Nordic Athlete og Team Ragde.

  Men det var lenge jamt mellom desse tre laga, og det var ikkje før det stod att to rundar at Hoelgaard stakk av frå dei øvrege laga. Han fekk ei komfortabel luke, og kunne juble med sitt lag etter 12 timar på rulleski.

  Astrid Øyre Slind

Sendeplan

Kl. Program Kanal