Ingen Northug i verdenscupåpningen

Petter Northug (30) føler han mangler overskudd, og reiser derfor ikke til verdenscupåpningen i Kuusamo til helgen.

Petter Norhtug

IKKE MED: Petter Northug har valgt å stå over verdenscupåpningen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det opplyser skiforbundet i en pressemelding.

– Petter er frisk, men han føler at han ikke har overskudd og er tung. Han kunne nok gjort en hederlig innsats, men Petter går ikke for hederlige tiendeplasser. Derfor velger han å bli hjemme og få igjen overskudd for å være «fit for fight» til verdenscupen på Lillehammer, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

– Jeg pratet med Stig Rune Kveen (Northugs trener) som sa at han hadde kjørt hardt for tidlig etter høydeoppholdet i Val Senales. Northug har stått over konkurranser før når han ikke har kjent seg helt i hundre, påpeker Løfshus.

Langrennsjef Vidar Løfshus

IKKE BEKYMRET: Landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nummer 74 på Beitostølen

Løfshus påpeker at 30-åringen er frisk, men ikke føler at han kan prestere godt nok til helgen.

– Er det grunn til bekymring?

– Jeg er lite bekymret for det Petter har gjort før denne sesongen. Jeg er derimot veldig optimistisk. Han har veldig god kontroll, og derfor velger han ikke å gå.

Northug ble nummer 74 på 15 kilometeren i den nasjonale åpningen på Beitostølen, da virket han ikke veldig bekymret.

– Du må tolke det som du vil. Jeg tror jeg har god kontroll selv om det ikke ser sånn ut, sa Northug da.

– Det er et styrketegn at jeg ender så langt bak. Jeg er alltid sterkest når jeg presterer dårligst på Beitostølen. Det blir kake i kveld, fleipet han videre.

Simen Hegstad Krüger

FÅR SJANSEN: Rekruttløper Simen Hegstad Krüger ble nummer to på 15 kilometeren på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Krüger og Golberg inn

Northugs fravær åpner for andre løpere i Kuusamo. Onsdag formiddag ble det klart at «nye Northug» Johannes Høsflot Klæbo er tatt ut til sprintrennet i Finland. Nå får også tidligere landslagsløper Pål Golberg sjansen på sprinten lørdag, og rekruttløper Simen Hegstad Krüger går 15 kilometer klassisk søndag.

– Pål Golberg ble valgt ut fra det han har prestert gjennom en rekke gode sprinter de siste årene. I helga vant han en knallsterk prolog og er derfor en bra kandidat til å reise til Kuusamo, begrunner sprinttrener Arild Monsen.

– Simen Hegstad Kruger gikk to gode løp på Beitostølen og har vist at han er i god form gjennom høstens treningssamlinger. Han var derfor en klar kandidat for 15k klassisk på søndag, sier allroundtrener Tor Arne Hetland i pressemeldingen.

Klassisk sprint og 10/15 kilometer klassisk står på langrennsprogrammet i Kuusamo.

Siste nytt

 • Mari Eide legger opp

  Mari Eide, som vant VM-bronse på sprinten i Seefeld, har bestemt seg for å legge opp. Det avslørte hun på direkten fra NRKs VM-studio i dag. 31-åringen venter en datter sammen med samboer Anders Gløersen, og har bestemt seg for at toppidrettslivet er historie.

  – Nå har jeg bestemt meg. Nå er jeg helt ferdig, sier Eide.

  – Jeg har begynt å jobbe. Jeg og Anders skal ha en liten jente til sommeren, og livet er veldig annereldes nå, forklarer hun.

  Eide rørte hele nasjonen da hun vant bronse kort tid etter at søsteren Ida Eide fikk hjertestans under et mosjonsløp høsten 2018.

  Mari Eide
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Her flokker journalistene seg

  Den norske skiledelsen har før VM vært opptatt av forholdene i pressesonen.

  Mediesjef i Skiforbundet Gro Eide har oppfordret mediene til å holde nødvendig avstand, selv om passasjen der utøverne går fra målområdet ikke er optimalt. Men allerede på sprinten var avstandene små.

  På dette bildet flokket journalister for sonen for skrivende presse seg rundt det polske talentet Izabela Marcisz.

  Avstanden mellom utøveren og reportere var liten.

  – At arrangøren velger å la media stå så tett er en løsning jeg ikke kjenner igjen fra verken WC eller norske renn. Som arrangør i Norge har vi vært opptatt av å ivareta smittevern med både maske og avstand, og dermed plassert alle redaksjoner i egne «bokser», sier skiforbundets mediesjef Gro Eide til NRK.

  Journalister
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Falla valgte heat 1

  Det er problemer med grafikken på TV-skjermen, men bildene viser at Maiken Caspersen Falla har valgt heat 1 til kvartfinalene.

  – Der er hun tøff. Nå er selvtilliten tilbake, sier Bjørn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal