Hopp til innhold

Northug: – Det er mange som savner meg

BEITOSTØLEN (NRK): Etter sin private oppkjøring skal Petter Northug nå inn på landslaget. Det gleder i hvert fall Emil Iversen.

northug

MÅ BYTTE LUE: Petter Northug beholder flagget i panna, men fra og med denne uka må han profilere skiforbundets sponsorer.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det blir artig. Det er mange som savner meg, ser jeg. Det er mange som har egen kalender før jeg går inn på laget, sier Petter Northug til NRK.

Denne helga innledet han sesongen på Beitostølen med eget støtteapparat. I likhet med de foregående tre sesongen har han forberedt seg uten å være en del av landslaget.

Men når verdenscupsesongen nå starter, er han tilbake på landslaget – i henhold til avtalen han undertegnet med Norges skiforbund i fjor vår.

– Det blir fantastisk. Helt rørende, faktisk. Jeg regner med vi skal dele rom til helga, og det ser jeg fram til nå, sier Emil Iversen.

Han sier det humoristisk, men definitivt ikke ironisk. Iversen skulle gjerne sett at tidenes mestvinnende VM-løper på herresiden hadde vært med landslaget hele året.

– Tror han er artig

– Det hadde absolutt vært en fordel for meg om han var med hele sommeren og høsten også. Men det er bra å få ham med nå også, sier Iversen.

Og utdyper:

– Petter er litt lik meg på trening. Det er mange lettvektere på laget mitt, fjellgeiter og klatremus, så jeg og han kunne dannet baktropp på motbakkeintervaller og vært matching for hverandre.

– Hvordan er Petter å ha på lag?

– Når han er med folk han kjenner, er han en sosial og artig fyr. Han tror i hvert fall han er artig. Han prøver å være artig. Så jeg tror alle på laget gleder seg til å få ham inn han.

Emil Iversen

SAVNER NORTHUG: Emil Iversen skulle helst sett at Petter Northug var med landslaget hele året.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Eget støtteapparat i VM

Selv om Petter Northug er tilbake på landslaget, fortsetter han å bruke sine egne støttespillere. Ikke minst tar han med seg sine beste menn til VM i Lahti, akkurat som han gjorde til suksess-VM i Falun i 2015.

– Mange av dem som var med i Falun kommer til å være med, og så blir det som alltid noen nye. Sånn er det alltid, sier Northug til NRK.

– Er det avklart med landslaget?

– Ja, vi er klar over hvordan vi må forholde oss til egne personer. Jeg får veldig god support av støtteapparatet på landslaget, og så har jeg med noen egne personer, sier Northug – uten å ville gå i detalj på hvordan lagoppstillingen blir i Lahti.

Verdenscupen innledes i Kuusamo førstkommende lørdag og søndag.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal