NRK Meny
Normal

Northug showet etter kollapsen: – Det var bare skuespill

LAHTI/OSLO (NRK): Petter Northug (30) fikk det beintøft i VM-løypene, men tok det tilsynelatene med stor ro. – Godt å bli slått av Marcus Hellner, sier han.

Petter Northug falt helt av etter skibyttet på dagens 30 kilometer.

VIDEO: Northug må slippe.

– Det var ikke fullstendig stopp, men det var såpass stopp at jeg ikke klarte å være med, og da var det bare å legge seg i gruppa bak, forklarer Northug til NRK.

Den klassiske delen gikk bra for Northug, som hang godt med i teten på 30 kilometeren med skibytte. Så var det plutselig stopp og Northug tapte over 40 sekunder på en liten kilometer.

– Nå kommer Northug. Det er slutt, det er over, det er ut - etter bare én kilometer med skøyting, uttalte NRKs kommentator Jann Post.

– Bare skuespill

Til Aftonbladet er 30-åringen virkelig i godt «Northug-slag»:

– Jeg så Marcus Hellner og tenkte jeg skulle hjelpe ham. Det så ut som han slet litt, sier nordmannen med et glis.

Northug og Hellner

KONKURRENTER: Petter Northug og Marcus Hellner før15 kilometeren i Falun forrige helg.

Foto: Maja Suslin/TT, Suslin, Maja / NTB scanpix

– Det var egentlig bare skuespill. Jeg var jæ***g pigg i dag, legger han til.

Sesongbeste av Hellner

Hjelp eller ikke, Hellner gikk inn til sesongbeste på en 11. plass. Northug ble nummer 16 - to minutter og ti sekunder bak Sundby.

– Det er lenge siden Marcus slo meg, så det var nesten litt godt. De trenger ham og Calle Halfvarsson i toppen der, ellers blir det kjedelig for dem fremover, forteller Northug til NRK.

Til den svenske avisen fleiper han med at han gjerne ser seg slått av svenske løpere flere ganger denne sesongen.

– Jeg trenger det før neste sesong. Det er viktig at de slår meg i Canada.

VM-forberedelser

For neste år er det som kjent VM i de samme løypene i Lahti. Få blir vel overrasket om man ser en litt annen utgave av Falun-kongen da.

– Jeg må være i kalasform inn i mesterskapet, og da håper jeg å være med å kjempe i toppen, innrømmer han.

– Man ser at det kommer til å sprekke opp i løypa her neste år. Man må forberede seg på at det ikke mer mange som er med ut på skøytedelen, legger han til.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal