Hopp til innhold

Bjørndalen setter konas medalje høyest: – En lettelse for hele familien

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen tok sin 45. VM-medalje i en alder av 43 år, men var mest opptatt av at kona Darja Domratsjevas sølv noen timer i forveien.

Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingens Bø, Martin Fourcade

MEDALJEKLEMMEN: Johannes Thingnes Bø gir Ole Einar Bjørndalen en god klem etter at de har sikret sølv og bronse i VM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er seier, det! Det er en av mine beste bronsemedalje. Bronse er ikke topp, men i dag var det fantastisk, sier Bjørndalen til NRK etter at han sikret bronsemedaljen.

Superveteranen var likevel mer fornøyd med kona Darja Domratsjevas sølv på jaktstarten tidligere søndag. De to og datteren Ksenija (4 mnd) bor sammen med det hviterussiske laget under VM, og Bjørndalen så hele hennes løp på TV før han dro på stadion.

Dombracheva

TOK SØLV: Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen tok begge medalje søndag.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Det var viktigere for meg enn mitt eget løp. Veldig motiverende. Hun har hatt det tøft i det siste, og jobbet hardt. Dette er en lettelse for hele familien, sier Bjørndalen.

Ladet opp sammen

Skiskytterparet har ladet opp til VM sammen i italienske Antholz, men Bjørndalen forteller at de begge er svært selvgående.

– Vi liker begge å finne ut ting selv, men er ikke helt tjukke i hue heller så vi prøver å lære av hverandre. Hun har noen ekstreme ferdigheter jeg lærer mye av, men vi snakker ikke så mye om skiskyting. Hun er utrolig sterk som person, og bra når hun har press på seg. Da er hun på sitt råeste. Men at hun skulle ta medalje i dag, det trodde jeg ikke.

Ole Einar Bjørndalen etter bronse på jaktstarten i VM.

BRONSESMIL: Ole Einar Bjørndalen mener årets bronse smakte bedre enn de bruker å gjøre.

Mens han ventet på at Martin Fourcade ble ferdig med å snakke på pressekonferansen, sjekket han raskt de mange meldingene som hadde tikket inn på mobilen.

Etterpå snakket han mest om kona, datteren og livet som far.

– Det er ikke så annerledes å ta medalje som far. Vi holder tett sammen som familien, bor sammen med det hviterussiske laget og det funker fint. Jeg sover godt nok. Litt mindre, men godt nok. Hun er glad hele tiden. Nå skal jeg få litt tid med familien, slappe av, på premieutdeling, roe helt ned og ta livet som det kommer. Men det blir en stor, stor klem etterpå, sier Bjørndalen.

20 år yngre

Foran seg på jaktstarten hadde Bjørndalen 20 år yngre Johannes Thingnes Bø og suverene Martin Fourcade (28).

– Hvis jeg skal slå rekorden hans, må han slutte å ta medaljer, sier franskmannen.

Martin Fourcade vant suverent på jaktstarten i VM

GULLVINNEREN: Martin Fourcade tror det blir umulig å slå Ole Einar Bjørndalens medaljestatistikk.

Fourcade står nå med elleve VM-gull, mens Bjørndalen har 20. Om 15 år, når Fourcade selv er 43, er han helt klar på at han ikke er skiskytter.

– Da skal jeg kutte tomater og drikke god vin på sørkysten av Frankrike. Det er slik jeg ser det nå, men det er ikke sikkert det blir slik, sier han til NRK og smiler.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Ny skadesmell for kriserammede LSK – midtbanespiller operert

    LSK Kvinner må klare seg uten finske Emma Peuhkurinen i flere måneder som følge av en kneskade.

    Det opplyser klubben selv i egne kanaler.

    Peuhkurinen pådro seg kneskaden på trening i forrige uke. Hun er ikke aktuell for spill før etter sommeren.

    – Emma skadet dessverre kneet sitt under en trening på slutten av forrige uke. Etter undersøkelser, ble det bekreftet en meniskskade, som ble operert mandag denne uken. Emma blir først å se tilbake på fotballbanen på høstparten av sesongen 2024, sier medisinsk ansvarlig Simen Gilje Bergan i en uttalelse.

    Nylig mistet LSK Kvinner også den svenske angriperen Amanda Johnsson Haahr til skade. Hun ble skadd i toppserieoppgjøret mot Lyn. Undersøkelser i etterkant viste at 28-åringen står foran en lengre periode på sidelinjen.

    LSK opplyste nylig at klubben er i økonomisk krise og gjør umiddelbare tiltak. Alle ansatte som ikke er spillere, er delvis permittert.

    LSK har uttalt at «det handler om klubbens videre eksistens». (NTB)

    Toppserien i fotball 2024: LSK Kvinner - Brann (4-2)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Dahl blir trener for rekruttlandslagene

    Tinus Dahl er ansatt som trener for rekruttlandslagene i langrenn. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. Han skal ha ansvar for både menn og kvinner.

    – Jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. Det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. Sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier Dahl.

    Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

    – Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

    Dahl har tidligere trent Team Elon Oslofjord og Lyn Ski.

    Tinus Dahl
    Foto: Norges Skiforbund
  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal