NRK Meny
Normal

Ber Domratsjeva trene med de norske jentene

HOCHFILZEN (NRK): Landslagsledelsen har tenkt på det før, og fikk ikke noe mindre lyst til å få Darja Domratsjeva med på norske landslagssamlinger etter søndagens sølvrenn.

Hør hva Domratsjeva sier etter sølvmedaljen.

– Vi har snakket om dette tidligere. Så må vi ta det opp igjen når vi skal planlegge neste sesong, Hun er hjertelig velkommen, sier Morten Aa Djupvik, idrettssjef i skiskytterforbundet, til NRK.

Domratsjeva giftet seg med Ole Einar Bjørndalen i fjor sommer, og fikk for kun fire måneder siden datteren Ksenija. På morsdagen, og kun en drøy måned etter comebacket i verdenscupen, avanserte hun og tok sølv på jaktstarten i Hochfilzen.

Djupvik forteller at Domratsjeva tidligere noe tilfeldig har vært med på samling med de norske skiskytterherrene. Selv utelukker ikke den hviterussiske sølvvinneren å hjelpe de norske jentene i fremtiden.

– Vi har trent på samme sted før, men hvordan vi kan gjøre dette i fremtiden må vi se på. Kanskje vi kan få til noe med de norske jentene. Men vi er en fin gjeng vi også, og jeg liker å være sammen med jentene mine, sier Domratsjeva etter den internasjonale pressekonferanse.

Les også: Domratsjeva med sølv i VM-comebacket: – Det betyr så mye for meg

Barnevakt

30-åringen var den alle ville snakke med etter VM-sølvet. Domratsjeva, som under mesterskapet bor sammen med familien på eget hotell, kunne fortelle at hun søndag hadde barnevakt til datteren Ksenija. I morgen blir det moren Larisa Domratsjevas jobb.

– Jeg gleder meg til å komme på hotellet, klemme henne og feire medaljen sammen med henne. Hun er en snill baby som lar meg sove. Hun våkner noen ganger for å spise, men det er normalt for en baby, sier den hviterussiske skiskytteren og smiler.

Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva

«Drømmemedalje» og «drømmedag» er ordene Domratsjeva innleder den obligatoriske pressekonferansen med.

– Nei, svarer hun og ler på spørsmål om hun husker sist hun skjøt fullt hus.

Frem mot verdensmesterskapet har hun ladet opp sammen med Bjørndalen i italienske Antholz.

– Jeg ser nå at det virket. Ole har vært en utrolig støtte for meg. Alle kan lære av ham. Når det gjelder organisering, opplegg, det å planlegge dagene. Han har enorm erfaring, sier Domratsjeva.

Jublet for Domratsjeva

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik håpet på Domratsjeva på jaktstarten da man skjønte at de norske jentene ikke var i nærheten av pallplass.

– Det er en vanvittig stor prestasjon. Helt rått! Jeg håper og tror det skaper inspirasjon i «heimen» sånn at det kan påvirke også senere i dag, sier Djuvpvik.

– Hvordan er inntrykket av treningen de gjør sammen?

– Vi kjenner jo Ole. Det er perfeksjonisme fra han står opp til han legger seg. Mitt inntrykk av Darja er veldig likt. Derfor håper vi også vi kan bli enda bedre kjent fremover.

Siste nytt

 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix
 • Kombinertgutta må hente inn ledelse

  Beste norske under hopprennet i Ramsau ble Jarl Magnus Riiber på en syvendeplass. Han ligger 18 sekunder bak leder Taihei Kato før langrennet.

  Verdenscupleder Espen Andersen går ut som nummer ni, tjue sekunder bak Kato.

  Finland Nordic Combined
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
Sport i dag
NRK Sport direkte: Sport i dag