NRK Meny
Normal

Ber Domratsjeva trene med de norske jentene

HOCHFILZEN (NRK): Landslagsledelsen har tenkt på det før, og fikk ikke noe mindre lyst til å få Darja Domratsjeva med på norske landslagssamlinger etter søndagens sølvrenn.

Hør hva Domratsjeva sier etter sølvmedaljen.

– Vi har snakket om dette tidligere. Så må vi ta det opp igjen når vi skal planlegge neste sesong, Hun er hjertelig velkommen, sier Morten Aa Djupvik, idrettssjef i skiskytterforbundet, til NRK.

Domratsjeva giftet seg med Ole Einar Bjørndalen i fjor sommer, og fikk for kun fire måneder siden datteren Ksenija. På morsdagen, og kun en drøy måned etter comebacket i verdenscupen, avanserte hun og tok sølv på jaktstarten i Hochfilzen.

Djupvik forteller at Domratsjeva tidligere noe tilfeldig har vært med på samling med de norske skiskytterherrene. Selv utelukker ikke den hviterussiske sølvvinneren å hjelpe de norske jentene i fremtiden.

– Vi har trent på samme sted før, men hvordan vi kan gjøre dette i fremtiden må vi se på. Kanskje vi kan få til noe med de norske jentene. Men vi er en fin gjeng vi også, og jeg liker å være sammen med jentene mine, sier Domratsjeva etter den internasjonale pressekonferanse.

Les også: Domratsjeva med sølv i VM-comebacket: – Det betyr så mye for meg

Barnevakt

30-åringen var den alle ville snakke med etter VM-sølvet. Domratsjeva, som under mesterskapet bor sammen med familien på eget hotell, kunne fortelle at hun søndag hadde barnevakt til datteren Ksenija. I morgen blir det moren Larisa Domratsjevas jobb.

– Jeg gleder meg til å komme på hotellet, klemme henne og feire medaljen sammen med henne. Hun er en snill baby som lar meg sove. Hun våkner noen ganger for å spise, men det er normalt for en baby, sier den hviterussiske skiskytteren og smiler.

Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva

«Drømmemedalje» og «drømmedag» er ordene Domratsjeva innleder den obligatoriske pressekonferansen med.

– Nei, svarer hun og ler på spørsmål om hun husker sist hun skjøt fullt hus.

Frem mot verdensmesterskapet har hun ladet opp sammen med Bjørndalen i italienske Antholz.

– Jeg ser nå at det virket. Ole har vært en utrolig støtte for meg. Alle kan lære av ham. Når det gjelder organisering, opplegg, det å planlegge dagene. Han har enorm erfaring, sier Domratsjeva.

Jublet for Domratsjeva

Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik håpet på Domratsjeva på jaktstarten da man skjønte at de norske jentene ikke var i nærheten av pallplass.

– Det er en vanvittig stor prestasjon. Helt rått! Jeg håper og tror det skaper inspirasjon i «heimen» sånn at det kan påvirke også senere i dag, sier Djuvpvik.

– Hvordan er inntrykket av treningen de gjør sammen?

– Vi kjenner jo Ole. Det er perfeksjonisme fra han står opp til han legger seg. Mitt inntrykk av Darja er veldig likt. Derfor håper vi også vi kan bli enda bedre kjent fremover.

Siste nytt

 • Blatter møtte Putin for «småprat»

  Tidligere FIFA-president Sepp Blatter møtte Vladimir Putin i Kreml onsdag. Blatter er i fotball-VM på invitasjon fra Russlands president. – Vi møttes i Kreml for småprat, drinker og litt mat, sier korrupsjonsutestengte Blatter til nyhetsbyrået DPA.

  SOCCER-WORLDCUP/RUSSIA-BLATTER
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Dele Alli sto over Englands trening

  Dele Alli kunne ikke trene med Englands VM-tropp torsdag på grunn av problemer med en lårmuskel. Det er usikkert om han rekker søndagens kamp mot Panama.

  Midtbanespilleren måtte ut med skade i slutten av 2-1-seieren mot Tunisia mandag.

  Russia Soccer WCup Tunisia England
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Utestengte kunstløpdommere

  Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har utestengt to kinesiske kunstløpdommere for å ha gitt sine landsmenn for høye karakterer under OL i Pyeongchang. Chen Weiguang er utestengt i to år og nektes å dømme i Beijing-OL i 2022. Huang Feng slipper med ett års utelukkelse.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Danmark - Australia
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia