Hopp til innhold

Ulsrud-kollaps i norsk marerittkamp

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Norges curlingkaptein Thomas Ulsrud (46) sviktet totalt i den viktige OL-kampen mot Storbritannia. Nå lever semifinaledrømmen farlig.

ulsrud

FERDIG: Thomas Ulsrud så ut som en slagen mann etter kampen mot Storbritannia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Hva skjer? Jeg blir helt stum her, utbrøt Eurosport-ekspert og tidligere OL-mester Lars Vågberg da Ulsrud bommet fullstendig på sitt første forsøk i den første omgangen.

Ulsrud ristet oppgitt på hodet etter gigantmissen, men hadde mulighet til å rette opp den verste skaden ved å slå ut to britiske steiner med sin sistestein.

Det klarte imidlertid ikke den norske curlingveteranen, og Storbritannia tok tre poeng.

– De straffer oss hardt. Det var egentlig starten som ødela den kampen her. Det var spesielt jeg som kom dårlig i gang, erkjenner kapteinen overfor NRK etter tapet.

– Det er én posisjon hvor vi ikke er i nærheten

Marerittstarten fortsatte nemlig i omgang nummer to. Også der klønet Ulsrud det ordentlig til, noe som gjorde at Storbritannia økte ledelsen, selv om Norge hadde fordelen av å ha sistestein.

Etter to omganger hadde Norges skip en treffprosent på fattige 38. Samtidig viste resultattavlen 4-0.

Ulsrud

TUNG DAG: Det lugget ordentlig for Thomas Ulsrud.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I den femte omgangen gikk det også helt galt for Ulsrud. Norge lå an til å kunne få med seg tre svært viktige poeng, men lagkapteinen sendte av gårde en altfor løs stein. Det gjorde at det ble ett poeng i stedet for tre, og i omgang seks ble vondt til betydelig verre.

Der sendte Ulsrud sistesteinen rett i guarden, og Storbritannia tok tre nye poeng.

– Det ser beksvart ut. Det er én posisjon hvor vi ikke er i nærheten, og det er så synlig i curling når sisteskansen ikke gjøre steinene sine, kommenterte ekspert Vågberg underveis.

Semifinalen henger i en tynn tråd

Ulsrud og lagkameratene Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Peterson så resignerte ut gjennom hele kampen, og etter sju omganger ga de opp. Storbritannia vant 10-3.

Nattens tap gjør at det blir tungt for Norge å ta seg til en semifinale. Sverige er allerede kvalifisert, og Sveits og Canada ligger an til slå følge med svenskene. Før nattens kamp var Ulsruds mannskap definitivt med og kjempet om den siste semifinalebilletten, men nå skal mye klaffe for at Norge går til sluttspill. Laget må åpenbart vinne sine to gjenstående kamper. I tillegg må andre resultater gå Norges vei.

– Vi er fremdeles ikke ute, understreker Ulsrud.

Siste nytt

 • Uvær forsinket Hovland & co.

  Tordenvær og regn tvang arrangørene av PGA-mesterskapet i golf til å utsette starten på den tredje runden lørdag.

  Forsinkelsen som oppsto endte samtidig opp med å bli på kun 37 minutter. Da hadde uværet passert, og spillerne kunne vende ut på banen igjen.

  Kraftig regnvær førte til at banen i løpet av kort tid fikk mye vann over seg.

  Viktor Hovland leverte en serie sterke parputter fredag, men sliter med å få inn birdieputtene i Tulsa. Også annenrunden endte på par for nordmannen.

  Hovland ligger på 23.-plass etter to runder, ni slag bak ledende Will Zalatoris. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • De Bruyne ble årets spiller i Premier League

  Manchester Citys Kevin De Bruyne er kåret til sesongens beste spiller i Premier League. Samtidig ble lagkamerat Phil Foden kåret til årets unge spiller for andre år på rad. City er favoritter til å sikre ligatittelen søndag.

  de Bruyne
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Golfstjerne fikk rivalens ball i hodet

  Aaron Wise ble truffet i hodet av konkurrenten Cameron Smiths ball under runde to av PGA-mesterskapet. På bildet kjøler Wise ned hodet med drikkeflaska. Smith traff dårlig med sitt utslag på hull nummer to, og godt hjulpet av den sterke vinden fikk australierens ball en svært skjev bane, skriver NTB. Smith forsøkte å varsle om at ballen kunne være til fare for andre, men Wise hørte ikke golfkollegaens rop. Golfspilleren slapp unna store skader.

  Wise
  Foto: Andrew Redington / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste