Ulsrud-kollaps i norsk marerittkamp

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Norges curlingkaptein Thomas Ulsrud (46) sviktet totalt i den viktige OL-kampen mot Storbritannia. Nå lever semifinaledrømmen farlig.

ulsrud

FERDIG: Thomas Ulsrud så ut som en slagen mann etter kampen mot Storbritannia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Hva skjer? Jeg blir helt stum her, utbrøt Eurosport-ekspert og tidligere OL-mester Lars Vågberg da Ulsrud bommet fullstendig på sitt første forsøk i den første omgangen.

Ulsrud ristet oppgitt på hodet etter gigantmissen, men hadde mulighet til å rette opp den verste skaden ved å slå ut to britiske steiner med sin sistestein.

Det klarte imidlertid ikke den norske curlingveteranen, og Storbritannia tok tre poeng.

– De straffer oss hardt. Det var egentlig starten som ødela den kampen her. Det var spesielt jeg som kom dårlig i gang, erkjenner kapteinen overfor NRK etter tapet.

– Det er én posisjon hvor vi ikke er i nærheten

Marerittstarten fortsatte nemlig i omgang nummer to. Også der klønet Ulsrud det ordentlig til, noe som gjorde at Storbritannia økte ledelsen, selv om Norge hadde fordelen av å ha sistestein.

Etter to omganger hadde Norges skip en treffprosent på fattige 38. Samtidig viste resultattavlen 4-0.

Ulsrud

TUNG DAG: Det lugget ordentlig for Thomas Ulsrud.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I den femte omgangen gikk det også helt galt for Ulsrud. Norge lå an til å kunne få med seg tre svært viktige poeng, men lagkapteinen sendte av gårde en altfor løs stein. Det gjorde at det ble ett poeng i stedet for tre, og i omgang seks ble vondt til betydelig verre.

Der sendte Ulsrud sistesteinen rett i guarden, og Storbritannia tok tre nye poeng.

– Det ser beksvart ut. Det er én posisjon hvor vi ikke er i nærheten, og det er så synlig i curling når sisteskansen ikke gjøre steinene sine, kommenterte ekspert Vågberg underveis.

Semifinalen henger i en tynn tråd

Ulsrud og lagkameratene Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Peterson så resignerte ut gjennom hele kampen, og etter sju omganger ga de opp. Storbritannia vant 10-3.

Nattens tap gjør at det blir tungt for Norge å ta seg til en semifinale. Sverige er allerede kvalifisert, og Sveits og Canada ligger an til slå følge med svenskene. Før nattens kamp var Ulsruds mannskap definitivt med og kjempet om den siste semifinalebilletten, men nå skal mye klaffe for at Norge går til sluttspill. Laget må åpenbart vinne sine to gjenstående kamper. I tillegg må andre resultater gå Norges vei.

– Vi er fremdeles ikke ute, understreker Ulsrud.

Siste nytt

 • Hovland i tetkamp i Florida

  Viktor Hovland slo sterkt tilbake laurdag etter baksmellen i WGC-turneringa i Florida fredag, og kjempar i toppen før siste runde.

  Laurdag gjekk han på seks under par, og er ti under par samanlagt etter tre dagar. Han noterte seg for fem birdiar og ein eagle, og berre ein bogey.

  Då han var ferdig med runden, låg han på sjuandeplass, seks slag bak suverene Colin Morikawa, men berre eitt slag frå andreplassen. Men fleire av dei andre var enno ikkje ferdig med sin runde.

  Det var ei sterk oppreising frå fredag. Då låg han an til ein endå betre runde, 8 under par etter 17 hol.

  Men på det siste fekk han ein kvadruppel-bogey, fire slag under par. Før dagens runde var han nummer 17.

  Turneringa er ei World Golf Championship-turnering med 10,5 millionar dollar i premiepotten.

  Sjå resultatlista her.

  Viktor Hovland
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Halfvarsson reiser hjem

  Calle Halfvarsson har tatt en tøff beslutning om å avslutte VM, skriver Det svenske skiforbundet. Avgjørelsen kom etter samtale med trenerne lørdag kveld. Han drar hjem på mandag.

  – Jeg har ikke lyktes med å finne den formen jeg ønsker, og vil heller at mine lagkamerater skal få sjansen i de konkurransene som gjenstår, sier Halfvarsson.

  Allerede etter tremila, som han brøt halvveis, sa Halfvarsson at han trolig kom til å reise hjem fra VM og avslutte sesongen.

  – Jeg tror det. Det her var litt for tøft. Tanken var at jeg skulle gjennomføre dette løpet selv om det var slitsomt. Men det er for tøft. Jeg får hodepine også, det er noe som er galt, sa Halfvarsson.

  Calle Halfvarsson.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Sørloth matchvinnar på overtid

  Alexander Sørloth heada inn sigersmålet tre minutt på overtid og gav Leipzig 3-2 over Borussia Mönchengladbach i kveldskampen i Bundesliga.

  Leipzig låg under 0-2 ved pause, og Sørloth blei bytta inn frå starten av andre omgang.

  Christopher Nkunku reduserte etter pasning frå Sørloth, og Yussuf Poulsen utlikna etter pause.

  Det var også Nkunku som la pasninga til Sørloths scoring, hans andre i Bundesliga.

  Leipzig festa dermed grepet om andreplassen, og er berre to poeng bak Bayern München, som tidlegare på dagen slo Köln 5-1.

  Alexander Sørloth scorer for Leipzig
  Foto: Annegret Hilse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal