Hopp til innhold

Tandrevold trodde på seier da hun så Bø vinne: – Jeg er overtroisk

To fulle hus og superfart i sporet gjorde at både Ingrid Landmark Tandrevold og Tarjei Bø vant suverent i østerrikske Hochfilzen – over ett år siden de sist vant et individuelt renn i verdenscupen.

Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold

ETTERLENGTEDE SEIRE: Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold tok sin forrige verdenscupseier i 2021. Fredag ble det endelig full klaff for dem begge igjen.

Foto: Joe Klamar / AFP / NTB

– Jeg er litt overtroisk, da. Så da Tarjei vant i dag, hadde jeg troen. For vi pleier liksom å prestere litt likt, sier Ingrid Landmark Tandrevold til NRK.

Fredagens seier var hennes andre i verdenscupen, og den første på sprint. Seieren kom bare noen timer etter at landslagskollega Tarjei Bø også tok en etterlengtet seier.

i25zCyF2qW8

FEILFRI: Ingrid Landmark Tandrevold leverte to fulle hus og gikk fort i sporet.

Foto: AP

Den norske skiskytterstjerna er ærlig på at det er langt fra hennes favorittdistanse, og at seieren derfor smaker ekstra godt.

– Sprint er en distanse som jeg ikke alltid har gjeldet meg til. Jeg synes det har vært vanskelig å mestre, sier hun.

Tandrevold leverte solid både på standplass og i sporet, og det var vanskelig å se hvem som kunne utfordre henne da hun gikk i mål nesten 20 sekunder foran nestemann.

Til slutt endte Tandrevold snaue fem sekunder foran svenske Elvira Öberg. I morgen er det ti kilometer jaktstart, der Tandrevold som for første gang i karrieren skal gå ut som nummer en.

– Det var skytingen som satt. Det var utrolig deilig. Jeg ville virkelig unngå den strafferunden i dag, og er veldig fornøyd med det jeg fikk til på skytebanen, sier 27-åringen til NRK.

Ingrid Landmark Tandrevold Östersund

SKØYT BLINK: To fulle hus for Tandrevold hjalp mye i kampen om verdenscupseieren i Hochfilzen fredag.

Foto: Anders Wiklund / AP

Fullroses av NRK-ekspert

Sesongstarten har ikke hittil vært noen fulltreffer for Tandrevold, det gjør resultatet på sprinten enda mer imponerende ifølge NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

– Et utrolig sterkt løp av Ingrid Landmark Tandrevold. Endelig kom den seieren vi har ventet på. Hun har en fra tidligere, men det begynner å bli noen år siden. Hun er så stabil og god. Dette har ligget lenge i luften, sier hun.

Ingrid Landmark Tandrevold skal smis i hymens lenker sammen med forloveden Trygve Markset til sommeren. Før årets skiskyttersesong kom hun med en advarsel til forlover Tiril Eckhoff. Nå angrer hun.

Ingrid Landmark Tandrevold skal smis i hymens lenker sammen med forloveden Trygve Markset til sommeren. Før årets skiskyttersesong kom hun med en advarsel til forlover Tiril Eckhoff. Nå angrer hun.

Bjørndalen hyller Bø

For bare noen timer før Tandrevold beseiret alle, var det altså Tarjei Bø som gikk til topps på herrenes sprint.

Både eldstebror Bø og Sturla Holm Lægreid leverte to fulle hus og hadde bra tempo i sporet. Det ga en sekundstrid om seieren, og Bø gikk seirende ut med 4,9 sekunders margin. Dermed tok 35-åringen sin 13. verdenscuptriumf i karrieren.

– Det er ubeskrivelig det Tarjei gjør. Jeg unner han den seieren så vanvittig. Han fikk ikke denne seieren lett. Det var veldig mange andre som var fryktelig gode. Det er noe av det beste han har gjort, sier TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø

Tarjei Bø (til høyre) hylles av skiskytterlegende og TV 2s skiskytterekspert etter fredagens renn.

Også lillebror Johannes Thingnes Bø lot seg imponere av Tarjei, som tok sin første verdenscupseier siden mars 2021.

– Han redda familiens ære. Han er verdens beste skiskytter i dag og gjør et fantastisk løp. Jeg blir faktisk stolt, sier Thingnes Bø om sin storebror til NRK.

– Nå kjenner jeg lettelse. Det var tungt. Ikke søren at jeg skulle tape mot svensken. Jeg gikk en grei sisterunde, og var dårlig i første delen og bra i bakkene. Jeg håper jeg tar det. Jeg fortjener det nå, sier Tarjei Bø til TV 2.

Les også Mystiske magesmerter og intens hovudverk: Slik har stjerna teke grep mot helseplagene

Karoline Knotten

Kjempet seg tilbake fra sykdom

På podiet fikk Bø et overraskende besøk av Sturla Holm Lægreid. Den norske stjernen har slitt med sykdom i høst, og har hatt en tung innledning på sesongen.

Etter andreplassen måtte han kjempe mot tårene i intervjuet med NRK.

– Jeg ble litt rørt. Det er mange der hjemme som følger med og vil meg alt godt. Det er godt for dem sikkert, at jeg får det til, og godt for meg, sier Lægreid.

Skiskytterherrenes skytetrener, Siegfried Mazet, innrømmer en spesiell avhengighet som overrasker flere av skiskytterne.

Skiskytterherrenes skytetrener, Siegfried Mazet, innrømmer en spesiell avhengighet som overrasker flere av skiskytterne.

Han har satt stor pris på støtten fra de rundt han i den tøffe perioden.

– Mamma og pappa er jo der og backer, sammen med kjæresten min og familien, og alle. Jeg kan ikke tenke for mye på det nå, for da begynner jeg å grine. Det er mange som betyr mye, som backer meg, sier Lægreid mens stemmen brister.

Sturla Holm Lægreid

Sturla Holm Lægreid slo tilbake etter en skuffende åpning på sesongen med mye usikkerhet.

Foto: AP

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal