Hopp til innhold

Tandrevold trodde på seier da hun så Bø vinne: – Jeg er overtroisk

To fulle hus og superfart i sporet gjorde at både Ingrid Landmark Tandrevold og Tarjei Bø vant suverent i østerrikske Hochfilzen – over ett år siden de sist vant et individuelt renn i verdenscupen.

Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold

ETTERLENGTEDE SEIRE: Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold tok sin forrige verdenscupseier i 2021. Fredag ble det endelig full klaff for dem begge igjen.

Foto: Joe Klamar / AFP / NTB

– Jeg er litt overtroisk, da. Så da Tarjei vant i dag, hadde jeg troen. For vi pleier liksom å prestere litt likt, sier Ingrid Landmark Tandrevold til NRK.

Fredagens seier var hennes andre i verdenscupen, og den første på sprint. Seieren kom bare noen timer etter at landslagskollega Tarjei Bø også tok en etterlengtet seier.

i25zCyF2qW8

FEILFRI: Ingrid Landmark Tandrevold leverte to fulle hus og gikk fort i sporet.

Foto: AP

Den norske skiskytterstjerna er ærlig på at det er langt fra hennes favorittdistanse, og at seieren derfor smaker ekstra godt.

– Sprint er en distanse som jeg ikke alltid har gjeldet meg til. Jeg synes det har vært vanskelig å mestre, sier hun.

Tandrevold leverte solid både på standplass og i sporet, og det var vanskelig å se hvem som kunne utfordre henne da hun gikk i mål nesten 20 sekunder foran nestemann.

Til slutt endte Tandrevold snaue fem sekunder foran svenske Elvira Öberg. I morgen er det ti kilometer jaktstart, der Tandrevold som for første gang i karrieren skal gå ut som nummer en.

– Det var skytingen som satt. Det var utrolig deilig. Jeg ville virkelig unngå den strafferunden i dag, og er veldig fornøyd med det jeg fikk til på skytebanen, sier 27-åringen til NRK.

Ingrid Landmark Tandrevold Östersund

SKØYT BLINK: To fulle hus for Tandrevold hjalp mye i kampen om verdenscupseieren i Hochfilzen fredag.

Foto: Anders Wiklund / AP

Fullroses av NRK-ekspert

Sesongstarten har ikke hittil vært noen fulltreffer for Tandrevold, det gjør resultatet på sprinten enda mer imponerende ifølge NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

– Et utrolig sterkt løp av Ingrid Landmark Tandrevold. Endelig kom den seieren vi har ventet på. Hun har en fra tidligere, men det begynner å bli noen år siden. Hun er så stabil og god. Dette har ligget lenge i luften, sier hun.

Ingrid Landmark Tandrevold skal smis i hymens lenker sammen med forloveden Trygve Markset til sommeren. Før årets skiskyttersesong kom hun med en advarsel til forlover Tiril Eckhoff. Nå angrer hun.

Ingrid Landmark Tandrevold skal smis i hymens lenker sammen med forloveden Trygve Markset til sommeren. Før årets skiskyttersesong kom hun med en advarsel til forlover Tiril Eckhoff. Nå angrer hun.

Bjørndalen hyller Bø

For bare noen timer før Tandrevold beseiret alle, var det altså Tarjei Bø som gikk til topps på herrenes sprint.

Både eldstebror Bø og Sturla Holm Lægreid leverte to fulle hus og hadde bra tempo i sporet. Det ga en sekundstrid om seieren, og Bø gikk seirende ut med 4,9 sekunders margin. Dermed tok 35-åringen sin 13. verdenscuptriumf i karrieren.

– Det er ubeskrivelig det Tarjei gjør. Jeg unner han den seieren så vanvittig. Han fikk ikke denne seieren lett. Det var veldig mange andre som var fryktelig gode. Det er noe av det beste han har gjort, sier TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø

Tarjei Bø (til høyre) hylles av skiskytterlegende og TV 2s skiskytterekspert etter fredagens renn.

Også lillebror Johannes Thingnes Bø lot seg imponere av Tarjei, som tok sin første verdenscupseier siden mars 2021.

– Han redda familiens ære. Han er verdens beste skiskytter i dag og gjør et fantastisk løp. Jeg blir faktisk stolt, sier Thingnes Bø om sin storebror til NRK.

– Nå kjenner jeg lettelse. Det var tungt. Ikke søren at jeg skulle tape mot svensken. Jeg gikk en grei sisterunde, og var dårlig i første delen og bra i bakkene. Jeg håper jeg tar det. Jeg fortjener det nå, sier Tarjei Bø til TV 2.

Les også Mystiske magesmerter og intens hovudverk: Slik har stjerna teke grep mot helseplagene

Karoline Knotten

Kjempet seg tilbake fra sykdom

På podiet fikk Bø et overraskende besøk av Sturla Holm Lægreid. Den norske stjernen har slitt med sykdom i høst, og har hatt en tung innledning på sesongen.

Etter andreplassen måtte han kjempe mot tårene i intervjuet med NRK.

– Jeg ble litt rørt. Det er mange der hjemme som følger med og vil meg alt godt. Det er godt for dem sikkert, at jeg får det til, og godt for meg, sier Lægreid.

Skiskytterherrenes skytetrener, Siegfried Mazet, innrømmer en spesiell avhengighet som overrasker flere av skiskytterne.

Skiskytterherrenes skytetrener, Siegfried Mazet, innrømmer en spesiell avhengighet som overrasker flere av skiskytterne.

Han har satt stor pris på støtten fra de rundt han i den tøffe perioden.

– Mamma og pappa er jo der og backer, sammen med kjæresten min og familien, og alle. Jeg kan ikke tenke for mye på det nå, for da begynner jeg å grine. Det er mange som betyr mye, som backer meg, sier Lægreid mens stemmen brister.

Sturla Holm Lægreid

Sturla Holm Lægreid slo tilbake etter en skuffende åpning på sesongen med mye usikkerhet.

Foto: AP

Sportsnyheter

Nordås

Langer ut etter kaotisk VM-løp: – Det er hasardiøst

Vebjørn Rodal mente det var «på grensen til uforsvarlig». Etter søndagens femteplass på 1500 meter gikk Narve Gilje Nordås hardt ut mot arrangøren.

Siste nytt

 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Rooth bryter syvkampen før siste øvelse

  Markus Rooth står over den avsluttende 1000-meteren i syvkamp i VM innendørs i friidrett.

  Det bekrefter sportssjef Erlend Slokvik til NRK.

  Rooth lå an til å kjempe om en 5.-plass i VM, men vil ikke ta noen risiko. Han fikk en kjenning i låret etter stavsprangkonkurransen på formiddagen.

  Det var etter Rooths siste forsøk på 5,20 at han tok seg til låret like etter landingen.

  Sander Skotheim ligger på tredjeplass og kan kjempe om gull. Den avsluttende 1000-meteren starter 21.45.

  Friidretts-VM 2023: Dag 7
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal