Hopp til innhold

Tandrevold trodde på seier da hun så Bø vinne: – Jeg er overtroisk

To fulle hus og superfart i sporet gjorde at både Ingrid Landmark Tandrevold og Tarjei Bø vant suverent i østerrikske Hochfilzen – over ett år siden de sist vant et individuelt renn i verdenscupen.

Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold

ETTERLENGTEDE SEIRE: Tarjei Bø og Ingrid Landmark Tandrevold tok sin forrige verdenscupseier i 2021. Fredag ble det endelig full klaff for dem begge igjen.

Foto: Joe Klamar / AFP / NTB

– Jeg er litt overtroisk, da. Så da Tarjei vant i dag, hadde jeg troen. For vi pleier liksom å prestere litt likt, sier Ingrid Landmark Tandrevold til NRK.

Fredagens seier var hennes andre i verdenscupen, og den første på sprint. Seieren kom bare noen timer etter at landslagskollega Tarjei Bø også tok en etterlengtet seier.

i25zCyF2qW8

FEILFRI: Ingrid Landmark Tandrevold leverte to fulle hus og gikk fort i sporet.

Foto: AP

Den norske skiskytterstjerna er ærlig på at det er langt fra hennes favorittdistanse, og at seieren derfor smaker ekstra godt.

– Sprint er en distanse som jeg ikke alltid har gjeldet meg til. Jeg synes det har vært vanskelig å mestre, sier hun.

Tandrevold leverte solid både på standplass og i sporet, og det var vanskelig å se hvem som kunne utfordre henne da hun gikk i mål nesten 20 sekunder foran nestemann.

Til slutt endte Tandrevold snaue fem sekunder foran svenske Elvira Öberg. I morgen er det ti kilometer jaktstart, der Tandrevold som for første gang i karrieren skal gå ut som nummer en.

– Det var skytingen som satt. Det var utrolig deilig. Jeg ville virkelig unngå den strafferunden i dag, og er veldig fornøyd med det jeg fikk til på skytebanen, sier 27-åringen til NRK.

Ingrid Landmark Tandrevold Östersund

SKØYT BLINK: To fulle hus for Tandrevold hjalp mye i kampen om verdenscupseieren i Hochfilzen fredag.

Foto: Anders Wiklund / AP

Fullroses av NRK-ekspert

Sesongstarten har ikke hittil vært noen fulltreffer for Tandrevold, det gjør resultatet på sprinten enda mer imponerende ifølge NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

– Et utrolig sterkt løp av Ingrid Landmark Tandrevold. Endelig kom den seieren vi har ventet på. Hun har en fra tidligere, men det begynner å bli noen år siden. Hun er så stabil og god. Dette har ligget lenge i luften, sier hun.

Ingrid Landmark Tandrevold skal smis i hymens lenker sammen med forloveden Trygve Markset til sommeren. Før årets skiskyttersesong kom hun med en advarsel til forlover Tiril Eckhoff. Nå angrer hun.

Ingrid Landmark Tandrevold skal smis i hymens lenker sammen med forloveden Trygve Markset til sommeren. Før årets skiskyttersesong kom hun med en advarsel til forlover Tiril Eckhoff. Nå angrer hun.

Bjørndalen hyller Bø

For bare noen timer før Tandrevold beseiret alle, var det altså Tarjei Bø som gikk til topps på herrenes sprint.

Både eldstebror Bø og Sturla Holm Lægreid leverte to fulle hus og hadde bra tempo i sporet. Det ga en sekundstrid om seieren, og Bø gikk seirende ut med 4,9 sekunders margin. Dermed tok 35-åringen sin 13. verdenscuptriumf i karrieren.

– Det er ubeskrivelig det Tarjei gjør. Jeg unner han den seieren så vanvittig. Han fikk ikke denne seieren lett. Det var veldig mange andre som var fryktelig gode. Det er noe av det beste han har gjort, sier TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø

Tarjei Bø (til høyre) hylles av skiskytterlegende og TV 2s skiskytterekspert etter fredagens renn.

Også lillebror Johannes Thingnes Bø lot seg imponere av Tarjei, som tok sin første verdenscupseier siden mars 2021.

– Han redda familiens ære. Han er verdens beste skiskytter i dag og gjør et fantastisk løp. Jeg blir faktisk stolt, sier Thingnes Bø om sin storebror til NRK.

– Nå kjenner jeg lettelse. Det var tungt. Ikke søren at jeg skulle tape mot svensken. Jeg gikk en grei sisterunde, og var dårlig i første delen og bra i bakkene. Jeg håper jeg tar det. Jeg fortjener det nå, sier Tarjei Bø til TV 2.

Les også Mystiske magesmerter og intens hovudverk: Slik har stjerna teke grep mot helseplagene

Karoline Knotten

Kjempet seg tilbake fra sykdom

På podiet fikk Bø et overraskende besøk av Sturla Holm Lægreid. Den norske stjernen har slitt med sykdom i høst, og har hatt en tung innledning på sesongen.

Etter andreplassen måtte han kjempe mot tårene i intervjuet med NRK.

– Jeg ble litt rørt. Det er mange der hjemme som følger med og vil meg alt godt. Det er godt for dem sikkert, at jeg får det til, og godt for meg, sier Lægreid.

Skiskytterherrenes skytetrener, Siegfried Mazet, innrømmer en spesiell avhengighet som overrasker flere av skiskytterne.

Skiskytterherrenes skytetrener, Siegfried Mazet, innrømmer en spesiell avhengighet som overrasker flere av skiskytterne.

Han har satt stor pris på støtten fra de rundt han i den tøffe perioden.

– Mamma og pappa er jo der og backer, sammen med kjæresten min og familien, og alle. Jeg kan ikke tenke for mye på det nå, for da begynner jeg å grine. Det er mange som betyr mye, som backer meg, sier Lægreid mens stemmen brister.

Sturla Holm Lægreid

Sturla Holm Lægreid slo tilbake etter en skuffende åpning på sesongen med mye usikkerhet.

Foto: AP

Siste nytt

 • PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  PSV Eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. Et straffemål reddet 1-1 mot Borussia Dortmund i mesterligaens åttedelsfinale.

  Dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på Dortmund før returmøtet i Tyskland 13. mars.

  Tirsdagens utligning kom på Luuk de Jongs straffespark tidlig etter hvilen. Dommeren pekte resolutt mot krittmerket da Mats Hummels tilsynelatende felte Malik Tillman.

  Stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i VAR-rommet.

  Julian Ryerson spilte solid på backplassen for Borussia Dortmund. Han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på Hirving Lozano.

  (NTB)

  x-zHiykLJak
  Foto: AP
 • Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Innbytter Marko Arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for Inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen.

  Østerrikeren erstattet Marcus Thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. Det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig.

  I det 49. minutt slo Federico Dimarco et innlegg bak forsvaret. Ved lengste stolpe nådde ballen Arnautovic. Han kastet seg fram og beinet ballen langt over.

  Et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein Lautaro Martínez. Han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren.

  I det 79. minutt var det hans tur. Etter et balltap av Reinildo kontret Inter raskt, og Martínez ble spilt gjennom. Jan Oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden.

  Der dukket Arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. Samuel Lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  GYXUVBlAbME
  Foto: AP
 • Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Jim Ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i Manchester United.

  Det bekreftet klubben tirsdag kveld. Oppkjøpet ble klart etter at både Premier League og Englands fotballforbund (FA) har gitt avtalen grønt lys.

  Den britiske milliardæren ble enig med den amerikanske Glazer-familien på tampen av 2023, men først nå er han formelt inne på eiersiden.

  (NTB)

  A85KLampqBo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal