Norsk landslagsduo gjenforent i USA: – En rar reise

SANTA MONICA/OSLO (NRK): Ti år etter at Ola Kamara (28) og Jørgen Skjelvik (26) vant NM-gull sammen, er duoen klar for betydelig større oppgaver som lagkamerater.

Ola Kamara og Jørgen Skjelvik

SKINNER OM KAPP MED SOLA: Den norske landslagsduoen stortrives i flotte omgivelser i Los Angeles.

Foto: Mattis Holt / NRK

– Vi vant finalen 4-3, så det er et godt minne. Jeg scoret vel matchvinnermålet, og. Det er deilig, sier Kamara med et bredt smil.

Han mimrer om høsten 2008 da Stabæk til slutt kunne løfte troféet som et bevis på at de var Norges beste juniorlag. Med på festen var både Ola Kamara og Jørgen Skjelvik. Nå er de to samlet igjen, klare for å skape nye gode minner i Major League Soccer (MLS).

– Det er en rar reise, men det at vi ender opp sammen igjen, det er spesielt og veldig gøy. Jeg gleder meg veldig til 2018-sesongen, sier målsniken.

Stor interesse fra La Liga

Ola Kamara

ETTERTRAKTET: Ola Kamara.

Foto: Mattis Holt / NRK

Kamara forlot Columbus Crew til fordel for LA Galaxy i januar. Han er åpen om at forrige sesongs storspill førte til flere spennende henvendelser.

– Jeg snakket lenge med to forskjellige La Liga-klubber også, men til slutt vurderte jeg det til at jeg ville til LA Galaxy. La Liga er en av verdens beste ligaer, men totalpakken i LA var bedre, forklarer Kamara, uten å ville si noe om hvilke spanske klubber det var snakk om.

Da Kamara vendte snuten mot Los Angeles, var Skjelvik allerede på plass. Den tidligere Rosenborg-stopperen signerte for Galaxy i desember. Nordmannen er en av de best betalte forsvarerne i den amerikanske ligaen, og lagkompis Kamara røper at han anbefalte Skjelvik å ta turen over dammen.

Tenkte på Lagerbäck-kritikken før signering

De to MLS-spillerne har store ambisjoner for USA-livet, men de ønsker også å bidra på landslaget fremover. I fjor uttalte imidlertid Lars Lagerbäck at nivået på ligaen er litt vel ujevnt.

Det forstår ikke Kamara:

– Hvis jeg gjør det bra her, så føler jeg at det henger høyt, slår han fast, og legger til at han syns han fortjener å være et fast innslag i landslagstroppen.

Også Skjelvik håper at MLS-tilværelsen gir grobunn for mer landslagsspill.

– Jeg vil være på landslaget. Jeg får bare prestere godt her, så håper jeg at landslagsledelsen tar turen over og ser at det er høyt nivå.

– En lang vei å gå

Jørgen Skjelvik

STORTRIVES: Jørgen Skjelvik.

Foto: Mattis Holt / NRK

26-åringen har fått en gullkantet avtale med LA Galaxy.

– Det viser at klubben har lyst til å satse på meg, mener stopperen, som i likehet med Kamara tenker tilbake på juniorfinalen i 2008:

– Det har vært en lang vei å gå. Fra å spille sammen på juniorlaget til Stabæk til å spille sammen og bo sammen i LA. Det er spennende tider, avslutter Skjelvik.

 • PS: LA Galaxy sesongåpner mot Portland Timbers mandag 5. mars.
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Feiring på 1-0

Noreg slo hardt tilbake mot Belgia: – I ferd med å feste grepet om gruppa

Landslaget måtte tole kritikk etter poengtapet mot Polen. Og i møtet med Belgia svarte dei på tiltale.

Siste nytt

 • Norge åleine i teten

  Med 4-0-sigeren over Belgia er Norge klart i førarsetet i gruppe F i kvalifiseringa til VM i Australia og New Zealand i 2023, med 10 poeng på fire kampar.

  Polen overtok andreplassen med 8 poeng etter 2-0 over Albania. Belgia blir ståande med 7.

  Norge har bortekampar mot Albania og Armenia i slutten av november. Dei fire siste kampane går i april og september neste år.

  Tuva Hansen
  Foto: Naina Helén Jåma / NTB
 • Vipers knuste ligaleiaren

  Vipers banka Storhamar 38-23 over Storhamar i kvartfinalen i handball-NM.

  Storhamar leiar eliteserien, men var sjanselause i Kristiansand. Dei heldt følgje til 6-6, men så rykka Storhamar frå med seks strake mål, og var i føringa 12-6. På ni minutt makta ikkje gjestene å score ein einaste gong.

  Vipers jaktar sin femte strake NM-tittel.

  Tidlegare er Fana klar for semifinale etter 32-26 over Sola. Onsdag går dei to siste kvartfinalene Tertnes - Aker og Fredrikstad - Molde.

  Karine Emilie Dahlum
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hazard nedprioriteres i Madrid

  Real Madrids belgiske stjerne Eden Hazard må finne seg i at treneren velger andre spillere selv om han nå er kampklar igjen.

  Real Madrid-trener Carlo Ancelotti sier rett ut at han foretrekker andre spillere. Ancelotti sier Hazard er en toppspiller som har alt.

  – Han må finne seg i det. Han spiller ikke, men har alt det en Real Madrid-spiller skal ha. Noen ganger er det sånn at treneren foretrekker andre. Det gjør treneren nå. Det viktige er at han er motivert og klar for å jobbe, sier Ancelotti. (NTB)

  FILE PHOTO: Hazard with the match ball after Real Madrid's Champions League Group D match against Sheriff Tiraspol
  Foto: Juan Medina / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal