Hopp til innhold

Sjåstad Christiansen innrømmer tåretabbe: – Hadde en dårlig følelse

Høy luftfuktighet og bratte bakker gjør at skiskytterne sliter med tårer i øynene på standplass i Kontiolahti. Vetle Sjåstad Christiansen tror det førte til bom på liggende skyting.

Du har kanskje lagt merke til det på TV-bildene. Inn mot standplass har enkelte av skiskytterne begynt å gni seg i øyene.

Her i finske Kontiolahti var det lørdag rundt seks kuldegrader, med en luftfuktighet på hele 90 prosent.

– Det er det samme hver gang. Det ser ut som jeg gråter, bare på grunn av luftfuktigheten og kulden. Jeg må tørke øynene mine. Hvis ikke blir det vanskelig på skytingen. Det er noe jeg bare må gjøre, sier Émilien Jacquelin til NRK.

Franskmannen hadde samme problem under tirsdagens normaldistanse. Lørdag gikk det bedre og han ble nummer fem på sprinten, som endte med norsk dobbeltseier – med Johannes Thingnes Bø foran Sturla Holm Lægreid.

En som gjerne ønsket å blande seg lenger oppe i tetkampen var Vetle Sjåstad Christiansen. Med to strafferunder endte han på en tiendeplass.

– Jeg hadde en dårlig følelse da jeg la meg ned. Jeg rotet med stillingen og fikk litt sånne vindtårer i øynene der. Jeg burde blunket den tåren ut. Da tror jeg at jeg hadde truffet det første skuddet der, sier han til NRK.

– Det begynte uklart, og så fikk jeg blunket det ut til andreskuddet. Det var litt urutinert av meg å prøve og skyte med det. Det ble vist at det ikke gikk.

Lunde: – Klarer ikke å se blinken

Sjåstad Christiansen sier de bratte utforbakkene i løypenettet også gjør at de får mye vind på øyet.

– Vi har vel like gener, jeg og Jacquelin, med at vi gråter fort i vinden. Det er litt sånn halvutfordrende. Det kommer oftere på enkelte værtyper, og tydeligvis i dag, sier Sjåstad Christiansen.

NRKs skiskytterekspert, Ola Lunde, sier det er viktig at utøverne forbereder seg på det.

Biathlon, IBU World Cup, Kontiolahti, Men's 20 km

BOMMET: Vetle Sjåstad Christiansen tror han bommet på første skyting på grunn av uklart syn.

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

– Du må sørge for at du får tørket ut tårene når du er på vei ned, og ikke skyte før det er i orden, sier han.

– Problemet er at du ser ikke klart. Du klarer ikke se blinken, du får rett og slett en ullen blink. Det er kjempedumt å skyte med tårer i øynene, sier Lunde.

Tandrevold og Lien topp ti

Kvinnenes sprint endte med seier til østerrikske Lisa Theresa Hauser. Hun vant foran Liza Vittozzi og Linn Persson.

Ingrid Landmark Tandrevold var lenge med i kampen om seier og ledet ut fra første skyting. På den andre skytingen måtte hun ut i én strafferunde, og til slutt endte hun på en delt sjetteplass, 31,6 sekunder bak Hauser.

Ida Lien ble nummer ti, også hun med én strafferunde. Det er Liens fjerde topp ti-plassering i verdenscupen.

Seier til lynrask Thingnes Bø

Selv med én bom, var Johannes Thingnes Bø klart best på herrenes sprint i Kontiolahti lørdag. Med den desidert raskeste langrennstiden sikret han seg sin 56. verdenscupseier.

Sturla Holm Lægreid fulgte opp den gode norske dagen med en andreplass, 10,5 sekunder bak Thingnes Bø.

– Han er helt unik. Det er visse arenaer hvor han er uslåelig, og dette er en av dem. Han er en kunster på skiene. Det er litt frustrerende for en storebror å se på. Det ser så lett ut, sier Tarjei Bø om lillebror Johannes.

Johannes Thingnes Bø

SPRINTSEIER: 29 år gamle Johannes Thingnes Bø tok sin 56. verdenscupseier.

Foto: Vesa Moilanen / NTB

– Han er en Gud i løypa. Johannes blir en hard nøtt å knekke i år. Han har fått en sånn ny giv over seg, sier Filip Fjeld Andersen, som selv ble nummer seks.

– Jeg leverer det jeg er god for i dag. Jeg hadde et lite håp om min tiende verdenscupseier i dag, men Johannes er en sterk fyr og jeg gratulerer han med seieren i dag. Det der var imponerende, sier Holm Lægreid om overmannen.

Les også Lot seg irritere av NRK under oppvarminga: – Det var ikke bare positivt

Biathlon, IBU World Cup, Kontiolahti, Women's Relay

De norske skiskytterherrene vant stafetten fredag, men lørdagens sprintseier er den første individuelle seieren til en norsk skiskytter denne sesongen.

Med seieren tangerte også Thingnes Bø antall seire fra fjorårssesongen – samtidig som han kan ikle seg den gule trøya på søndagens jaktstart.

– Det betyr masse. Det er også måten det blir vunnet på. Jeg vinner fordi jeg er meg selv igjen, og på mitt aller beste nivå. I fjor hadde jeg og en seier før jul, men da følte jeg ikke at jeg var den Johannes som jeg kjenner. Å vinne nå på denne måten er veldig bra, forteller Thingnes Bø til NRK.

Sturla Holm Lægreid

NUMMER TO: Sturla Holm Lægreid gikk inn til andreplass.

Foto: Vesa Moilanen / NTB

Også Johannes Dale (nummer syv) og Vetle Sjåstad Christiansen (nummer ti) endte blant de ti beste.

Sturla Holm Lægreid måtte se at to bom på siste skyting på torsdagens normaldistanse gjorde at seieren glapp, men lørdag var han feilfri på standplass i lørdagens sprint.

– Jeg hadde en god følelse, men jeg var kanskje ikke like rå i sporet som jeg var de andre dagene. Hvis noen skyter ti treff, så har de muligheten til å slå meg. Det er noen få, og jeg vet ikke hvordan de har skutt så langt. Da tenker jeg spesielt på Johannes Thingnes Bø, sa Holm Lægreid til TV 2 like etter målgang.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    – Det er en av de beste kampene vi har spilt her. Prestasjonsmessig er vi ganske nære, og så er det et par situasjoner hvor vi kommuniserer ganske dårlig, sier Nedregotten til NRK.

    – I etterpåklokskapens navn var det dumt av meg å trene dem i fjor, men slik ble det, sier Nedregotten med et smil.

    I forkant av VM i fjor hjalp han det estiske paret med både teknikk og taktikk.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal