Hopp til innhold

Norsk bragd på Island da Lagerbäck vant kampen fra benken

REYKJAVÍK/OSLO (NRK): Joshua King (26) og Alexander Sørloth (22) kom inn fra benken og sørget for at VM-klare Island tapte på hjemmebane for første gang på fem år.

feiring

SCORINGENE: Se alle målene fra Island-Norge her.

Laster innhold, vennligst vent..

– For en gangs skyld ble byttene vellykket også, sier Lars Lagerbäck til TV 2.

På stillingen 2-1 til Island tok nemlig den norske landslagssjefen grep og byttet spisspar. Tarik Elyounoussi og Bjørn Maars Johnsen ble erstattet av Joshua King og Alexander Sørloth.

Betalingen kom umiddelbart.

Først presset King frem en stygg keeperfeil alene med Frederik Schram. Sistnevnte forsøkte å finte vekk King, som ikke lot seg lure. Nordmannen vant ballen og satte den enkelt inn i det åpne målet.

Maars Johnsen-kanon

Noen minutter senere scoret Sørloth Norges seiersmål fra utsiden av sekstenmeteren. Crystal Palace-spissen ble funnet av King etter et langt innkast, og plasserte ballen nede ved stolperota.

– Det var veldig deilig, det. Mens vi sto og venta på å komme inn, gikk Island opp til 2-1. Det gjør selvsagt at det blir ekstra deilig at vi kommer inn og scorer hvert vårt mål, sier Sørloth til NRK etter kampslutt.

Dermed ble det norsk seier, til tross for at Island ledet da kvarteret gjensto. Da hadde først Bjørn Maars Johnsen sørget for norsk drømmeåpning med sin scoring før kvarteret var spilt. Den 26 år gamle norskamerikaneren ble spilt opp på utsiden av sekstenmeteren, brukte én berøring for å legge til rette og limte enkelt og greit ballen i krysset.

Frem til målet hadde Island hatt få problemer foran det lidenskapelige hjemmepublikummet på Laugardalsvöllur. Scoringen vekket det norske mannskapet mer til liv, og spillere som Sander Berge, Kristoffer Ajer og Iver Fossum fikk etter hvert vist frem noe av det som bor i dem.

Bjørn Maars banker inn 1-0 mot VM-klare Island! Maars får ball på 15 meter, vender på en femøring og banker ballen i mål, via Schram. Norge i føringen!

NORSK DRØMMESTART: Slik tok Norge ledelsen mot VM-klare Island.

Sigurdsson-perle

Oppgitt Ajer

MISFORNØYD: Ajer var lite blid etter Islands utligning.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jonas Svensson var imidlertid ikke like heldig. Trønderen slet med Rúrik Gíslason fra første duell, og etter en halvtimes spill felte han islendingen i boksen. Alfred Finnbogason var sikker fra straffemerket og utlignet for vertene, og lagene gikk til pause på 1-1, etter det som måtte sies å være en oppløftende forestilling fra Lagerbäcks menn.

Den andre omgangen startet også bra for Norge.

Tarik Elyounoussi satte ballen i mål etter et flott angrep, men spissen ble vinket av for en hårfin offside. Noen minutter senere var stolpen i veien for Stefan Johansen, før de norske angriperne vartet opp med den ene fine kombinasjonen etter den andre - men uten å få uttelling.

Det samme kan ikke sies om Gylfi Sigurdsson. Innbytteren var på offensiven da Rune Almenning Jarstein ga retur, og en aldeles nydelig avslutning senere var plutselig Island i føringen.

Så byttet Lagerbäck spisspar. Resten er historie.

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

Torsdag var det duka for cupfest her på NRK. Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga var blant laga som skal i elden. Alle måla frå kampane med eliteserielaga kan du sjå her:

Siste nytt

 • Reinkind og Sagosen hjalp Kiel til sluttspill

  Sander Sagosen kunne juble for semifinaleplass i mesterligaen etter å ha hjulpet Kiel til 33-32-seier over gamleklubben Paris Saint-Germain.

  Han kunne feire sammen med Haarald Reinkind, som scoret seks av målene i den svært dramatiske returkampen. Sagosen scoret tre mål på en dag da ingen av nordmennene hadde god uttelling. Reinkind skjøt hele tolv ganger, Sagosen åtte.

  Derimot var Magnus Landin dødelig effektiv, med sju mål på like mange avslutninger. Det var han som sendte hjemmelaget foran for godt på vei mot sammenlagt 63-62-seier.

  Kiel er semifinaleklar sammen med Barcelona, ungarske Veszprém og polske Kielce.

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Burnley rotet bort ledelsen – fortsatt i nedrykksfare

  Burnley rotet bort ettmålsledelsen mot Aston Villa og endte til slutt med poengdeling. Burnley gikk til pause med 1-0-ledelse etter en straffescoring av Ashley Barnes, men Aston Villa brukte ikke lang tid på å utligne i andre omgang. 48 minutter inn i kampen dunket Emiliano Buendia inn 1-1 og sikret uavgjort.

  Dermed tok nedrykkstruede Burnley med seg ett poeng og klatret over nedrykksstreken, men er fortsatt i fare for å rykke ned. Laget er á poeng med Leeds på tabellen, men sistnevnte er under streken før siste runde på dårligere målforskjell.

 • Alonso reddet uavgjort for Chelsea

  Chelsea sikret ett poeng etter 1-1 hjemme mot Leicester. James Maddison sendte gjestene i føringen allerede etter syv minutter, da han scoret fra distanse. Chelsea svarte ti minutter før pause. Reece James løftet ballen inn i boksen, og Marcos Alonso smalt den inn på hel volley. Andre omgang ble målløs, men det ene poenget gjør at Chelsea i praksis sikret tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste