Norsk agent takket nei til VMs beste spiller: – Har gått glipp av mye penger

Luka Modrics eventyrlige karriere kunne betydd store summer for Knut Høibraaten. Men den tidligere fotballagenten sier han takket nei.

World Cup - Final - France v Croatia

KUNNE FÅTT NORSK AGENT: Men Knut Høibraaten takket nei til å representere Luka Modric.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Tilbudet kom mens Modric fremdeles spilte i Dinamo Zagreb.

Det forteller Knut Høibraaten, som i den perioden jobbet som fotballagent. Den unge Luka Modric var derimot ikke interessant for fotballagenten.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg sa nei til avtalen. Jeg innså tabben ganske raskt, Modric ble jo en snakkis ikke lenge etterpå. Men da var avtalen borte for min del, det var ikke snakk om å komme seg inn igjen, sier Høibraaten.

Luka Modric

2005: Her er Luka Modric i aksjon for Dinamo Zagreb mot Rangers i 2005.

Foto: Tannis Toohey / AP

– Så tidlig at Modric kom til å bli stor

Luka Modric har vunnet mye av det som vinnes kan på en fotballbane. Fra Dinamo Zagreb gikk turen til Tottenham i 2008. Etter fire år i Nord-London ble han signert av Real Madrid.

Under VM i Russland ledet han Kroatia til sølv. Det er landets beste prestasjon i VM-sammenheng. Modric ble kåret til VMs beste spiller.

Laster Twitter-innhold

– Jeg så Modric først i Dinamo Zagreb, og tenkte at denne mannen kommer til å dominere fotballen de neste ti årene, sa Aleksander Schau i NRKs VM-studio.

– Ville fått ti prosent av honoraret

Like godt blikk hadde ikke Knut Høibraaten.

– Det er mange som kan mer enn fotball enn meg, selv om jeg har jobbet med fotballoverganger. Jeg var sikkert litt høy på meg selv, og trodde at jeg hadde god kontroll, sier Høibraaten om avgjørelsen om å ikke bli en del av agentteamet.

Knut Høibraaten

– BLEMME: Knut Høibraaten om da han takket nei til Luka Modric.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høibraaten forteller at tanken var at han skulle være en av flere agenter som jobbet for å finne nye klubber for den daværende Dinamo-spilleren.

– Jeg ville fått ti prosent av agenthonoraret fra Modrics overganger, noe som ville blitt veldig gode penger. Normalt fikk jeg 50 prosent, men med Modric var det annerledes. Avtalen var at flere agenter skulle jobbe med saken i forskjellige land. Dersom en av agentene fikk treff, skulle vi dele potten.

Lærte av blemmen

Den tidligere fotballagenten sier at han etter Modric-saken lærte seg å bli litt mer obs på spillere fra Balkan.

– Det var en agent fra Balkan som kom med tilbudet. Samme agent hjalp meg senere med å få Bojan Zajic, Sead Ramovic og Nikola Djurdjic til Norge. Alle de avtalene inngikk jeg etter at jeg takket nei til Modric, så jeg må jo si at jeg lærte en del av blemmen.

Selv om Høibraaten påstår at han har gått glipp av store summer, klarer han å leve med Modric-tabben.

– Jeg kommer jo ikke veldig godt ut av denne saken, men det er en morsom historie. Det er viktig å se tilbake på både positive og negative opplevelser.

Bojan Zajic

TIL NORGE: Bojan Zajic ble hentet til Norge i 2007. Her i aksjon for Sarpsborg 08.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tyskland vant – Forfang disket

  Norge var lenge med å kjempe om en pallplass i lagkonkurransen fra polske Zakopane, så ble Johann André Forfang disket. Etter trøbbel med dressen, fikk ikke Forfang hoppet sitt andre hopp, og den norske pallsjansen var ødelagt. Tyskland vant foran Østerrike og Polen.

  Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bjørnstad utenfor pallen

  Espen Bjørnstad klarte ikke å kopiere gårsdagens andreplass i kombinert i estiske Otepää. Han endte på fjerdeplass, men var med i tetkampen hele tiden. Franz-Josef Rehrl fra Østerrike vant, som i går. Jarl-Magnus Riiber ble nummer seks.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sterk norsk stafettinnsats

  Frankrike vant dagens skiskytterstafett fra tyske Ruhpolding. Tiril Eckhoff gikk en sterk tredje etappe, og tok sekunder på Frankrike i tet, men luka var for stor. Norge ble med det nummer to. Tyskland tok tredjeplassen.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal