NRK Meny
Normal

Russisk gull - da smiler også Trefilov

De russiske jentene var i ekstase etter å ha sikret OL-gullet i Rio. Til og med trener Jevgenij Trefilov gliste sitt bredeste smil.

HANDBALL-OLY-2016-RIO-FRA-RUS-FINAL

TOMMEL OPP: Russlands trener Jevgenij Trefilov virker fornøyd stort sett gjennom hele OL-finalen mot Frankrike.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

 • Frankrike - Russland 19-22

Etter en tett og jevn kamp kunne de russiske jentene til slutt juble for OL-gull. De kastet seg på gulvet i hallen, før de danset rundt i ring. På sidelinjen stod« bamsen» Jevgenij Trefilov og gliste bredt.

– De har vært det beste laget. De har ikke tapt en eneste kamp i OL og vært kreative, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Første gull på sju år

Russlands trener er mest kjent for sine voldsomme utbrudd og kraftsalver på sidelinjen, men landets første OL-gull i håndball betød helt tydelig mye for ham. Men litt brydd virket han da jentene klemte treneren sin, før han gikk av banen mens resten av laget feiret videre.

HANDBALL-OLY-2016-RIO-FRA-RUS-FINAL

SEIERSDANS: Russland gjorde ingen forsøk på å skjule gullgleden.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Trefilov fikk sparken etter OL i London for fire år siden. Året etter ble han hentet tilbake. Siden har Russland trøblet, og lørdag tok de sitt første mesterskapsgull siden VM i 2009 - da de også slo Frankrike.

– De har bygget sten for sten de siste årene. Trefilov har bygget et nytt lag mot OL og nå er de olympiske mestere, påpeker NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Norsk dommerduo

Den norske dommerduoen Guro Røen og Kjersti Arntsen var de eneste norske på plass i finalen, etter at Norge tapte med ett mål i semifinalen mot Russland. Og de dømte en kamp hvor lagene fulgte hverandre store deler av tiden.

Russland fikk tidlig en liten ledelse, og til pause stod det (bare) 10-7. Det ble scoret noen flere mål i den andre omgangen, og med under 15 minutter igjen av kampen kom Frankrike ajour med 14-14. Selv da virker Trefilov rolig. I timeoutene virket han stort sett fornøyd.

I sluttminuttene rykket Russland ifra og sikret seg en firemålsseier.

– Det er ufattelig. Jeg kan ikke tro det. Jeg er så glad. Russland har tatt gull i OL, sier Vladlena Bobrovnikova til TV 2.

Da gullet ble utdelt, stod samtlige russiske jenter med tårer i øynene.

Siste nytt

 • Jarstein skadd før kamp

  Rune Almenning Jarstein skadet seg på oppvarmingen før fredagens Hertha Berlin-kamp, melder NTB. han kunne ikke vokte buret da hovedstadslaget spilte 1–1 mot Borussia Dortmund.

  Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Andreplass på Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på 1500-meteren i Erfurt fredag. Han gikk inn til 1,45,76, og var 43 hundredeler bak russiske Denis Juskov, som vant.

  Sindre Henriksen og Allan Dahl Johansson ble henholdsvis nummer fem og seks på distansen.

  World cup skøyter i Stavanger.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • To poeng for Danmark

  Lasse Svan scoret 11 mål da Danmark slo Slovenia 31-28, og tok to poeng i mellomspillet fredag kveld.

  Seieren gjør at danskene leder gruppen foran Tyskland.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Antonio Bronic / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal