NRK Meny
Normal

Russisk gull - da smiler også Trefilov

De russiske jentene var i ekstase etter å ha sikret OL-gullet i Rio. Til og med trener Jevgenij Trefilov gliste sitt bredeste smil.

HANDBALL-OLY-2016-RIO-FRA-RUS-FINAL

TOMMEL OPP: Russlands trener Jevgenij Trefilov virker fornøyd stort sett gjennom hele OL-finalen mot Frankrike.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

 • Frankrike - Russland 19-22

Etter en tett og jevn kamp kunne de russiske jentene til slutt juble for OL-gull. De kastet seg på gulvet i hallen, før de danset rundt i ring. På sidelinjen stod« bamsen» Jevgenij Trefilov og gliste bredt.

– De har vært det beste laget. De har ikke tapt en eneste kamp i OL og vært kreative, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Første gull på sju år

Russlands trener er mest kjent for sine voldsomme utbrudd og kraftsalver på sidelinjen, men landets første OL-gull i håndball betød helt tydelig mye for ham. Men litt brydd virket han da jentene klemte treneren sin, før han gikk av banen mens resten av laget feiret videre.

HANDBALL-OLY-2016-RIO-FRA-RUS-FINAL

SEIERSDANS: Russland gjorde ingen forsøk på å skjule gullgleden.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Trefilov fikk sparken etter OL i London for fire år siden. Året etter ble han hentet tilbake. Siden har Russland trøblet, og lørdag tok de sitt første mesterskapsgull siden VM i 2009 - da de også slo Frankrike.

– De har bygget sten for sten de siste årene. Trefilov har bygget et nytt lag mot OL og nå er de olympiske mestere, påpeker NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Norsk dommerduo

Den norske dommerduoen Guro Røen og Kjersti Arntsen var de eneste norske på plass i finalen, etter at Norge tapte med ett mål i semifinalen mot Russland. Og de dømte en kamp hvor lagene fulgte hverandre store deler av tiden.

Russland fikk tidlig en liten ledelse, og til pause stod det (bare) 10-7. Det ble scoret noen flere mål i den andre omgangen, og med under 15 minutter igjen av kampen kom Frankrike ajour med 14-14. Selv da virker Trefilov rolig. I timeoutene virket han stort sett fornøyd.

I sluttminuttene rykket Russland ifra og sikret seg en firemålsseier.

– Det er ufattelig. Jeg kan ikke tro det. Jeg er så glad. Russland har tatt gull i OL, sier Vladlena Bobrovnikova til TV 2.

Da gullet ble utdelt, stod samtlige russiske jenter med tårer i øynene.

Siste nytt

 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner