Utrøystelege norske jenter etter semifinale-exit

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Dei norsk handballjentene drøymde om sitt tredje strake OL-gull, men vart eit nummer for små mot Russland. Etter kampen var dei norske jentene heilt knust.

Norge

TÅRER: Nora Mørk (t.v.) og kaptein Stine Bredal Oftedal var langt nede etter at gull-draumen rauk.

Norge-Russland e.e.o. 37–38 (31–31 (16–18))

– Eg er veldig, veldig lei meg. Skuffa. Det var ikkje slik det skulle gå. Men vi spelte ikkje ein god nok kamp til å ta oss til finalen, men det gjer det ikkje mindre vondt av den grunn, seier kaptein Stine Bredal Oftedal, medan ho tørkar tårene.

– Det var ein slitekamp, vi fekk det ikkje til bakover og då vart Russland altfor gode, seier Veronica Kristiansen til NRK, også ho klarar ikkje å halde tårene tilbake.

For då dei norske jentene innsåg at draumen om OL-finale rauk, var det ein utrøysteleg gjeng. Dei sank saman på bana, tårene trilla og dei trøysta kvarandre.

– Det er ikkje så mykje å seie, eg er berre heilt knus eigentleg, sa Nora Mørk, som scora 14 mål i kampen.

Mot slutten av andre ekstra omgang fekk Camilla Herrem sjansen til å redde nye ekstra omgangar, men skotet gjekk rett utanfor frå kantspelaren.

– Eg har det ikkje så veldig bra akkurat no, seier ho til NRK.

Camilla Herrem

Tapte for eit betre lag

– Russland var rett og slett betre enn oss, seier NRKs handballekspert, Øystein Havang.

For trass i at Norge scora masse mål, så kom baklengsmål imot like fort.

– Kva kunne ein gjort annleis?

– Tettare markering, vinna fleire duellar, flytte seg i retninga der spelarane kjem og gå i kroppen. Vi møtte eit av verdas beste lag, då må ein spela sin beste kamp og det gjorde vi ikkje i dag, seier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Taktisk genistrek

Dei norske hadde sjansen til å vinne sitt tredje OL-gull på rad, men det stoppa i semifinalen mot Russland.

– Dette var ei førestilling av dei sjeldne, på veldig høgt nivå, men Russland hadde dagen. Den beste kampen eg har sett til no i OL, seier Havang.

Trefilov

TAKTISK: Den russiske landsslagssjefen, Jevgenij Trefilov, traff best med taktikken.

Heilt på tampen av ordinær tid, redda Heidi Løke ekstra omgangar med si 31–31 scoring. Camilla Herrem fekk sjansen til å gjere det same i slutten av andre ekstra omgang, men avslutninga gjekk utanfor. 29-åringen var knust etter kampen, og dei norske jentene sat trøysteslaus på parketten.

– Alarmen går

Dei norske jentene gjorde som dei har gjort så ofte før i meisterskap. Gjekk ut i hundre og gjekk tidleg i leiinga 11–8. Så venta seks grufulle minutt for dei norske jentene. Russland snudde kampen til 15–12 i sin favør. 7–1 til Russland, i den perioden over seks minutt.

– Alarmen går, sa Havang då.

Russland låg forsvaret sitt ute på ni meter og pressa dei norske jentene høgare enn andre lag har tidlegare i meisterskapen.

– Det er ein taktisk genistrek av landslagssjef Trefilov (Russlands trenar, jour anm.), seier Havang.

Til pause sto det 18–16, favør Russland.

– Vi vert spelt for lave og då haglar det med skot rundt målvaktene våre, seier Havang.

No ventar bronsekamp mot Nederland.

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

MYE TÅRER: Nora Mørk og resten av håndballjentene klarte ikke stoppe tårene som til tider fosset i intervjuene med NRK etter semifinaletapet mot Russland.

• Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

– Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

– Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.

KFUM
  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)