Norges idrettsforbund NIF

Oppsummert

 • 12.30: Kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie møter pressen sammen med blant andre idrettspresident Berit Kjøll.
 • Breddeidrett for voksne står på agendaen. Fra før er det klart at breddeidretten ikke åpner i sin helhet fra 1. september.
 • 10 prosent frafall i idretten

  Idretten i Norge er hardt rammet av koronapandemien, men nå starter jobben med å løfte den opp. Idrettspresidenten håper å ha gjenreisingen fullført i 2022.

  Fredag kom Berit Kjøll med en statusoppdatering da idrettsstyret holdt et åpent møte for mediene. Der sa hun at frafallet er på 10 prosent. Tidlig i juni var det på 9,6 prosent.

  – Dette er alarmerende og alvorlig for norsk idrett, sa idrettspresident Kjøll for to måneder siden.

  Framover blir Norges Idrettsforbunds viktigste oppgave å hente inn det tapte.

  – Det handler om hvordan vi får tilbake de ti prosentene vi har mistet. Vi har planer for hvordan vi sammen skal klare å løfte idretten tilbake til der den var, sa Kjøll fredag.

  Sommer-OL i Tokyo 2021 håndball kvinner (Norge-Sverige 36–19)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Beklager forskjellsbehandling

  Det har vært kraftige reaksjoner mot både myndighetene og Norges idrettsforbund de siste dagene fra blant annet ishockey- og orienteringslandslaget. Grunnen er at OL-utøvere og fotballandslagene har fått fritak fra karantenehotell, men ikke de resterende toppidrettsutøverne.

  Tirsdag landet fortvilte ishockeyspillere på Gardermoen for å bli fraktet til karantenehotell, men senere kom kontrabeskjeden om at de kunne ta karantenen hjemme.

  Også fotballandslagssjef Ståle Solbakken og andre reagerte på forskjellsbehandlingen, men idrettspresident Berit Kjøll er tydelig på at NIF har gjort det de kan for å få unntak for alle toppidrettsutøvere.

  – Jeg forstår frustrasjonen. Fra NIF sentralt har vi jobbet for at toppidretten generelt skal få unntak for karantenebestemmelsene, og så er det opp til myndighetene å prioritere. Vi liker ikke at det har blitt en forskjellsbehandling, så vi må bare beklage at situasjonen har blitt sånn, sier Kjøll til NRK.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Har mistet nesten 200 000 medlemmer

  Foreløpige tall viser at norsk idrett har mistet rundt 185 000 medlemmer i løpet av 2020. Det skriver Norges idrettsforbund i en pressemelding.

  Det vil si en nedgang på rundt 9,6 prosent.

  – At den norske idrettsbevegelsen har mistet nærmere 200 000 medlemskap gjennom koronaperioden er alarmerende og alvorlig. Dette går utover oppvekstvilkårene i alle lokalsamfunn, og er en betydelig folkehelseutfordring, sier idrettspresident Berit Kjøll i pressemeldingen.

  NIF påpeker også at aktivitetstallene har gått ned, selv om det ikke har gått ned like dramatisk. Aktivitetstallet har blitt redusert med fire prosent, noe som tilsvarer 70 000 personer.

  Idretten er fortsatt hardt rammet av koronapandemien, og breddeidretten har fortsatt ikke åpnet for konkurranse. Det vil si at store deler har vært stengt siden mars 2020.

  Til NRK sier Kjøll at hun opplever at NIF har gjort det de kan for å få myndighetene til å åpne opp for mer breddeidrett.

  – Vi har hatt en tett, offensiv og god dialog hele veien, men selv om vi har vært offensive, har vi også vært forsvarlige, sier Kjøll.

  Pressetreff og verdenscup-arrangementer
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Stemt inn i nytt idrettsstyre

  Marco Elsafadi vant kampvoteringen mot KrF-politikeren Geir Jørgen Bekkevold om den siste plassen i styret i Norges idrettsforbund. Han blir en del av styret de neste to årene.

  Dette er idrettsstyret for perioden 2021-23:

  Berit Kjøll (president, Bærum Rideklubb – ikke på valg), Vibecke Sørensen (1. visepresident, Oslo IL – ikke på valg), Sondre Sande Gullord (2. visepresident, Nydalens Skiklub – valgt for 2021-25), Zaineb Al-Samarai (Holmlia Sportsklubb – ikke på valg), Sebastian Henriksen (Kvaløya Sportsklubb – ikke på valg), Astrid Strandbu (Tromsø IL – ikke på valg), Ole Rogstad Jørstad (Sportsklubben Nessegutten – valgt for 2021-25), Elisabeth Faret (Ishockeyklubben Stavanger – valgt for 2021-25), Erik Unaas (Indre Østfold O-lag – valgt for 2021-25), Marco Elsafadi (Bønes Basketballklubb – valgt for 2021-23), Sara Stokken Rott (Kalandseid IL – valgt for 2021-25).

  Marco Elsafadi
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Siste nytt

 • Lokalavis tror på Haaland-comeback

  Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland kan være tilbake i spill mot Mainz lørdag og skyte klubben til tabelltoppen. Den vanligvis velinformerte lokalavisen Ruhr Nachrichten har Haaland inne i sin sannsynlige lagoppstilling.

  Haaland pådro seg en skade i en lårmuskel etter et sammenstøt med Mats Hummels på trening. Dette satte ham utenfor i noen uker, og Haaland sto over både klubb- og landskamper.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FC Union Berlin
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Karamarinov valgt igjen

  Bulgareren Dobromir Karamarinov er valgt til president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

  Han har fungert i rollen etter at nordmannen Svein Arne Hansen ble syk og senere døde i 2020. Hansen var president i perioden 2015-20.

  61-årige Karamarinov ble valgt uten motkandidat. Han er forbundets sjette president, skriver NTB.

  Minnestund for Svein Arne Hansen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • E-sporten trakk NIF-søknaden

  E-sportforbundet har satt søknaden om å bli medlem i Norges idrettsforbund på vent. Det bekreftet idrettspresident Berit Kjøll i sin tale til det ekstraordinære idrettstinget lørdag.

  – Norges e-sportsforbund leverte en søknad om opptak som særforbund til behandling på idrettstinget. I ettertid har det nye styret i forbundet konkludert med at de ikke er helt klare til å søke om medlemskap ennå, sa hun og la til:

  Thomas Breen, president i Norges E-sportsforbund, forteller at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen.

  – Vi har hatt en veldig rask vekst og da kommer man også i en situasjon hvor vi må bruke ressursene best mulig, og vi ønsker å ha mest mulig aktivitetsstyrt virksomhet for de barn og unge som driver med e-sport. Samtidig så vi at en inntreden i NIF krever ganske mye organisatorisk kraft, og vi fant derfor ut – sammen med utvalget til NIF – at det er lurt å søke på nytt i 2023, sier han til NRK.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal