Hopp til innhold

Norges idrettsforbund NIF

Oppsummert

 • 12.30: Kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie møter pressen sammen med blant andre idrettspresident Berit Kjøll.
 • Breddeidrett for voksne står på agendaen. Fra før er det klart at breddeidretten ikke åpner i sin helhet fra 1. september.
 • Norges idrettsforbund ønsker ikke russisk og belarusisk deltakelse i internasjonal idrett

  Norges idrettsforbund melder i en pressemelding fredag at forbundet ikke ønsker russisk og belarusisk deltakelse i internasjonal idrett.

  – NIF har helt siden februar i fjor hatt et klart standpunkt i spørsmålet om hvorvidt Russland og Belarus skal få delta i internasjonal idrett. I dagens situasjon er dette ikke riktig og noe vi sterkt fraråder. Dette standpunktet er uendret, står det.

  Saken er blitt aktualisert ved at Den internasjonale olympiske komité (IOC) den siste tiden har gjennomført en konsultasjonsprosess med internasjonale særforbund, nasjonale olympiske komiteer og utøverrepresentanter. Det undersøkes muligheter for å la utøvere fra Russland og Belarus delta i OL og andre internasjonale konkurranser uten bruk av nasjonssymboler.

  (©NTB)

  Berit Kjøll
  Foto: Håkon Mosvold
 • Idretten snur - stopper strømming av ungdomsidrett

  Det opplyser flere idrettsforbund i en pressemelding.

  – Idretten pauser pågående prosjekter med MyGame om strømming av breddeidretten i aldersbestemte klasser, skriver de i en pressemelding signert håndballforbundet, ishockeyforbundet, bandyforbundet, volleyballforbundet, basketballforbundet og fotballforbundet.

  Over 2000 kameraer skulle monteres rundt på norske anlegg og arenaer for å strømme norsk breddeidrett, inkludert ungdomsidrett. Det har skapt sterke reaksjoner. Nå settes det en stopper for prosjektet midlertidig.

  - Idretten ønsker å være helt trygge på at strømming av breddeidretten i aldersbestemte klasser skjer innenfor trygge rammer. Vi vil nå gjøre grundige undersøkelser av ubesvarte spørsmål og risikoforhold, herunder det som er løftet frem i media den siste tiden. I mellomtiden settes strømming av breddeidretten i aldersbestemte klasser på vent, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

  De opplyser at strømming av aldersbestemte kamper stoppes i idrettene det er startet, og at de avventer oppstart i idretten hvor dette var planlagt å rulles ut i nærmeste fremtid.

  MyGame-kamera
  Foto: MyGame
 • VG: Mot oppsigelser og tøffe økonomiske kutt i Norges idrettsforbund

  Norges idrettsforbund (NIF) må nedbemanne og gjennomføre ytterligere kraftfulle sparetiltak som følge av en krevende økonomiske situasjon, melder VG.

  Avisen hevder å ha fått tilgang til et brev som ble sendt ut til de ansatte onsdag. Der varsles det om de økonomiske grepene som nå må tas.

  Norges idrettsforbund skal i 2023 ha blitt tildelt 56 millioner kroner mindre enn de søkte Kultur- og likestillingsdepartementet om. Det er årsaken til at det nå må tas grep.

  Ifølge VG varsles det om tiltak som full ansettelsesstopp og reduksjon i bruken av konsulenter i brevet.

  «Generalsekretæren vil påse at dette gjøres på en ærlig og åpen måte i tråd med gjeldende lovverk, og i nært samarbeid med de tillitsvalgte i Handel og Kontor. Det ser ikke ut til at vi unngår oppsigelser» heter det blant annet. (NTB)

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Idrettspresidenten skuffet over manglende pengeløft til toppidretten

  Idrettspresident Berit Kjøll sier hun er forbauset over at regjeringen ikke hadde mer penger til toppidretten i tildelingen av midler til Norges idrettsforbund.

  Regjeringen gir 810 millioner fra overskuddet til Norsk Tipping til Norges idrettsforbund (NIF). Det er 35 millioner kroner mer enn ved forrige tildeling. Tilskuddet går blant annet til sentraladministrasjonen, idrettskretser, særforbund og toppidrett, samt til aktivitetsmidler innrettet mot barn og ungdom.

  I sin spillemiddelsøknad varslet idrettsforbundet at det var nødvendig med et pengeløft for norsk toppidrett. Det har man ikke fått gjennomslag for.

  – Jeg er overrasket over at regjeringen ikke fant rom for å støtte særforbundenes og Olympiatoppens satsinger på toppidrett, samt behovet for å øke Olympiatoppens utøverstipender som har ligget på samme nivå i tolv år, sier idrettspresident Berit Kjøll.

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen stusser over Kjølls uttalelser om toppidrett-satsingen:

  – Det stemmer at vi prioriterer penger til breddeidretten fremfor å bruke alle de ekstra spillemidlene på sentralleddet som NIF ba om. Men det er likevel rart å høre idrettspresidenten trekke fram toppidretten som sin største bekymring.

  Ministeren legger til at idrettsforbundet står fritt til å øke både antall og størrelse på utøverstipendene.

  (NTB)

  Kjøll og Trettebergstuen
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • 20 millioner skal sette ekstra fart på Idretts-Norge etter pandemien

  Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til Norges Idrettsforbunds arbeid for å «gjenåpne norsk idrett» etter koronapandemien.

  Det var vært rettet stort fokus mot frafallet i norsk idrett etter mer enn to år med koronautfordringer. Nå jobbes det for å løfte medlemsantallet tilbake til nivået før pandemien.

  – Norsk idrett gjør Norge bedre. Den er stappfull av hverdagshelter. Men nå trengs det et ekstra løft for å få deltakelsen tilbake på samme nivå som før pandemien. Derfor gir vi 20 millioner kroner til NIF sitt prosjekt «Tilbake til idretten», som handler om gjenåpning av idretten etter pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Idrettspresident Berit Kjøll sier hun er glad for å ha regjeringens støtte i det viktige arbeidet. Målet er å ha like mange aktive og frivillige ved utgangen av 2023 som før pandemien.

  – Dette er vår viktigste oppgave i årene som kommer. Både koronapandemien og pris- og kostnadsutviklingen i det norske samfunnet har satt idretten på en alvorlig prøve, sier Kjøll.

  (©NTB)

  nif
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Sportsnyheter

Andersen raste etter «snikfilming»: – Kan ikke holde på sånn

Espen Andersen raste over at han ble filmet på kloss hold med mobil på bommen. Lagkamerat Jens Lurås Oftebro hadde en mye bedre dag på jobben.

Siste nytt

 • Norsk 6.-plass i VM

  På VMs finaledag kunne Tyskland juble høgast då kampen om 5.-plassen skulle avgjerast. For mot Noreg blei det tyske laget for sterke, då dei til slutt vann 28–24.

  Tyskland tok føringa frå start av kampen, og Noreg var konstant jaktande bakfrå. Opp mot ein sterk tysk målvakt i form av Andreas Wolff var det lite dei norske spelarane kunne stå opp med i finalearenaen.

  Både på kontringar, gjennombrot og skot frå distanse stod den tyske målvakta i vegen, og blei etter kampen kåra til banas beste.

  Tyskarane sikra seg med det 5.-plassen, medan Noreg måtte ta til takke med å bli nummer 6 i årets meisterskap.

  Det var etter det knappe kvartfinaletapet for Spania at Noreg måtte ut i plasseringskampar i meisterskapet. Fredag slo dei Ungarn, som gjorde at dei søndag møtte Tyskland i kampen om 5.-plassen.

  Håndball-VM herrer 2023: kvartfinale Norge - Spania (34-35)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Shiffrin slått med seks hundredeler – må vente på Stenmark-rekorden

  Mikaela Shiffrin kunne ta sin 86. verdenscupseier i slalåmrennet i tsjekkiske Spindleruv Mlyn, men det kunne se ut som nervene spilte henne et puss da det hele skulle avgjøres.

  Amerikaneren kjørte på den sikre siden i finaleomgangen og mistet forspranget til Lena Dürr. I mål var hun seks hundredels sekund bak tyskeren, og dermed ble hun nummer to.

  Shiffrin passerte nylig verdens til da mestvinnende kvinnealpinist – Lindsey Vonn – og nå er hun i ferd med å overgå Stenmark også. Den svenske legenden vant 86 ganger i slalåm og storslalåm på 1970- og 80-tallet, skriver NTB.

  Shiffrin slått med seks hundredeler
  Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP
 • Djokovic vant Australian Open – tok sin tiende tittel i turneringen

  Novak Djokovic vant i strake sett mot Stefanos Tsitsipas i finalen av Australian Open. Dermed tok han sin tiende seier i turneringen.

  Djokovic vant etter nærmere tre timers spill med sifrene 6-3, 7-6 (7-4), 7-6 (7-5).

  I tillegg til seier i turneringen er 35-åringen nå tilbake som nummer én på ATP-rankingen.

  Den 35-år gamle serberen har nå vunnet 22 Grand Slam-titler i karrieren (10 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open). Det er like mange som Rafael Nadal, skriver NTB.

  Novak Djokovic
  Foto: PAUL CROCK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste