Hopp til innhold
Zaineb al-Samarai og Berit Kjøll
Foto: Stortinget/Håkon Mosvold Larsen / Stortinget/NTB

Norges idrettsforbund NIF

Oppsummert

Valget av idrettspresidenten for den neste perioden gjøres på Idrettstinget 2.-4. juni. Sittende president Berit Kjøll ønsker gjenvalg. Hun utfordres av Zaineb Al-Samarai.

 • Nytt nei til Mygame-kameraer i idrettshaller

  «Strømmeutvalget» til Norges idrettsforbund anbefalte fredag at man kan strømme barne- og ungdomsidrett ned til 15-årsklassen.

  Det rødgrønne byrådet i Oslo ga nei til kameraene tidligere i år. Nå setter også det ferske byrådet ned foten.

  – Byrådserklæringen er helt tydelig på at vi ikke vil tillate fastmonterte kameraer i kommunens idrettsanlegg for strømming av breddeidrett, av hensyn til personvernet. Det blir ikke noe MyGame i Oslo, fastslår Hallstein Bjercke (V) til VG.

  Hallstein Bjercke
  Foto: Hallgeir Braastad / NRK
 • Datatilsynet ga idretten utsatt innspillsfrist om kontroversiell strømming

  Datatilsynet åpner for at Norges idrettsforbund kan komme med innspill til den nye veilederen om strømming av ungdomsidrett først til høsten.

  Datatilsynet offentliggjorde nylig den ferske veilederen som omhandler mulighetene for å strømme aldersbestemt idrett. Da ble det opplyst at innspill rundt veilederen måtte være tilsynet i hende innen 30. juni.

  Idrettsforbundet nedsatte sitt strømmeutvalg etter at det ble avdekket kritikkverdige episoder som skapte diskusjon rundt det mye omtalte MyGame-prosjektet.

  Konklusjonene fra strømmeutvalget legges fram i september. (NTB)

  MyGame-kamera i Askerhallen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Følg presidentvalget på Idrettstinget her

  I formiddag skal delegatene på idrettstinget i Bergen velge ny president. Valget står mellom Zaineb Al-Samarai og sittende president Berit Kjøll.

  – Utfordreren er favoritt, sier sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

 • VG: NIF har hasteinnkalt til styremøte etter dopingkrangel

  Norges idrettsforbund har kalt inn til ekstraordinært styremøte mandag kveld etter uenighet med Antidoping Norge, melder VG.

  Uenigheten bunner i et forslag som skal opp på idrettstinget i Bergen til helgen.

  Antidoping Norge har gitt forslaget som skal diskuteres, merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett», skriver VG.

  Stridens kjerne gjelder hvorvidt det er riktig at Norges idrettsforbund (NIF) skal gi Antidoping Norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingssaker. NIF mener det er riktig i henhold til Wada-koden. Antidoping Norge mener det blir prinsipielt feil. (NTB)

  Berit Kjøll
  Foto: BILDBYRÅN

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

 • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

  Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

  Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

  Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

  Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

  Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

  Tobias Foss
  Foto: NTB
 • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

  Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

  Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

  Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

  Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

  10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

  I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

  Barcelona PSG
  Foto: Reuters
 • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

  Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

  Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

  – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

  Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

  Norges landslag kvinner
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal