– Nå skal vi hjem og spille en skikkelig kamp

Fredag lekte Norge med et lag som ligger 79 plasser bak på FIFA-rankingen. Innerst inne vet de at det neppe holder mot Bulgaria på mandag.

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå skal vi dra hjem og spille en skikkelig kamp, sier Alexander Tettey til NRK etter å ha slått Malta enkelt fredag kveld.

– Var ikke dette en skikkelig kamp?

– Jeg tror vi må opp et hakk mot Bulgaria. Og det skal vi klare, sier Tettey.

For de norske spillerne vet at alt annet enn seier mot verdens 155. beste fotballnasjon ville vært nær en skandale. Like enkelt blir det neppe i neste EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria (rangert som nummer 46 i verden av FIFA) på mandag.

– Vi skal styre

Midtstopper Vegard Forren mener Norge må være tøffe i hodet før mandagens kamp.

– Hvis vi er like solide defensivt og skaper like mye offensivt mot Bulgaria som vi gjorde mot Malta, så skal vi gi Bulgaria knallhard kamp på Ullevaal. Det er vi som skal styre kampene på hjemmebane, og det er Bulgaria som skal få kjenne at det er tøft å komme dit, sier Forren.

Norge har ikke spilt et mesterskap på 14 år. Mange av dagens spillere husker knapt gullgenerasjonen til Egil Olsen og Nils Johan Semb fra 90-tallet, og det er ikke lenger den samme forventningen i den norske befolkningen at Norge skal nå store mesterskap.

Flere lag i EM

Men før EM i 2016 har Norge likevel en større mulighet enn på lenge til å kvalifisere seg. Antall lag som får være med i mesterskapet er nemlig utvidet fra 16 til 24. En tredjeplass i gruppe H kan vise seg å holde til å nå EM.

Men med sterke nasjoner som Italia og Kroatia i gruppa, er det ventet at det nettopp er tredjeplassen Norge må kjempe om – i kamp med nettopp Bulgaria.
Forren er fullt klar over at den kampen blir viktig.

– Vi må ta med oss de positive opplevelsene inn mot mandagen. Da blir det bra, men det er vanskelig å vite om det vi gjorde mot Malta vil være godt nok til å slå Bulgaria, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingen norske til riflefinalen

  Verken Henrik Larsen (bildet) eller Jon-Hermann Hegg klarte i dag å nå finalen i 10 meter luftrifle.

  Lihao Sheng fra Kina ble nummer åtte i kvalifiseringen og tok den siste finaleplassen med sine 629,2 poeng

  Larsen var nærmest finalebillett da han ble nummer 11 og tok 627,4 poeng. Hegg ble nummer 22 og noterte seg for 625,5 poeng.

  LJMbka0gn3Q
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • – Burde vært bøtelagt for sexisme

  Reaksjonene på at Norges landslag i strandhåndball først ble tvunget til å spille i truser, og senere bøtelagt av Det europeiske håndballforbundet (EHF) for å ha protestert og spilt i tights, har engasjert og engasjerer fortsatt stort.

  Også blant verdens største artister.

  I en Twitter-melding til sine drøyt 31 millioner følgere skriver artisten Pink, som egentlig heter Alecia Beth Moore, følgende:

  «Jeg er veldig stolt over det norske kvinnelandslaget i strandhåndball for at de protesterer mot de svært sexistiske reglene rundt «kamptøyet» deres. Det europeiske håndballforbundet skulle blitt bøtelagt for sexisme, står det i meldingen», før Pink avslutter slik om den 15.000 kroner store boten som landslaget fikk:

  «Jeg betaler gladelig boten deres. Bare fortsett».

  ATGVlN0dyyY
  Foto: SUZANNE CORDEIRO / AFP
 • Golfstjerne mister OL

  Bryson DeChambeau kommer ikke til å utfordre Viktor Hovland om OL-gullet i golf. USA-profilen har testet positivt på koronaviruset og går glipp av lekene.

  Det er PGA-touren som opplyser om smittetilfellet. Patrick Reed kommer inn som erstatter i den amerikanske OL-troppen.

  DeChambeau er en av golfsportens større stjerner. I fjor vant 27-åringen majorturneringen US Open.

  psQ54rmBxvA
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal