– Nå skal vi hjem og spille en skikkelig kamp

Fredag lekte Norge med et lag som ligger 79 plasser bak på FIFA-rankingen. Innerst inne vet de at det neppe holder mot Bulgaria på mandag.

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå skal vi dra hjem og spille en skikkelig kamp, sier Alexander Tettey til NRK etter å ha slått Malta enkelt fredag kveld.

– Var ikke dette en skikkelig kamp?

– Jeg tror vi må opp et hakk mot Bulgaria. Og det skal vi klare, sier Tettey.

For de norske spillerne vet at alt annet enn seier mot verdens 155. beste fotballnasjon ville vært nær en skandale. Like enkelt blir det neppe i neste EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria (rangert som nummer 46 i verden av FIFA) på mandag.

– Vi skal styre

Midtstopper Vegard Forren mener Norge må være tøffe i hodet før mandagens kamp.

– Hvis vi er like solide defensivt og skaper like mye offensivt mot Bulgaria som vi gjorde mot Malta, så skal vi gi Bulgaria knallhard kamp på Ullevaal. Det er vi som skal styre kampene på hjemmebane, og det er Bulgaria som skal få kjenne at det er tøft å komme dit, sier Forren.

Norge har ikke spilt et mesterskap på 14 år. Mange av dagens spillere husker knapt gullgenerasjonen til Egil Olsen og Nils Johan Semb fra 90-tallet, og det er ikke lenger den samme forventningen i den norske befolkningen at Norge skal nå store mesterskap.

Flere lag i EM

Men før EM i 2016 har Norge likevel en større mulighet enn på lenge til å kvalifisere seg. Antall lag som får være med i mesterskapet er nemlig utvidet fra 16 til 24. En tredjeplass i gruppe H kan vise seg å holde til å nå EM.

Men med sterke nasjoner som Italia og Kroatia i gruppa, er det ventet at det nettopp er tredjeplassen Norge må kjempe om – i kamp med nettopp Bulgaria.
Forren er fullt klar over at den kampen blir viktig.

– Vi må ta med oss de positive opplevelsene inn mot mandagen. Da blir det bra, men det er vanskelig å vite om det vi gjorde mot Malta vil være godt nok til å slå Bulgaria, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ungarn straffast for rasisme

  Fifa straffar Ungarn etter at det kom rasistiske tilrop i møte med England nyleg. Det betyr at laget må spele utan publikum mot Albania 9. oktober.

  I tillegg må det Ungarske fotballforbundet punge ut med om lag 1, 9 millionar kroner.

  Dette er eit av dei saftigaste bøtene Fifa nokosinne har ilagt eit forbund.

  Ungarn er frå før blitt dømd til to kampar utan publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først sett i verk i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffa var rasismerop frå ungarske supportarar i sommarens fotball-EM.

  Hungary England WCup 2022 Soccer
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • «Perry» hentar inn Lagerbäck

  Per Joar Hansen blir attendeført med Lars Lagerbäck i Östersund i Allsvenskan.

  Dei to vart fjerna som trenarar for det norske landslaget i fotball i desember i fjor.

  Hansen vart tilsett som trenar i den svenske klubben tidlegare i månaden. Lagerbäck skal ifølgje laget eigen side på Facebook fungere som ein sparringspartnerar for Hansen.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Arteta roser Ødegaard

  Arsenal-manager Mikel Arteta ga Martin Ødegaard ros da han ble spurt om nordmannens evne til å bruke eksempelets makt til å lede laget.

  – Jeg tror vi er iferd med å bygge en lederkultur i gruppen. Det er en veldig ung tropp med mange spillere under 23 år. Martin er landslagskaptein.

  – Marten har en evne til å utnytte talentet sitt, motta ballen der andre ikke ønsker den, men også gjennom holdningen sin, rytmen og måten han setter press på andre spillere, fortsetter Arteta på Arsenals pressekonferanse før ligacupkampen mot AFC Wimbledon onsdag.

  Han mener Ødegaard imponerer også i den defensive delen av spillet.

  Den norske stjernespilleren ble matchvinner med et lekkert frispark mot Burnley i helgen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Anthony Devlin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal