Thorstvedt hisset på seg tyrkerne: – Bare å komme seg hjemover

ISTANBUL (NRK): Kristian Thorstvedt (22) bestemte seg for å svare det tyrkiske publikummet da han berget et svært viktig poeng for Ståle Solbakkens menn.

Thorstvedt

SE MÅLENE: Kristian Thorstvedt utlignet for Norge etter et cornertrekk i 1.-omgang.

– Hvis du tar bort de første ti minuttene fra førsteomgang, og de første fem fra andre omgang, så var vi det farligste laget. Det var en veldig godt gjennomført bortkamp, slår Solbakken fast på pressekonferansen etter kampen.

Oppgjøret i Istanbul hadde enorm betydning for begge lags VM-sjanser, og derfor ble det også svært intense avslutningsminutter i Istanbul.

– Håpet lever! Nå vil vi vinne de siste kampene og få førsteplassen i gruppa, sier Kristian Thorsvedt til NRK etter kampen.

Moi

NÆR: Mohamed Elyounoussi fortvilte etter å ha bommet på sjansen på overtid. Her blir han oppmuntret av Veton Berisha.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Fikk Haaland-melding

I skadefraværet til Erling Haaland fikk Thorstvedt starte på topp for Norge. På pressekonferansen etter kampen røpte målscoreren at Haaland allerede hadde vært i kontakt.

- Han sendte meg en melding nå, så han er sannsynligvis glad, sier Thorstvedt.

- Hva skrev han?

- Jeg har ikke åpnet den ennå, så det vet jeg ikke, svarer han.

I aller siste sekund fikk Mohamed Elyounoussi en enorm mulighet til å sikre alle poengene, men headingen strøk den bakerste stolpen bak Tyrkia-keeper Ugurcan Cakir.

– Jeg får den akkurat der jeg vil ha den, og sikter mot bakerste som jeg skal ... Den (sjansen, journ. anm.) kommer til å spilles i hodet gjennom natta, sier «Moi» til TV 2.

– Da jeg så den var det omtrent som om jeg smilte ... Det er surt og bittert, legger han til.

– Naive og dumme

Dermed endte det 1-1 i Tyrkia, men det så langt verre ut etter bare seks minutters spill.

Dypt på egen banehalvdel ga nemlig Birger Meling ballen til en feilvendt og presset Andreas Hanche-Olsen, og da midtstopperen fikk en dårlig berøring, kom Cengiz Ünder stormende.

Keeper Ørjan Håskjold Nyland forsøkte å rette opp skaden, men Ünder spilte isteden på tvers til Kerem Aktürkoglu, som satte ballen i åpent mål.

– Vi spiller oss inn i trøbbel. De første minuttene er vi naive og dumme, og gjør mange feil og mye rart. Særlig lavt i banen. Vi gir bort et mål, men kjemper oss tilbake. Det viser mentalitet og styrke, sier Martin Ødegaard til TV 2.

– Skulle ta en tilbake

Scoringen satte naturlig nok enda mer liv i heksegryta i Istanbul, men Norge klarte å riste marerittåpningen av seg.

Patrick Berg

IMPONERTE: Patrick Berg.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Anført av en strålende Patrick Berg kom gjestene mer og mer inn i kampen.

Etter 23 minutter var Norge centimetere unna utligning da et glimrende angrep endte med at Özdemir klarerte ballen i egen stolpe – og ut.

Knappe 20 minutter senere var imidlertid marginene på Norges side. Martin Ødegaard trillet en kort corner til Jens Petter Hauge, som fant en ruvende Hanche-Olsen i 16-meteren.

Der hadde Thorstvedt løpt seg fri – akkurat på riktig side – og vippet ballen over Cakir fra kloss hold.

Etter scoringen feiret han med å henvende seg til hjemmepublikummet og «slå» i lufta tre ganger.

– Tyrkerne drev og fyrte opp publikum før kamp med det samme som jeg gjorde der, så jeg tenkte at jeg skulle ta en tilbake. Litt humor, sa Thorstvedt til TV 2.

Publikum svarte med massiv pipekonsert, og det ble også kastet flasker etter nordmannen.

– Tror du at du vinner noen popularitetskonkurranse i Istanbul fremover? spurte TV 2s reporter.

– Det er bare å komme seg hjemover så kjapt som mulig, tror jeg, svarte Thorstvedt og smilte.

Cornermålet betyr også at Norge og Solbakken fikk meget godt betalt etter å ha hyret inn dødballeksperten Bernardo Cueva fra Premier League-klubben Brentford.

Brentford

HJELPER: Ståle Solbakken leier inn dødballspesialist Bernardo Cueva fra Brentford under landslagssamlingene denne høsten.

Foto: Nick Browning/JMP/Shutterstock / Shutterstock editorial

Åpen avslutning

Solbakken hadde før kampen beskrevet oppgjøret som «den lille finale», og poenget gjør at Norge fortsatt har alt i egne hender før de tre siste gruppekampene.

Etter fredagens uavgjort-resultat i Istanbul ligger Norge på en foreløpig andreplass med sine 14 poeng, mens Tyrkia ligger plassen bak med 12 poeng.

På papiret har Norge vanskeligere motstand enn tyrkerne i de tre siste kampene, og det ser helt åpent ut hvem som kaprer den viktige andreplassen.

Tyrkia har igjen kamper mot Latvia (b), Gibraltar (h) og Montenegro (b), mens Norge har igjen oppgjør mot Montenegro (h), Latvia (h) og Nederland (b).

– Det ser ganske vanskelig ut. Vinner vi de tre siste, så er det greit, men vi kan fort bli nummer tre, sier Solbakken.

Siste nytt

 • Hovland på skuddhold

  Viktor Hovland gikk tredje runde av den pågående Hero World Challenge-turneringen fem slag under par, noe som gjør at han ligger på en delt tredjeplass før det hele skal avgjøres søndag.

  Nordmannen er bare slaget bak Brooks Koepka som ligger som nummer to, men Collin Morikawa har skaffet seg en kjempeluke i tet. Morikawa storspilte lørdag og gikk åtte slag under par. Dermed har han en ledelse på hele fem slag ned til Koepka. Hovland er altså seks slag bak lederen.

  Viktor Hovland, Bahamas
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Stjernen økte serieledelsen

  Tabelltopp Stjernen knuste Storhamar 6-3 i egen hall i eliteserien i ishockey lørdag. Serietoer Stavanger Oilers tapte for Sparta etter straffeslagkonkurranse. Dermed økte serielederen forspranget i toppet av tabellen.

  Eliteserien i ishockey 2021: Manglerud - Stjernen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Rekord-bonanza av skøytegutta

  Allan Dahl Johansson gikk 1500-meteren på 1:42.619 i Salt Lake City lørdag kveld, noe som er personlig rekord for nordmannen. Det holdt til å bli nummer åtte. Også Peder Kongshaug og Kristian Ulekleiv bedret rekordene sine på distansen med tidene 1:42.880 og 1:42.435. De endte som henholdsvis nummer ni og tretten.

  – Pers er pers, er Johanssons oppsummering overfor Viaplay Vinter.

  Amerikanske Joey Mantia vant på tiden 1:41.154 foran kinesiske Zhongyan Ning og Thomas Krol fra Nederland.

  Allan Dahl Johansson, 1500 meter
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal