Hopp til innhold

Berge fikk uvanlig innrømmelse fra dommerne: – Aldri opplevd før

TOKYO/OSLO (NRK): Christian Berge var svært engasjert på sidelinjen da Norge måtte slite seg til seier mot Argentina. Etter kampen hadde han en uvanlig prat med dommerne.

Sommer-OL i Tokyo 2021

TOMMEL OPP: Sander Sagosen og det norske laget vant tredje gruppespillskamp i OL, og er dermed mer eller mindre klare for kvartfinale.

Norge – Argentina: 27–23

Norge tok et stort steg mot kvartfinale i OL etter seieren mot Argentina onsdag, men det ble tidvis mye mer spennende enn laget kanskje hadde håpet på.

For håndballgutta gikk ut i et imponerende tempo, og ledet både 6–1 og 9–3. Men så scoret Argentina seks på rappen og beit seg fast.

– Vi hadde snakket om det på forhånd, at de har fulgt både Frankrike og Tyskland til døra. Så blir de mer slitne i andre omgang, og da tar de dårligere valg, og da skal vi være der å bite fra oss. Jeg synes vi gjør mye bra, og så har vi perioder der vi ikke er gode nok, oppsummerer landslagstrener Christian Berge til NRK.

– Tar av meg hatten

Norge ledet med ett mål til pause, men klarte ikke å dra skikkelig ifra før på slutten av kampen. Berge sier han ikke var direkte bekymret, selv om han bokstavelig talt rev seg i håret på sidelinja inne i Yoyogi arena i Tokyo.

Dommerne var blant dem som fikk gjennomgå.

– Jeg synes det er så mange rare situasjoner ute på banen i dag. Kampplanen til Argentina er å gå veldig fysisk til verks på oss, og de får lov til det, i litt for stor grad. Det syntes også dommerne i ettertid, for de kommer bort og sier at denne var vanskelig for dem, innrømmer Berge.

Christian Berge

FIKK KORT: Christian Berge kjeftet på seg et gult kort mot Argentina.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

– Hvor ofte har du opplevd det etter en kamp?

– Aldri, så det tar jeg av meg hatten for. Det var fint. Det er sånn som kan skje, og dommerne her har et høyt nivå, men de treffer ikke på linja i dag, svarer landslagssjefen.

Det portugisiske dommerparet ga Argentina hele sju utvisninger og to gule kort, mens Norge endte med fire tominuttere og to gule kort – det ene til Berge på sidelinja.

– Jeg forstår godt at de synes denne kampen var vanskelig å dømme, for det blir duellspill og Argentina spiller på grensa både fremover og bakover, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

– At vi klarer å beholde roen (og vinne), det liker jeg å se, forteller Berge.

– Vi er egentlig litt heldige

Som mot Spania, sleit Norge med å sette de store sjansene, og Leonel Maciel i Argentinas mål endte med en redningsprosent på 41.

– Vi må litt mer oppi skytinga vår over hele linja, meg inkludert. Setter vi de ballene i mål som egentlig er frie «sjanser» som vi spiller oss til, vinner vi med ti mål. Hvis ikke vinner vi med fire, sier Sander Sagosen, som scoret på sju av 13 forsøk og ble norsk toppscorer.

Magnus Jøndal

VAR IRRITERT: Sindige Magnus Jøndal var langt fra fornøyd da han ikke fikk straffe etter en argentinsk «takling» i første omgang.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi var litt ukonsentrerte og gjør litt feil, og får skuddbom. Vi får en tidlig ledelse og slipper oss kanskje litt ned, mener Magnus Jøndal, som traff på seks av 10 skudd.

– Norge skyter for dårlig, så de er egentlig litt heldige, fastslår Tvedten.

Bakerst stod keeper Kristian Sæverås og så på det norske angrepsspillet.

– Jeg synes vi starter veldig bra. Så begynner vi å gjøre noen feil i angrep som gjør at de får noen enkle kontra-mål og begynner å komme inn i kampen igjen. Så blir det litt kaoshåndball i starten av andre omgang, før vi redder oss bra inn igjen i de siste ti minuttene, sier keeper Kristian Sæverås.

Nærmer seg kvartfinale

Bakover stod Norge støtt, og først da klokken hadde passert 13 minutter, scoret Argentina sitt andre mål.

Sommer-OL i Tokyo 2021

DUELLER: Det var en tøff kamp for Norge, med mange fysiske dueller. Til slutt kom Norge seirende ut.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi har en periode i første omgang da vi går fra 3–9 til 9–9, som gjør at det blir fight igjen og krig. Argentina er et godt lag, de har vist i alle kamper at de er med å kjempe seg inn til slutten. Jeg synes vi har meget god kontroll de siste ti minuttene, men likevel så er det en liten nerve der. Vi gjør ikke mer enn vi må i dag, men det er fint med sånne dager og, mener Sagosen.

Akkurat nå, før Brasil møter Spania og Frankrike møter Tyskland senere i dag, står Norge med fire poeng på tre kamper. Det betyr at Norge har tatt et stort steg mot kvartfinale i OL. Norge er fortsatt det laget som har sluppet inn færrest mål av dem som til nå har spilt tre gruppespillskamper.

De fire beste lagene går videre til kvartfinaler fra hver gruppe.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal