Berge fikk uvanlig innrømmelse fra dommerne: – Aldri opplevd før

TOKYO/OSLO (NRK): Christian Berge var svært engasjert på sidelinjen da Norge måtte slite seg til seier mot Argentina. Etter kampen hadde han en uvanlig prat med dommerne.

Sommer-OL i Tokyo 2021

TOMMEL OPP: Sander Sagosen og det norske laget vant tredje gruppespillskamp i OL, og er dermed mer eller mindre klare for kvartfinale.

Norge – Argentina: 27–23

Norge tok et stort steg mot kvartfinale i OL etter seieren mot Argentina onsdag, men det ble tidvis mye mer spennende enn laget kanskje hadde håpet på.

For håndballgutta gikk ut i et imponerende tempo, og ledet både 6–1 og 9–3. Men så scoret Argentina seks på rappen og beit seg fast.

– Vi hadde snakket om det på forhånd, at de har fulgt både Frankrike og Tyskland til døra. Så blir de mer slitne i andre omgang, og da tar de dårligere valg, og da skal vi være der å bite fra oss. Jeg synes vi gjør mye bra, og så har vi perioder der vi ikke er gode nok, oppsummerer landslagstrener Christian Berge til NRK.

– Tar av meg hatten

Norge ledet med ett mål til pause, men klarte ikke å dra skikkelig ifra før på slutten av kampen. Berge sier han ikke var direkte bekymret, selv om han bokstavelig talt rev seg i håret på sidelinja inne i Yoyogi arena i Tokyo.

Dommerne var blant dem som fikk gjennomgå.

– Jeg synes det er så mange rare situasjoner ute på banen i dag. Kampplanen til Argentina er å gå veldig fysisk til verks på oss, og de får lov til det, i litt for stor grad. Det syntes også dommerne i ettertid, for de kommer bort og sier at denne var vanskelig for dem, innrømmer Berge.

Christian Berge

FIKK KORT: Christian Berge kjeftet på seg et gult kort mot Argentina.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

– Hvor ofte har du opplevd det etter en kamp?

– Aldri, så det tar jeg av meg hatten for. Det var fint. Det er sånn som kan skje, og dommerne her har et høyt nivå, men de treffer ikke på linja i dag, svarer landslagssjefen.

Det portugisiske dommerparet ga Argentina hele sju utvisninger og to gule kort, mens Norge endte med fire tominuttere og to gule kort – det ene til Berge på sidelinja.

– Jeg forstår godt at de synes denne kampen var vanskelig å dømme, for det blir duellspill og Argentina spiller på grensa både fremover og bakover, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

– At vi klarer å beholde roen (og vinne), det liker jeg å se, forteller Berge.

– Vi er egentlig litt heldige

Som mot Spania, sleit Norge med å sette de store sjansene, og Leonel Maciel i Argentinas mål endte med en redningsprosent på 41.

– Vi må litt mer oppi skytinga vår over hele linja, meg inkludert. Setter vi de ballene i mål som egentlig er frie «sjanser» som vi spiller oss til, vinner vi med ti mål. Hvis ikke vinner vi med fire, sier Sander Sagosen, som scoret på sju av 13 forsøk og ble norsk toppscorer.

Magnus Jøndal

VAR IRRITERT: Sindige Magnus Jøndal var langt fra fornøyd da han ikke fikk straffe etter en argentinsk «takling» i første omgang.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi var litt ukonsentrerte og gjør litt feil, og får skuddbom. Vi får en tidlig ledelse og slipper oss kanskje litt ned, mener Magnus Jøndal, som traff på seks av 10 skudd.

– Norge skyter for dårlig, så de er egentlig litt heldige, fastslår Tvedten.

Bakerst stod keeper Kristian Sæverås og så på det norske angrepsspillet.

– Jeg synes vi starter veldig bra. Så begynner vi å gjøre noen feil i angrep som gjør at de får noen enkle kontra-mål og begynner å komme inn i kampen igjen. Så blir det litt kaoshåndball i starten av andre omgang, før vi redder oss bra inn igjen i de siste ti minuttene, sier keeper Kristian Sæverås.

Nærmer seg kvartfinale

Bakover stod Norge støtt, og først da klokken hadde passert 13 minutter, scoret Argentina sitt andre mål.

Sommer-OL i Tokyo 2021

DUELLER: Det var en tøff kamp for Norge, med mange fysiske dueller. Til slutt kom Norge seirende ut.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi har en periode i første omgang da vi går fra 3–9 til 9–9, som gjør at det blir fight igjen og krig. Argentina er et godt lag, de har vist i alle kamper at de er med å kjempe seg inn til slutten. Jeg synes vi har meget god kontroll de siste ti minuttene, men likevel så er det en liten nerve der. Vi gjør ikke mer enn vi må i dag, men det er fint med sånne dager og, mener Sagosen.

Akkurat nå, før Brasil møter Spania og Frankrike møter Tyskland senere i dag, står Norge med fire poeng på tre kamper. Det betyr at Norge har tatt et stort steg mot kvartfinale i OL. Norge er fortsatt det laget som har sluppet inn færrest mål av dem som til nå har spilt tre gruppespillskamper.

De fire beste lagene går videre til kvartfinaler fra hver gruppe.

Sportsnyheter

NM fotball, menn: KFUM - Kristiansund

Flere eliteserielag i trøbbel i cupen: Lei smell for Kristiansund

KFUM sendte Kristiansund ut av cupen i 3. runde. Da tok treneren helt av.

Siste nytt

 • Norge møter Ukraina i Davis Cup

  Trekningen for Davis Cup-kampene i november er klar: Norge møter Ukraina til viktig landskamp på hjemmebane.

  Vinneren av oppgjøret vil avansere til kvalifiseringen til neste års sluttspill, der de 16 beste tennisnasjonene kjemper om Davis Cup-trofeet i Madrid. Det kan sammenlignes med et verdensmesterskap.

  Sist helg vant Norge mot Usbekistan (3–1).

  Da bestod det norske laget av Casper Ruud, Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby.

  Ruud er Norges best rangerte spiller på en 10. plass. Ilja Martsjenko er den beste ukraineren på en 152. plass.

  Det vil bli spilt opp til fem kamper – fire single og en double – enten 26. og 27. november eller 27. og 28. november. Det laget som først får tre seire vinner.

  Davis Cup:Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Martin avsluttet med VM-gull

  Den tyske tempoeksperten Tony Martin avsluttet karrieren med å ta gullet i blandet lagtempo i sykkel-VM i Brugge.

  På det tyske laget syklet også Lisa Brennauer, Lisa Klein, Mieke Kröger, Niklas Arndt og Max Walscheid.

  Nederland var 12 sekunder bak på sølvplass, mens Italia klokket inn 37 sekunder bak tyskerne. Det holdt til bronse.

  36 år gamle Martin, som har gått under kallenavnet «Panzerwagen» fordi han virket ustoppelig, endte opp med fem VM-gull på tempo. Fire av dem tok han individuelt fra 2011 til 13 og i 2016.

  Han også fem etappeseirer i Tour de France fra perioden 2011 til 2015. I tillegg har han to etappeseirer i Vuelta a España. (NTB)

  Germany's Tony Martin of Team Jumbo-Visma competes in the men' elite time trial race, 43,3 km from Knokke-Heist to Brugge, of the UCI World Championships Road Cycling Flanders 2021, in Bruges, on September 19, 2021. - UCI World Championships Road Cycling Flanders 2021 takes place from September 19 until September 26, 2021, in several cities in the Belgian region of Flanders. (Photo by DAVID STOCKMAN / BELGA / AFP) / Belgium OUT
  Foto: David Stockman / AFP
 • VM-syklist brakk skulderen

  Tre østerrikske juniorryttere i sykkel-VM var onsdag involvert i en ulykke med en buss i Belgia. En av dem ble sendt til sykehus.

  Det melder Cyclingnews og flere belgiske medier. Leila Gschwentner pådro seg brudd i skulderen og trengte sykehusbehandling. Det er uvisst om hun i tillegg fikk andre skader.

  Ulykken skjedde mens østerrikerne var på treningstur i Flandern. (NTB).

Sendeplan

Kl. Program Kanal