NRK Meny
Normal

Kurtovic storspilte da Norge knuste Sør-Korea

SOTRA (NRK): Amanda Kurtovic leverte en kjempekamp som bakspiller da Norge slo Sør-Korea 39-28 under firenasjonsturneringen torsdag kveld.

Firenasjonersturneringen i håndball. Møbelringen Cup.

GOD KAMP AV KURTOVIC: Amanda Kurtovic gjør en god kamp som bakspiller.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Norge bøttet inn med mål fra start da de spilte sin første kamp mot Sør-Korea i firenasjonsturneringen på Sotra.

Amanda Kurtovic (26) og Heidi Løke (35) ble Norges mestscorende med sju mål hver. Kurtovic storspilte da hun for første gang spilte bakposisjon etter mange år på kanten.

– Det er en ny rolle jeg trer inn i og jeg trives veldig godt med den. Også liker jeg at jeg og Nora har et veldig godt samarbeid også, sier Amanda Kurtovic etter kampen.

Hergeirsson var fornøyd med Kurtovic og vil bruke henne både som høyre og midtre bakspiller framover.

– Amanda er bra som høyreback, og der må hun omstille seg litt. Det gir oss noen spennende muligheter. Amanda gjør absolutt en godkjent kamp, sier Heigersson.

Les også: Får endelig spille i favorittposisjonen: – Vi har snakket mye om det

NRKs håndballekspert Geir Oustorp var også imponert over Kurtovic.

– Jeg synes Amanda Kurtovic gjør en veldig bra landskamp, og det er moro å se når hun endelig får muligheten på bakposisjonen både som høyre og som midtre bakspiller, sier Oustorp.

Fortsatt litt å jobbe med

Landslagstrener Thorir Heigersson var fornøyd med kampen, men ser at Norge fortsatt har litt å jobbe med inn mot VM i desember.

– Vi er veldig med fra start hele gjengen som begynner førsteomgangen. Vi møter visstnok et juniorlag i Korea, og det ser man på opptredenen. Men like fullt et bra spill av oss, sier Heigersson.

– I andre omgang slipper vi oss litt ned, og de setter inn på de beste spillerne sine og da blir det jevnere. Resultatet lyver litt i forhold til det vi kommer til å se i VM. Vi fikk avdekket en del ting å jobbe med. Alle de basic tingene, de må vi begynne med igjen, sier Heigersson.

Etter pause ledet Norge 22-12, og ti av målene ble scoret på kontringer.

– Motstanden er altfor dårlig. Men ti kontra er bra, og vi får muligheten til trene på ting vi ønsker, som kontraspillet, sier Oustorp etter første omgang.

Christensen debuterte

Emilie Christensen (24), som til vanlig spiller i Larvik, fikk sin debut under kampen mot Sør-Korea. Hun fikk mer spilletid enn hun hadde sett for seg på forhånd.

emilie

DEBUTERTE: Emilie Christiansen spilte sin første kamp for Norge.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Jeg ble litt nervøs når han ba meg gjøre meg klar, og så at det var femten minuttet igjen på klokken. Men jeg tok en utvisning, så det ble ikke så mange minutter, sier en smilende Christensen til NRK.

Alt i alt er hun fornøyd med debuten og føler hun finne mer og mer roen på laget, men sier hun har litt høye skuldre i kampsituasjonen.

På lørdag venter Ungarn, som for øvrig også er Norges første motstand under VM i Tyskland i desember.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH
 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal