Hopp til innhold

Kurtovic storspilte da Norge knuste Sør-Korea

SOTRA (NRK): Amanda Kurtovic leverte en kjempekamp som bakspiller da Norge slo Sør-Korea 39-28 under firenasjonsturneringen torsdag kveld.

Firenasjonersturneringen i håndball. Møbelringen Cup.

GOD KAMP AV KURTOVIC: Amanda Kurtovic gjør en god kamp som bakspiller.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Norge bøttet inn med mål fra start da de spilte sin første kamp mot Sør-Korea i firenasjonsturneringen på Sotra.

Amanda Kurtovic (26) og Heidi Løke (35) ble Norges mestscorende med sju mål hver. Kurtovic storspilte da hun for første gang spilte bakposisjon etter mange år på kanten.

– Det er en ny rolle jeg trer inn i og jeg trives veldig godt med den. Også liker jeg at jeg og Nora har et veldig godt samarbeid også, sier Amanda Kurtovic etter kampen.

Hergeirsson var fornøyd med Kurtovic og vil bruke henne både som høyre og midtre bakspiller framover.

– Amanda er bra som høyreback, og der må hun omstille seg litt. Det gir oss noen spennende muligheter. Amanda gjør absolutt en godkjent kamp, sier Heigersson.

Les også: Får endelig spille i favorittposisjonen: – Vi har snakket mye om det

NRKs håndballekspert Geir Oustorp var også imponert over Kurtovic.

– Jeg synes Amanda Kurtovic gjør en veldig bra landskamp, og det er moro å se når hun endelig får muligheten på bakposisjonen både som høyre og som midtre bakspiller, sier Oustorp.

Fortsatt litt å jobbe med

Landslagstrener Thorir Heigersson var fornøyd med kampen, men ser at Norge fortsatt har litt å jobbe med inn mot VM i desember.

– Vi er veldig med fra start hele gjengen som begynner førsteomgangen. Vi møter visstnok et juniorlag i Korea, og det ser man på opptredenen. Men like fullt et bra spill av oss, sier Heigersson.

– I andre omgang slipper vi oss litt ned, og de setter inn på de beste spillerne sine og da blir det jevnere. Resultatet lyver litt i forhold til det vi kommer til å se i VM. Vi fikk avdekket en del ting å jobbe med. Alle de basic tingene, de må vi begynne med igjen, sier Heigersson.

Etter pause ledet Norge 22-12, og ti av målene ble scoret på kontringer.

– Motstanden er altfor dårlig. Men ti kontra er bra, og vi får muligheten til trene på ting vi ønsker, som kontraspillet, sier Oustorp etter første omgang.

Christensen debuterte

Emilie Christensen (24), som til vanlig spiller i Larvik, fikk sin debut under kampen mot Sør-Korea. Hun fikk mer spilletid enn hun hadde sett for seg på forhånd.

emilie

DEBUTERTE: Emilie Christiansen spilte sin første kamp for Norge.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Jeg ble litt nervøs når han ba meg gjøre meg klar, og så at det var femten minuttet igjen på klokken. Men jeg tok en utvisning, så det ble ikke så mange minutter, sier en smilende Christensen til NRK.

Alt i alt er hun fornøyd med debuten og føler hun finne mer og mer roen på laget, men sier hun har litt høye skuldre i kampsituasjonen.

På lørdag venter Ungarn, som for øvrig også er Norges første motstand under VM i Tyskland i desember.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal