Fiskerstrand spilte sin første landskamp etter farens død: – Det var veldig emosjonelt

De norske kvinnene lekte seg mot Kroatia, og sikret plassen på det øverste nivået i Nasjonsligaen. Men kampen var ekstra spesiell for Norges keeper.

Gråting

PREGET: Cecilie Fiskerstrand fikk sin første landskamp etter at hennes far døde 4. oktober 2023 etter en lang kamp mot kreft.

Norge smadret Kroatia 8–0 sammenlagt over to kamper – noe som sikrer dem en plass på øverste nivå i Nasjonsligaen.

Men kampen betydde ekstra mye for keeper Cecilie Fiskerstrand. Den 4. oktober i fjor døde hennes far, Ronny Fiskerstrand, 58 år gammel. Det var han som introduserte datteren for fotball.

Dette var Fiskerstrand sin første landskamp etter at han gikk bort, og derfor kom følelsene frem under nasjonalsangen før kampen.

– Nasjonalsangen inneholder jo tekst om foreldre, mor og far. Det var veldig emosjonelt. Fotball har vært min og pappa sin greie og dette var første kampen jeg spilte for Norge etter at han gikk bort. Men det er en fin gjeng å være med her, så det var en fin opplevelse, sier Fiskerstrand til TV 2 etter kampen.

– Hadde aldri stått her uten ham

Etter en alvorlig kneskade i 2022 mistet Fiskerstrand EM. I løpet av 2023 har hun kjempet seg tilbake.

– Det har vært en veldig tøff tid med skader, og det at pappa døde nå i høst. Det er første gangen jeg spiller en landskamp uten at han er her. Jeg skulle gjerne hatt han her på tribunen, sier hun til NRK etter kampen.

Hun forteller videre at mor og kjæresten var på tribunen, og at det betydde ekstra mye.

– Jeg ble veldig emosjonell. Jeg prøvde å holde tårene inne, men det gikk ikke, for det var så stort, trist og fint. Det var et veldig fint og vondt øyeblikk samtidig, sier hun.

Cecilie Fiskerstrand etter røket korsbånd. Olympiatoppen 2022.

– Hva har han betydd for deg som spiller?

Jeg hadde aldri stått her uten ham. Han har vært med meg fra dag én. Han har flydd rundt til Spania, Færøyene og til Polen og overalt. Han har vært med på tusenvis av treningstimer. Jeg vet at jeg aldri hadde stått her uten ham nå, sier Fiskerstrand.

Drømmestart for ny trener

Den norske landslagssjefen Gemma Graingers fikk en svært verdig hjemmedebut, og så et norsk lag som tok kommando fra start.

– Jeg er veldig glad. Det er gøy å få min første kamp her, og det kunne ikke gått så mye bedre. Vi vinner kampen og vi spiller bra, sier Grainger til NRK.

Den sammenlagte seieren på 8–0 var viktig for Norge. Den gjør at landslaget beholder plassen på nivå A i Nasjonsligaen.

Dette gir Norge en betraktelig enklere vei til EM i Sveits som arrangeres neste år, og kan også ha innvirkninger på Norges vei til VM i 2027 og OL i 2028.

Maanum scoret to etter innhopp

For Norge trengte bare åtte minutter med sjansebonanza, før scoringen endelig satt. Det etter en helfrekk lobb over keeper fra Elisabeth Terland.

Da var det aldri noen særlig tvil.

Liverpool-spissen Sophie Román Haug fortsatte dominansen, og sørget for to mål før hvilen.

– Det var en morsom kamp. Vi hadde god kontroll fra start til slutt. Det er alltid gøy å score, og ekstra stas med flagget på brystet, men mest av alt gøy med en god prestasjon av laget, sier Román Haug til NRK.

Norge gikk dermed inn til pause med en 3–0 ledelse, men den kunne riktig nok ha vært en del mer dersom Norge hadde satt halvparten av sjansene sine.

nbkBafFt-HQ

FRAVÆR AV STJERNER: Norge trengte ikke Caroline Graham Hansen eller Ada Hegerberg for å sikre seg plassen på det øverste nivået.

I den andre omgangen tok innbytter Frida Maanum ansvar, og banket like så godt inn to nye scoringer som fastslo resultatet. Etter kampen var hun rørt av keeperen.

– Jeg får gåsehud når du sier det. Det er utrolig stort å se Cecilie starte kampen her i dag. Det er fint å vise tårer og at man er rørt, så det var en fin kamp for henne i dag, sier Maanum til NRK.

Kampen endte 5–0.

Superstjernene Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg spilte ikke kveldens kamp, ettersom begge er ute med skade. De pådro seg begge skadekjenninger i den første kampen. Det fikk ingen betydning i Norges jakt på seier.

I løpet av annen omgang fikk Brann-spillerne Signe Gaupset og Justine Kielland sine debuter for A-landslaget. Gaupset har levert svært bra for Brann i mesterligaen denne sesongen.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)