Hopp til innhold

Fiskerstrand spilte sin første landskamp etter farens død: – Det var veldig emosjonelt

De norske kvinnene lekte seg mot Kroatia, og sikret plassen på det øverste nivået i Nasjonsligaen. Men kampen var ekstra spesiell for Norges keeper.

Gråting

PREGET: Cecilie Fiskerstrand fikk sin første landskamp etter at hennes far døde 4. oktober 2023 etter en lang kamp mot kreft.

Foto: Skjermdump / TV 2

Norge smadret Kroatia 8–0 sammenlagt over to kamper – noe som sikrer dem en plass på øverste nivå i Nasjonsligaen.

Men kampen betydde ekstra mye for keeper Cecilie Fiskerstrand. Den 4. oktober i fjor døde hennes far, Ronny Fiskerstrand, 58 år gammel. Det var han som introduserte datteren for fotball.

Dette var Fiskerstrand sin første landskamp etter at han gikk bort, og derfor kom følelsene frem under nasjonalsangen før kampen.

– Nasjonalsangen inneholder jo tekst om foreldre, mor og far. Det var veldig emosjonelt. Fotball har vært min og pappa sin greie og dette var første kampen jeg spilte for Norge etter at han gikk bort. Men det er en fin gjeng å være med her, så det var en fin opplevelse, sier Fiskerstrand til TV 2 etter kampen.

– Hadde aldri stått her uten ham

Etter en alvorlig kneskade i 2022 mistet Fiskerstrand EM. I løpet av 2023 har hun kjempet seg tilbake.

– Det har vært en veldig tøff tid med skader, og det at pappa døde nå i høst. Det er første gangen jeg spiller en landskamp uten at han er her. Jeg skulle gjerne hatt han her på tribunen, sier hun til NRK etter kampen.

Hun forteller videre at mor og kjæresten var på tribunen, og at det betydde ekstra mye.

– Jeg ble veldig emosjonell. Jeg prøvde å holde tårene inne, men det gikk ikke, for det var så stort, trist og fint. Det var et veldig fint og vondt øyeblikk samtidig, sier hun.

Les også Ett sekund ødela drømmen: – Føles som at jeg ikke får puste

Cecilie Fiskerstrand etter røket korsbånd. Olympiatoppen 2022.

– Hva har han betydd for deg som spiller?

Jeg hadde aldri stått her uten ham. Han har vært med meg fra dag én. Han har flydd rundt til Spania, Færøyene og til Polen og overalt. Han har vært med på tusenvis av treningstimer. Jeg vet at jeg aldri hadde stått her uten ham nå, sier Fiskerstrand.

Drømmestart for ny trener

Den norske landslagssjefen Gemma Graingers fikk en svært verdig hjemmedebut, og så et norsk lag som tok kommando fra start.

– Jeg er veldig glad. Det er gøy å få min første kamp her, og det kunne ikke gått så mye bedre. Vi vinner kampen og vi spiller bra, sier Grainger til NRK.

Den sammenlagte seieren på 8–0 var viktig for Norge. Den gjør at landslaget beholder plassen på nivå A i Nasjonsligaen.

Dette gir Norge en betraktelig enklere vei til EM i Sveits som arrangeres neste år, og kan også ha innvirkninger på Norges vei til VM i 2027 og OL i 2028.

Maanum scoret to etter innhopp

For Norge trengte bare åtte minutter med sjansebonanza, før scoringen endelig satt. Det etter en helfrekk lobb over keeper fra Elisabeth Terland.

Da var det aldri noen særlig tvil.

Liverpool-spissen Sophie Román Haug fortsatte dominansen, og sørget for to mål før hvilen.

– Det var en morsom kamp. Vi hadde god kontroll fra start til slutt. Det er alltid gøy å score, og ekstra stas med flagget på brystet, men mest av alt gøy med en god prestasjon av laget, sier Román Haug til NRK.

Norge gikk dermed inn til pause med en 3–0 ledelse, men den kunne riktig nok ha vært en del mer dersom Norge hadde satt halvparten av sjansene sine.

nbkBafFt-HQ

FRAVÆR AV STJERNER: Norge trengte ikke Caroline Graham Hansen eller Ada Hegerberg for å sikre seg plassen på det øverste nivået.

Foto: NTB

I den andre omgangen tok innbytter Frida Maanum ansvar, og banket like så godt inn to nye scoringer som fastslo resultatet. Etter kampen var hun rørt av keeperen.

– Jeg får gåsehud når du sier det. Det er utrolig stort å se Cecilie starte kampen her i dag. Det er fint å vise tårer og at man er rørt, så det var en fin kamp for henne i dag, sier Maanum til NRK.

Kampen endte 5–0.

Superstjernene Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg spilte ikke kveldens kamp, ettersom begge er ute med skade. De pådro seg begge skadekjenninger i den første kampen. Det fikk ingen betydning i Norges jakt på seier.

I løpet av annen omgang fikk Brann-spillerne Signe Gaupset og Justine Kielland sine debuter for A-landslaget. Gaupset har levert svært bra for Brann i mesterligaen denne sesongen.

Siste nytt

 • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

  Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

  Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

  – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

  – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

  Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

  Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

  Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

  Premier League - Chelsea v Everton
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters
 • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

  Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

  Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

  Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

  – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

  Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

  Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

  (NTB)

  NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

  Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

  Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

  Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

  – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

  Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

  – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

  (NTB)

  1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal