Hopp til innhold

Graham Hansen av med skade: – Vi vet ikke hvor alvorlig det er

I sin debut som norsk landslagssjef kunne Gemma Grainger se de norske stjernene tidvis herje med Kroatia. Et stort minus var at Caroline Graham Hansen måtte ut med skade.

mWqCyi-trcw

SKADE: Caroline Graham Hansen måtte ut med skade tidlig i den andre omgangen.

Foto: NTB

I en kamp hvor det var mye positivt var det er skudd for baugen at Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen måtte forlate banen med skade.

TV-bildene viste at Barcelona-stjernen tok seg til beinet etter skuddet som ga 2-0 til Norge. Deretter måtte hun forlate banen.

– Skaden er i hamstring-området. Vi vet ikke hvor alvorlig det er, men vi tok noen forholdsregler og tok henne av, sier Grainger til NRK om skaden til Graham Hansen.

– Med en hamstringskade trenger det ikke å være noe alvorlig, og det kan være alvorlig. Det er det vanskelig med hamstringskader, fortsetter landslagssjefen.

Landslaget reiser tilbake til Norge i kveld, og Grainger sier Grahan Hansen skal til undersøkelser i morgen.

Lagvenninne og stjernespiss Ada Stolsmo Hegerberg tror ikke det er så alvorlig som det først kunne se ut.

– Jeg tror ikke det er så ille, skal jeg være ærlig. Man tar noen forholdsregler. Hun kjenner kroppen sin godt, så jeg tror det kommer til å gå bra, sier Hegerberg og skaden.

Se målene fra kampen:

tlqOwsGJAyM

JUBEL: Ada Hegerberg og hele det norsk laget kunne smile hele veien til banken etter en maktdemonstrasjon borte mot Kroatia.

Drømmestart

I landslagssjef Gemma Graingers debut fyrte det norske angrepet på alle sylindre. Nevnte Hegerberg og Caroline Graham Hansen ga Grainger en drømmedebut og langt på vei sikret Norges videre spill på øverste nivå i Nasjonsligaen.

Ada Stolsmo Hegerberg var fornøyd etter 3–0 seieren borte mot Kroatia. Stjernespissen kom også på scoringslista.

– Vi kan bli bedre, særlig med den siste pasningen og avslutningene. For meg er det en god start. Vi har fullført første del på en god måte, nå går vi inn og jobber for å bli bedre i andre del, sier landslagssjefen til NRK.

RTbTLDe1ad0

TOMMEL OPP: Gemma Grainger så laget hennes levere i hennes debut som norsk landslagssjef.

Foto: NTB

Da dommeren blåste av kampen viste skuddstatistikken 19–2 i favør Norge. Ada Stolsmo Hegerberg og co. hadde ti skudd på mål, mot kroatenes ene.

Fram til Graham Hansen skade var det Norge som styrte kampen. De skøyt ut at startblokka, og den først målsjansen for laget i rødt, hvitt og blått kom allerede etter et halvt minutt spilt.

– Skal vi få en drømmeåpning, kommenterte NRKs Patrick Rowlands da Ada Hegerberg tok imot ballen inne i Kroatias 16-meter. Men sjansen ebbet ut.

Likevel skulle det ikke gå lang tid før Gemma Grainger kunne senke skuldrene, i sin debut som trener for de norske fotballkvinnene. Etter 17 minutter sendte Lyon- og Norge-spiss Ada Hegerberg Norge i ledelsen.

Midtbanespiller Vilde Bøe Riisa leverte en millimeterpresis pasning til Hegerberg, og fra 10–12 meter lurte spissen ballen inn ved første stolpe.

Les også NRK-børsen: – Endelig skinner våre største stjerner samtidig

Landskamp fotball Norge - Kroatia

– De er gode nok

Før kamp var både fokuset til både den britiske treneren og NRKs fotballekspert Bengt Eriksen at laget måtte ha troa, og vite at de er et bedre lag en vertene.

– Jeg håper hun har sagt til dem at de er gode nok. Fordi vi har spillere som er mye bedre enn Kroatene, sier NRKs ekspert Bengt Eriksen i studio før kamp.

– Vi hadde alle spillerne tilgjengelig. Jeg har hatt kort tid, så laget er en kombinasjon av det jeg har sett og prestasjoner i klubbene deres den siste tiden, sier Grainger før kampstart.

Kampen fredag er en av to playoff kamper mot Kroatia. Norge spiller for å holde seg på det høyeste nivået i Nasjonsligaen. Norge ligger på en 16. plass på FIFA-rankingen, mens Kroatia på sin side er nummer 58.

Returoppgjøret mot Kroatia spilles i Stavanger førstkommende tirsdag.

Siste nytt

 • Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

  Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

  Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

  Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

  Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

  Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

  Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

  Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

  Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

  Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

  I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

  Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

  Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

  B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  Foto: Hans Philip Hofgaard / NRK
 • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

  Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

  I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

  – Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

  KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

  – Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

  Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

  KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

  I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

  Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

  Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.

  KFUM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal