Hopp til innhold

Graham Hansen av med skade: – Vi vet ikke hvor alvorlig det er

I sin debut som norsk landslagssjef kunne Gemma Grainger se de norske stjernene tidvis herje med Kroatia. Et stort minus var at Caroline Graham Hansen måtte ut med skade.

mWqCyi-trcw

SKADE: Caroline Graham Hansen måtte ut med skade tidlig i den andre omgangen.

Foto: NTB

I en kamp hvor det var mye positivt var det er skudd for baugen at Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen måtte forlate banen med skade.

TV-bildene viste at Barcelona-stjernen tok seg til beinet etter skuddet som ga 2-0 til Norge. Deretter måtte hun forlate banen.

– Skaden er i hamstring-området. Vi vet ikke hvor alvorlig det er, men vi tok noen forholdsregler og tok henne av, sier Grainger til NRK om skaden til Graham Hansen.

– Med en hamstringskade trenger det ikke å være noe alvorlig, og det kan være alvorlig. Det er det vanskelig med hamstringskader, fortsetter landslagssjefen.

Landslaget reiser tilbake til Norge i kveld, og Grainger sier Grahan Hansen skal til undersøkelser i morgen.

Lagvenninne og stjernespiss Ada Stolsmo Hegerberg tror ikke det er så alvorlig som det først kunne se ut.

– Jeg tror ikke det er så ille, skal jeg være ærlig. Man tar noen forholdsregler. Hun kjenner kroppen sin godt, så jeg tror det kommer til å gå bra, sier Hegerberg og skaden.

Se målene fra kampen:

tlqOwsGJAyM

JUBEL: Ada Hegerberg og hele det norsk laget kunne smile hele veien til banken etter en maktdemonstrasjon borte mot Kroatia.

Drømmestart

I landslagssjef Gemma Graingers debut fyrte det norske angrepet på alle sylindre. Nevnte Hegerberg og Caroline Graham Hansen ga Grainger en drømmedebut og langt på vei sikret Norges videre spill på øverste nivå i Nasjonsligaen.

Ada Stolsmo Hegerberg var fornøyd etter 3–0 seieren borte mot Kroatia. Stjernespissen kom også på scoringslista.

– Vi kan bli bedre, særlig med den siste pasningen og avslutningene. For meg er det en god start. Vi har fullført første del på en god måte, nå går vi inn og jobber for å bli bedre i andre del, sier landslagssjefen til NRK.

RTbTLDe1ad0

TOMMEL OPP: Gemma Grainger så laget hennes levere i hennes debut som norsk landslagssjef.

Foto: NTB

Da dommeren blåste av kampen viste skuddstatistikken 19–2 i favør Norge. Ada Stolsmo Hegerberg og co. hadde ti skudd på mål, mot kroatenes ene.

Fram til Graham Hansen skade var det Norge som styrte kampen. De skøyt ut at startblokka, og den først målsjansen for laget i rødt, hvitt og blått kom allerede etter et halvt minutt spilt.

– Skal vi få en drømmeåpning, kommenterte NRKs Patrick Rowlands da Ada Hegerberg tok imot ballen inne i Kroatias 16-meter. Men sjansen ebbet ut.

Likevel skulle det ikke gå lang tid før Gemma Grainger kunne senke skuldrene, i sin debut som trener for de norske fotballkvinnene. Etter 17 minutter sendte Lyon- og Norge-spiss Ada Hegerberg Norge i ledelsen.

Midtbanespiller Vilde Bøe Riisa leverte en millimeterpresis pasning til Hegerberg, og fra 10–12 meter lurte spissen ballen inn ved første stolpe.

Les også NRK-børsen: – Endelig skinner våre største stjerner samtidig

Landskamp fotball Norge - Kroatia

– De er gode nok

Før kamp var både fokuset til både den britiske treneren og NRKs fotballekspert Bengt Eriksen at laget måtte ha troa, og vite at de er et bedre lag en vertene.

– Jeg håper hun har sagt til dem at de er gode nok. Fordi vi har spillere som er mye bedre enn Kroatene, sier NRKs ekspert Bengt Eriksen i studio før kamp.

– Vi hadde alle spillerne tilgjengelig. Jeg har hatt kort tid, så laget er en kombinasjon av det jeg har sett og prestasjoner i klubbene deres den siste tiden, sier Grainger før kampstart.

Kampen fredag er en av to playoff kamper mot Kroatia. Norge spiller for å holde seg på det høyeste nivået i Nasjonsligaen. Norge ligger på en 16. plass på FIFA-rankingen, mens Kroatia på sin side er nummer 58.

Returoppgjøret mot Kroatia spilles i Stavanger førstkommende tirsdag.

Siste nytt

 • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

  Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

  Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

  Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

  Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

  Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

  En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

  Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

  Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

  Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

  Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

  Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

  Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

  Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

  Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

  Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

  Nedregotten og Skaslien
  Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
 • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

  Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

  Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

  Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

  Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

  Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

  REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal