Hopp til innhold

Nord-Norge tilbake på landslaget etter 17 år: –Det blir litt banning

BIETIGHEIM-BISSINGEN (NRK): Marit Røsberg Jacobsen (23) er den første nordnorske representanten på kvinnelandslaget på 17 år, og det legges merke til av lagvenninnene.

VM i håndball for kvinner. Norge-Ungarn (30-22)

NORD-NORGES REPRESENTANT: Det er 17 år siden kvinnelandslaget hadde en nordnorsk spiller. Narvik-jenta Marit Røsberg Jacobsen er med i VM-troppen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det blir litt banning her og der når ting ikke går som det skal, sier Camilla Herrem og ler.

For det går noen ganger hett for seg når Jacobsen ordlegger seg på håndballbanen. I nordnorsk stil legger hun lite imellom hvis ting går galt.

– Hun banner litt. Det er da vi får høre det, sier Amanda Kurtovic.

– Det kommer kanskje noen gloser, men det skal sies at det kommer en del fra dem også, kontrer Jacobsen med et stort smil.

Det merkes på dialekten når Jacobsen har vært hjemme i Narvik en stund og kommer tilbake til troppen.

– Når hun kommer tilbake da er det ingen som skjønner hva hun sier. Da må hun snakke litt saktere og fremheve ordene sine litt mer, ler Stine Skogrand.

17 år siden sist

Det er 17 år siden sist det var en kvinne fra Nord-Norge med på det norske kvinnelandslaget i håndball. Ann Cathrin Eriksen var med på laget som tok OL-bronse i Sydney i 2000, men deretter har det vært dårlig med nordnorske innslag.

ann

17 ÅR SIDEN: Ann Cathrin Eriksen var den forrige nordnorske landslagsspilleren på kvinnesiden.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det er hyggelig at det er mulig å nå toppen når man kommer fra nord. Men jeg skulle ønske at tiden var litt kortere, det er litt for lenge med 17 år, sier Jacobsen.

VM-debutanten flyttet tidlig til Trondheim for å satse på håndballen, og spiller til daglig høyrekant i Byåsen. Eriksen spilte for øvrig også i sin tid høyrekant i Byåsen.

Jabobsen tror noe av grunnen til at det er så få landslagsspillere fra Nord-Norge er at de ikke har noe topplag på damesiden.

– Herresiden har fått det til med Bodø i eliteserien. Skal man lykkes i nord man et få et topplag i eliteserien, og videregående med håndball med hovedfokus. Jeg valgte flytte, og det er en viktig grunn til at jeg har lyktes, men også ting jeg har gjort riktig, sier Jacobsen.

–En skikkelig goalgetter

Fra og med neste sesong flytter Jacobsen til Danmark for å spille for håndballklubben Esbjerg. Hun har allerede rukket å vise seg fram under VM i Tyskland og får skryt av lagvenninnene.

– Evnen til å være der hvor ballen er og sette den i mål. Hun er en skikkelig goalgetter. Dukker opp på retur, en meget god egenskap, sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

–Marit er ei livlig jente som bidrar stort på banen og sosialt, sier Veronica Kristiansen.

–Hun er en direkte og ærlig person, så det liker jeg veldig godt, sier Camilla Herrem.

  • Hør Norge - Polen på NRK kl: 20.30

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal