Hopp til innhold

Tror alle håndballjentene satser mot OL i 2020

HAMBURG (NRK): Thorir Hergeirsson tror og håper samtlige av sølvjentene fra VM i Tyskland er med videre på det norske landslaget.

VM i håndball for kvinner.

MED VIDERE: Camilla Herrem (fra venstre), Katrine Lunde og Heidi Løke er tre av veteranene på landslaget. Helene Gigstad Fauske representerer fremtiden.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg har ikke fått noen signaler på noe annet, sier Hergeirsson til NRK.

Av de 16 spillerne som utgjorde den opprinnelige VM-troppen i desember, hadde fire passert 30 år. Målvaktene Kari Aalvik Grimsbø (32) og Katrine Lunde (37), Camilla Herrem (31) samt strekveteranen Heidi Løke (35).

– De som er eldst hos oss har signalisert at de har mål om å slåss videre for en plass i OL i 2020, sier Hergeirsson, som ikke vil love veteranene frikort i kommende mesterskapstropper:

– Vi tar alltid nye evalueringer etter hvert mesterskap. Livet er jo ikke statisk. Det er dynamisk.

Den eldste er positivt

Katrine Lunde storspilte under VM-turneringen der Norge endte opp med å tape finalen mot Frankrike i Hamburg. Vipers-målvakten har kommet tilbake på landslaget, og har ingen planer om å gi seg nå.

– Jeg har vært veldig glad for å være sammen med denne gjengen igjen, sier Lunde.

– Så du satser videre med landslaget?

– Jaja.

VM i håndball for kvinner.

TROR ALLE ER MED: Thorir Hergeirsson på banketten etter VM-sølvet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Under VM, der hun hadde med sønnen Oscar på fem måneder, kom Heidi Løke i skyggen av Kari Brattset, men heller ikke den råsterke strekspilleren har planer om å trappe ned.

– Jeg har jo akkurat kommet tilbake, jeg! Det føles nesten som jeg akkurat har startet igjen. Jeg er kjempemotivert for å være med videre.

Gravid Herrem

Fredag fortalte kantspiller Camilla Herrem at hun og ektemannen Steffen Stegavik skal bli foreldre. Ifølge NTB er hun rundt tre måneder på vei.

Også 31-åringen er innstilt på å kjempe om en plass i troppen fremover mot OL i 2020 - samme år som Norge arrangerer EM sammen med Danmark.

– Motivasjonen er alltid tilstede. Uten tvil. Jeg elsker å spille på det norske landslaget. Jeg blir like rørt hver gang jeg hører nasjonalsangen og jeg hører supporterne synger, sier Herrem.

Siste nytt

 • Graham Hansen om lagvenninnen: - Trist

  Caroline Graham Hansen synes det er trist at EMs kanskje største stjerne, Barcelona-lagvenninne Alexia Putellas, pådro seg kneskade dagen før mesterskapet.

  Da Graham fikk nyhetene tok hun kontakt med lagvenninnen som fortalte om det uheldige skadeomfanget.

  –Så det er en trist dag for henne og for EM sin skyld og, fordi det er en fantastisk spiller som ikke får lov til å bidra til at dette blir en veldig fin turnering, sier Graham.

  Putellas har spilt mye kamper, og på spørsmål om det kunne vært gjort noe annerledes i spansjolens oppladning forteller Graham at Putellas er en spiller som er vant til å spille mye. Og at det ikke er så mye man år gjort med uflaks som dette.

  –Håper først og fremst at ting går bra. Og at hun kan komme seg fort tilbake. Og kan fortsette å spille mest kamper igjen når hun er frisk igjen.

  Caroline Graham Hansen og Alexia Putellas
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø utsettes

  Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø.

  Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag.

  Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de.

  – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse.

  Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen.

  Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Sandefjord - Tromsø (2-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • RBK anker Henriksens karantene

  Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

  Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

  Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste