Tror alle håndballjentene satser mot OL i 2020

HAMBURG (NRK): Thorir Hergeirsson tror og håper samtlige av sølvjentene fra VM i Tyskland er med videre på det norske landslaget.

VM i håndball for kvinner.

MED VIDERE: Camilla Herrem (fra venstre), Katrine Lunde og Heidi Løke er tre av veteranene på landslaget. Helene Gigstad Fauske representerer fremtiden.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg har ikke fått noen signaler på noe annet, sier Hergeirsson til NRK.

Av de 16 spillerne som utgjorde den opprinnelige VM-troppen i desember, hadde fire passert 30 år. Målvaktene Kari Aalvik Grimsbø (32) og Katrine Lunde (37), Camilla Herrem (31) samt strekveteranen Heidi Løke (35).

– De som er eldst hos oss har signalisert at de har mål om å slåss videre for en plass i OL i 2020, sier Hergeirsson, som ikke vil love veteranene frikort i kommende mesterskapstropper:

– Vi tar alltid nye evalueringer etter hvert mesterskap. Livet er jo ikke statisk. Det er dynamisk.

Den eldste er positivt

Katrine Lunde storspilte under VM-turneringen der Norge endte opp med å tape finalen mot Frankrike i Hamburg. Vipers-målvakten har kommet tilbake på landslaget, og har ingen planer om å gi seg nå.

– Jeg har vært veldig glad for å være sammen med denne gjengen igjen, sier Lunde.

– Så du satser videre med landslaget?

– Jaja.

VM i håndball for kvinner.

TROR ALLE ER MED: Thorir Hergeirsson på banketten etter VM-sølvet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Under VM, der hun hadde med sønnen Oscar på fem måneder, kom Heidi Løke i skyggen av Kari Brattset, men heller ikke den råsterke strekspilleren har planer om å trappe ned.

– Jeg har jo akkurat kommet tilbake, jeg! Det føles nesten som jeg akkurat har startet igjen. Jeg er kjempemotivert for å være med videre.

Gravid Herrem

Fredag fortalte kantspiller Camilla Herrem at hun og ektemannen Steffen Stegavik skal bli foreldre. Ifølge NTB er hun rundt tre måneder på vei.

Også 31-åringen er innstilt på å kjempe om en plass i troppen fremover mot OL i 2020 - samme år som Norge arrangerer EM sammen med Danmark.

– Motivasjonen er alltid tilstede. Uten tvil. Jeg elsker å spille på det norske landslaget. Jeg blir like rørt hver gang jeg hører nasjonalsangen og jeg hører supporterne synger, sier Herrem.

Siste nytt

 • Medaljekandidat kan miste VM

  Orienteringsløper Olav Lundanes sliter med skade en drøy uke før VM starter i Tsjekkia. Han pådro seg en hamstringskade i midten av juni, og skal nå til undersøkelse i Oslo. Deretter vil han få oppfølging av Olympiatoppen.

  – I første omgang er målet å bli løpbar. Det har gått litt framover i det siste. Jeg har derfor fortsatt håp om å rekke VM, forteller Lundanes til Halden Arbeiderblad.

  Fra før har Lundanes 10 VM-gull og fire EM-gull. Både på lang- og mellomdistanse og stafett.

  VM i Orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Må dra til OL uten babyen sin

  Koronareglene hindrer den kanadiske basketballspilleren Kim Gaucher å ta med seg sin fem måneder gamle datter når hun drar til OL i Tokyo.

  I en video på Instagram sier hun at hun blir tvunget til å velge mellom «å være en ammende mor og olympisk utøver». Ifølge Gaucher har OL-arrangørene satt ned foten for å ta med familie eller venner.

  Canada-Breastfeeding Basketball
  Foto: Jessica Hill / AP
 • Vaksinevegring i britenes OL-tropp

  Rundt en av ti britiske OL-utøvere vil ikke la seg vaksinere før de reiser til Japan, ifølge den britiske olympiatoppen.

  Andy Anson i British Olympic Association (BOA) sier i et intervju med BBC at rundt 1000 utøvere og ledere er omfattet av det britiske OL-vaksineprogrammet.

  – Vi prøver å overbevise dem om at det er det riktige å gjøre, sier OL-sjefen, som understreker at det selvsagt er frivillig å få stikket i armen før de reiser til Japan.

  Storbritannia har hatt smitteøkning den siste tiden, og rundt 95 prosent av nye tilfeller er deltavarianten, som regnes som mer smittsom.

  Virus Outbreak Japan Vaccinations
  Foto: Eugene Hoshiko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal