Skuffet Nora Mørk ignorerte pressen: – God jul

GARDERMOEN (NRK): Nora Mørk ville ikke si noe til pressen da hun landet på norsk jord mandag.

Håndballjentenes hjemkomst mandag

Deler av det norske håndballandslaget landet på Gardermoen mandag kl 13.

Der ventet et lite pressekorps på sølvjentene, men noen stor velkomstkomité var det ikke som ventet på de norske landslagsspillerne.

Flere av spillerne passerte journalistene som hadde møtt opp på Gardermoen uten å gi noen kommentarer.

Heller ikke Nora Mørk ønsket å snakke med pressen som hadde møtt opp for å intervjue de hjemkomne spillerne.

Landslagsspilleren forlot de fremmøte journalistene med følgende korte kommentar:

– God jul.

– Vi tapte for et bedre lag

Amanda Kurtovic tok seg imidlertid tid til å snakke med NRK.

– Jeg er veldig stolt over å ha vunnet sølv. Det blir veldig mye fokus på tap, men sølv er fantastisk bra, det også. Vi tapte for et bedre lag, og det må vi bare akseptere. Nå skal jeg ha juleferie og kose meg, sier hun.

Det norske laget tapte 21-23 for Frankrike i en VM-finale der både målvakter under pari og dårlig uttelling på straffer ble utslagsgivende for Norges del. Vanligvis treffsikre Nora Mørk bommet blant annet på to straffekast.

Spillerne la ikke skjul på at de var svært skuffet over VM-sølvet under søndagens bankett.

Da fortalte en ordknapp Mørk til NRK at hun gledet seg til å få finalenederlaget på avstand.

– Vi er laget som har spilt best her nede, selv om vi avslutter dårlig. Jeg hadde valgt å spille for Norge foran Frankrike ti av ti ganger. Jeg liker vårt konsept bedre, sa hun da.

– Trykket stemning

Kurtovic forteller likevel at det ble en fin feiring, til tross for tapet. Selv om nederlaget naturlig nok preget festen.

– Det var en litt trykket stemning med mange tanker og følelser. Men det ble en fin feiring, sier Kurtovic om markeringen.

Les også: Herrem mener Norge må lære av fransk tøffhet

Bilder med tillatelse fra TV2

Sportsnyheter

Roy Keane kritiserer Nederland: – Dei blir avslørte når dei møter topplaga

Då Nederland var i ferd med å rote bort ein sikker siger fordi forsvaret ikkje heldt mål, fann Denzel Dumfries tida inne til å score sitt første landslagsmål.

Siste nytt

 • Eriksen: – Jeg gir ikke opp

  Christian Eriksen har uttalt seg for første gang til media etter at han fikk hjertestans under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag.

  Uttalelsen er gitt via agenten Martin Schoots til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. Til avisen sier agenten på vegne av den danske stjernen:

  – Takk skal dere ha, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg, sier Eriksen ifølge avisen.

  29-åringen har vært innlagt på Rigshospitalet i København siden lørdag, og skal etter forholdene ha det bra.

  Denmark Finland Euro 2020 Soccer
  Foto: Stuart Franklin / AP
 • Målløs Sarpsborg-debut for Bohinen

  Den ferske Sarpsborg-treneren Lars Bohinen fikk se sine elever spille 0-0 hjemme mot Brann i Eliteserien søndag.

  Det skjedde i en kamp uten mange store sjanser, men der Sarpsborg kan være noe lettet over at Branns Moonga Simba ble stoppet av tverrliggeren drøye ti minutter før slutt.

  – Det var vel kanskje ikke festspill, men jeg synes vi spesielt i første omgang prøver på en del av det vi har trent på og avtalt. I 2. omgang mister vi litt struktur, gir bort ballen for tidlig og klarer ikke å etablere nok angrep, sa Bohinen til Discovery.

  Vertene hadde lenge god kontroll defensivt og var også det lille hakket bedre enn gjestene fra Bergen i første omgang.

  Ibrahima Koné headet like over etter et kvarter, mens Ole Jørgen Halvorsen ble stoppet av keeper da han kom alene igjennom like før pause.

  Etter en drøy time skulle Brann muligens hatt straffe da Koné ble dyttet hardt i ryggen av Vegard Forren på et innlegg i Brann-boksen, men dommer vinket spillet videre.

  Brann noterte ikke et eneste skudd på mål, men kom likevel svært nær scoring etter 78 minutter. I et flott angrep headet Daniel Pedersen ballen via hodet til Simba og opp i tverrliggeren bak en utspilt Anders Kristiansen.

  Også en Koné-heading på tampen strøk tverrliggeren, og Sarpsborg lyktes ikke i å vinne i Bohinens trenerdebut.

  For Brann fikk Niklas Jensen Wassberg (17) sin første kamp fra start. Han er barnebarnet til Roald "Kniksen" Jensen, som også Brann-debuterte som 17-åring, skriver BT.

  diLSqske_Q8
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Sørli-dobbel sendte Glimt til topps

  Bodø/Glimt kjempet mot Mjøndalen-muren i nesten en hel omgang. Så utnyttet Sondre Sørli en gratissjanse på vei mot 2-0-seier i Eliteserien. I forkant av 1-0 gjorde nemlig Nikolas Walstad en grov feilvurdering som ryddet vei for Sørli. Ulrik Saltnes sto bak Sørlis andre mål for kvelden. Et frispark fant Sørli som kontant overlistet Makani.

  Sørli
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal