Mørk ute i seks nye måneder: – En tøff situasjon for Nora

Györ-stjernen Nora Mørks (26) nye operasjon var så ille som fryktet. Dermed er hun ute i ytterligere seks måneder

Nora Mørk

UTE I NYE SEKS MÅNEDER: Nora Mørk fikk nedslående nyheter fredag. Nå venter en ny operasjon.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Nora Mørk var akkurat på vei tilbake etter korsbåndskaden hun pådro seg i februar da det for en drøy uke ble kjent at hun måtte igjennom enda en kneoperasjon.

Fredag ble den gjennomført på Ullevaal sykehus, og beskjeden var av den verst tenkelige sorten. Györ-spillerens menisk måtte sys, og hun er trolig ute i enda seks måneder.

– Operasjonen var vellykket og ble gjennomført av de beste på feltet. Det er en tøff situasjon for Nora å være i, og hun kommer til å få den støtten fra landslagsteamet som vi kan gi. Så får vi håpe at hun ser fremover og på muligheten for å komme tilbake, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

Følte seg knust

Det var TV 2 som først omtalte saken. Før operasjonen innrømmet Mørk at situasjonen var svært vanskelig for henne.

– Dette er første gang jeg har kjent på følelsen av å være knust, å ha mistet motet og motivasjonen, sa Györ-stjernen til TV 2 da.

Håndball EM Kvalifisering: Norge - Kroatia (33-27)

PÅ SIDELINJEN: Nora Mørk og Thorir Hergeirsson sammen under EM-kvalifiseringen i mars.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hergeirsson håper lysten kommer tilbake hos en av Norges beste håndballspillere gjennom tidene.

– Er du redd for at hun ikke skal komme tilbake?

Vi håper jo alle at hun får gleden og muligheten til å komme tilbake på håndballbanen. Men per dags dato er det et stykke frem i tid. Det er greit å ha fokus på litt andre ting nå, men jeg håper at hun ser og får lyst til å komme tilbake, så får tiden og opptreningen vise hvordan det går, svarer landslagssjefen.

Vanskelig å se enden

– Det er tøffe tak når sånne ting skjer, og veldig vanskelig å se enden på det. Jeg skal ikke mene for mye om det i dag, legger han til.

Menisk-inngrepet var Mørks åttende kneoperasjon.

– Mange av jentene som har spilt på kvinnelandslaget i løpet av årene har vært igjennom lange skadeperioder, og jeg lar meg alltid imponere av viljen, lysten og motivasjonen til å komme tilbake. Jeg har stor respekt for den prosessen, og Nora har vist en enorm stayerevne og vilje til å jobbe seg gjennom tøffe perioder, og det er imponerende, mener Hergeirsson.

Da NRK møtte Mørk i Ungarn i september fortalte hun at hun begynte å bli utålmodig, men at håndballen er livet hennes.

– Jeg føler jeg er ment for å spille håndball. Jeg har et talent og jeg har kanskje en vinnerskalle ikke alle har, og jeg vil gjerne bruke den til noe. Det passer ikke å sitte på et kontor og jobbe da. Da hadde jeg ikke følt at jeg hadde vunnet i livet.

Siste nytt

 • Grøvdal utsetter sesongstarten

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er fremdeles ikke hundre prosent skadefri, og sier til NRK at hun dropper Trond Mohn Games i Bergen. – Det går fremover med skaden og jeg er i god trening, men løper ikke i Bergen, sier hun. Planen er i utgangspunktet å løpe 5000 meter i Stockholm neste torsdag.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • To norske lag videre i Kina

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for hovedrunden i firestjernersturneringen i sandvolleyball i kinesiske Jiajiang. Anders Mol og Christian Sørum er allerede direktekvalifisert og spiller sin første kamp torsdag. De vant storturneringen som ble avsluttet i Brasil sist helg.

  2015 ASICS World Series of Beach Volleyball - Day 1
  Foto: Robert Laberge / AFP
 • Norsk syklist fikk proffkontrakt

  Sykeltalentet Andreas Leknessund (20) fra Tromsø skrev onsdag under for det tyske profflaget Team Sunweb. Avtalen med Sunweb, som har blant andre stjernene Tom Dumoulin og Michael Matthews i stallen, gjelder i to år fra 2021, skriver TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal