Mørk ute i seks nye måneder: – En tøff situasjon for Nora

Györ-stjernen Nora Mørks (26) nye operasjon var så ille som fryktet. Dermed er hun ute i ytterligere seks måneder

Nora Mørk

UTE I NYE SEKS MÅNEDER: Nora Mørk fikk nedslående nyheter fredag. Nå venter en ny operasjon.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Nora Mørk var akkurat på vei tilbake etter korsbåndskaden hun pådro seg i februar da det for en drøy uke ble kjent at hun måtte igjennom enda en kneoperasjon.

Fredag ble den gjennomført på Ullevaal sykehus, og beskjeden var av den verst tenkelige sorten. Györ-spillerens menisk måtte sys, og hun er trolig ute i enda seks måneder.

– Operasjonen var vellykket og ble gjennomført av de beste på feltet. Det er en tøff situasjon for Nora å være i, og hun kommer til å få den støtten fra landslagsteamet som vi kan gi. Så får vi håpe at hun ser fremover og på muligheten for å komme tilbake, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

Følte seg knust

Det var TV 2 som først omtalte saken. Før operasjonen innrømmet Mørk at situasjonen var svært vanskelig for henne.

– Dette er første gang jeg har kjent på følelsen av å være knust, å ha mistet motet og motivasjonen, sa Györ-stjernen til TV 2 da.

Håndball EM Kvalifisering: Norge - Kroatia (33-27)

PÅ SIDELINJEN: Nora Mørk og Thorir Hergeirsson sammen under EM-kvalifiseringen i mars.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hergeirsson håper lysten kommer tilbake hos en av Norges beste håndballspillere gjennom tidene.

– Er du redd for at hun ikke skal komme tilbake?

Vi håper jo alle at hun får gleden og muligheten til å komme tilbake på håndballbanen. Men per dags dato er det et stykke frem i tid. Det er greit å ha fokus på litt andre ting nå, men jeg håper at hun ser og får lyst til å komme tilbake, så får tiden og opptreningen vise hvordan det går, svarer landslagssjefen.

Vanskelig å se enden

– Det er tøffe tak når sånne ting skjer, og veldig vanskelig å se enden på det. Jeg skal ikke mene for mye om det i dag, legger han til.

Menisk-inngrepet var Mørks åttende kneoperasjon.

– Mange av jentene som har spilt på kvinnelandslaget i løpet av årene har vært igjennom lange skadeperioder, og jeg lar meg alltid imponere av viljen, lysten og motivasjonen til å komme tilbake. Jeg har stor respekt for den prosessen, og Nora har vist en enorm stayerevne og vilje til å jobbe seg gjennom tøffe perioder, og det er imponerende, mener Hergeirsson.

Da NRK møtte Mørk i Ungarn i september fortalte hun at hun begynte å bli utålmodig, men at håndballen er livet hennes.

– Jeg føler jeg er ment for å spille håndball. Jeg har et talent og jeg har kanskje en vinnerskalle ikke alle har, og jeg vil gjerne bruke den til noe. Det passer ikke å sitte på et kontor og jobbe da. Da hadde jeg ikke følt at jeg hadde vunnet i livet.

Siste nytt

 • Windingstad tok NM-gull

  Rasmus Windingstad tok NM-gull i storslalåm i Hemsedal lørdag. Leif Kristian Nestvold-Haugen og Andreas Amdahl ble nummer to og tre. Henrik Kristoffersen endte på en niendeplass.

  Windingstad.
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • NM-gull til Monsen

  19 år gamle Marte Monsen fra Aron Skiklubb vant NM-gull i storslalåm i Hemsedal lørdag. Hun vant foran Thea Louise Stjernesund og Kaja Nordbye.

 • Norge langt bak i Planica

  Robin Pedersen, Robert Johansson, Marius Lindvik og Johann André Forfang fikk det tøft i lagkonkurransen i Planica lørdag. De norske gutta ble nummer seks, og var hele 125 poeng bak Polen som vant. Tyskland ble nummer to, mens Slovenia ble nummer tre.

  Verdenscup skiflyging i Planica.
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal