NM-overraskelsen: – Vil bli verdens beste

TROMSØ/OSLO (NRK): Thea Krokan Murud (21) overrasket alle da hun tok bronse i ski-NM. Ikke minst seg selv.

Thea Krokan Murud fra Roterud IL går inn til NM-bronse. – Jeg gjorde mitt livs løp i dag. Jeg er sykt fornøyd. Hadde kanskje et lite håp om topp ti. Jeg har ikke ord, sier hun til NRK. Murud slo Kathrine Harsem med to tideler i kamp om bronsen. Redigering: Martin Svalastog. Reporter: Knut Solberg.

– Jeg hadde som mål å bli topp ti og visste det var mulig, men at jeg blir nummer tre her i dag, er helt utrolig. Folk er vel like overrasket som jeg er, sier Murud til NRK.

For de færreste kjenner nok godt til Thea Krokan Murud fra Lillehammer. Talentet er ikke inne i landslagsvarmen, men har fått plass på laget Team Veidekke.I dag tok hun NM-bronse - ett minutt og seks sekunder bak suverene Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg vet ikke når jeg skjønte at det kunne gå mot medalje. Jeg visste det kom flere gode bak meg. Jeg ble veldig gira da jeg fikk sekunderinger og ga alt. Det er helt utrolig. Alt funket i dag, forklarer hun.

Medaljevinnere

PALLEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (midten) tok NM-gull, foran Mari Eide (t.v.) og Thea Krokan Murud.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det var litt overraskende. Det er artig å se at Veidekke-lagene fungerer og fostrer nye jenter. Så det er ingen dårlig overraskelse, sier gullvinner Jacobsen.

Vil bli verdens beste

På NMs første dag gjorde altså Murud sitt desidert beste renn for sesongen.

– Sesongen har vært grei. Men jeg har en sjetteplass i skandinavisk cup før dette. Så dette er det beste jeg har gjort. Jeg tror ikke jeg klarer å toppe dette, uansett hva jeg går, sier 21-åringen med et bredt glis.

I mål var Murud to tideler foran landslagsløper Kathrine Harsem, og snaue 10 sekunder bak NM-toer Mari Eide. Drømmene og målene for fremtiden er store.

– Jeg satser alt på langrenn. Jeg bor hjemme hos mamma og pappa, så det er takket være dem at jeg kan gjøre det. Planen er å bli best i verden, slår hun fast.

– Hva er planen for å nå det målet?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si jeg og jeg er bare 21. Jeg kan vel ikke røpe det på TV akkurat, sier Murud og ler.

Favorittdistansen gjenstår

Det som er sikkert, er at årets nasjonale mesterskap, allerede er en langt større suksess enn i fjor. Da var hun maks uheldig allerede dagen før NM startet på Røros.

– Jeg brakk nesten armen før det begynte. Så jeg fikk nesten ikke gått noe da. Nå skal jeg gå alt bortsett fra stafetten. Og det er sprint som på papiret er min beste distanse, sier Murud.

NM-sprinten ser du på NRK1 fredag fra klokken 11.55.

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal