Normal

NM-overraskelsen: – Vil bli verdens beste

TROMSØ/OSLO (NRK): Thea Krokan Murud (21) overrasket alle da hun tok bronse i ski-NM. Ikke minst seg selv.

Thea Krokan Murud fra Roterud IL går inn til NM-bronse. – Jeg gjorde mitt livs løp i dag. Jeg er sykt fornøyd. Hadde kanskje et lite håp om topp ti. Jeg har ikke ord, sier hun til NRK. Murud slo Kathrine Harsem med to tideler i kamp om bronsen. Redigering: Martin Svalastog. Reporter: Knut Solberg.

– Jeg hadde som mål å bli topp ti og visste det var mulig, men at jeg blir nummer tre her i dag, er helt utrolig. Folk er vel like overrasket som jeg er, sier Murud til NRK.

For de færreste kjenner nok godt til Thea Krokan Murud fra Lillehammer. Talentet er ikke inne i landslagsvarmen, men har fått plass på laget Team Veidekke.I dag tok hun NM-bronse - ett minutt og seks sekunder bak suverene Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg vet ikke når jeg skjønte at det kunne gå mot medalje. Jeg visste det kom flere gode bak meg. Jeg ble veldig gira da jeg fikk sekunderinger og ga alt. Det er helt utrolig. Alt funket i dag, forklarer hun.

Medaljevinnere

PALLEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (midten) tok NM-gull, foran Mari Eide (t.v.) og Thea Krokan Murud.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det var litt overraskende. Det er artig å se at Veidekke-lagene fungerer og fostrer nye jenter. Så det er ingen dårlig overraskelse, sier gullvinner Jacobsen.

Vil bli verdens beste

På NMs første dag gjorde altså Murud sitt desidert beste renn for sesongen.

– Sesongen har vært grei. Men jeg har en sjetteplass i skandinavisk cup før dette. Så dette er det beste jeg har gjort. Jeg tror ikke jeg klarer å toppe dette, uansett hva jeg går, sier 21-åringen med et bredt glis.

I mål var Murud to tideler foran landslagsløper Kathrine Harsem, og snaue 10 sekunder bak NM-toer Mari Eide. Drømmene og målene for fremtiden er store.

– Jeg satser alt på langrenn. Jeg bor hjemme hos mamma og pappa, så det er takket være dem at jeg kan gjøre det. Planen er å bli best i verden, slår hun fast.

– Hva er planen for å nå det målet?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si jeg og jeg er bare 21. Jeg kan vel ikke røpe det på TV akkurat, sier Murud og ler.

Favorittdistansen gjenstår

Det som er sikkert, er at årets nasjonale mesterskap, allerede er en langt større suksess enn i fjor. Da var hun maks uheldig allerede dagen før NM startet på Røros.

– Jeg brakk nesten armen før det begynte. Så jeg fikk nesten ikke gått noe da. Nå skal jeg gå alt bortsett fra stafetten. Og det er sprint som på papiret er min beste distanse, sier Murud.

NM-sprinten ser du på NRK1 fredag fra klokken 11.55.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal