NRK Meny
Normal

NIF tilbyr Northug krisehjelp

Norges Idrettsforbund mener det er viktig å ta vare på Petter Northug etter fyllekjøringen og tilbyr kriseteam.

Northug

Petter Northug har innrømmet at han kjørte i alkoholpåvirket tilstand søndag morgen.

Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix

Northug

Petter Northugs risikerer fengselsstraff etter fyllekjøringen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Inge Andersen

Generalsekretær i NIF, Inge Andersen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det aller viktigste er å ivareta Petter opp i det hele. At norsk idrett samlet med Skiforbundet og Olympiatoppen tar vare på Petter. Dette handler ikke om ham som toppidrettsutøver, men som menneske, sier generalsekretær i NIF, Inge Andersen til TV 2.

Det var søndag morgen at en alkoholpåvirket Northug krasjet sin Audi i autovernet - bare noen hundre meter unna Northugs eget hus i Trondheim.

– Må ta vare på Petter

Northug stakk fra ulykkesstedet, mens passasjeren i bilen lå skadet igjen. Begge er nå siktet for promillekjøring.

– Jeg vet at jeg har sviktet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å vende det som har skjedd til noe positivt, uttalte Petter Northug i en pressemelding sendt fra managementet i Nye Høyder.

Krisemøter mandag

NIF sier nå at de ønsker å hjelpe langrennsstjernen. Ifølge TV 2 stiller de derfor et kriseteam til disposisjon for Northug.

– Norges Idrettsforbund, som paraplyorganisasjon for Skiforbundet, stiller Olympiatoppen sitt støtteapparat til disposisjon, sier han.

Norges Skiforbund har også varslet et møte med Petter Northugs team for å drøfte situasjonen etter skistjernens fyllekjøring.

Northugs fyllekjøring kan nå få konsekvenser for samarbeidet med 28-åringens sponsorer i tillegg til at han risikerer fengselsstraff.

Petter Northugs samarbeidspartnere skal i ekstraordinære møter mandag etter at langrennsstjernen søndag kveld innrømmet at han kjørte i alkoholholpåvirket tilstand.

Diskuterer samarbeidet

VG skriver mandag at alle de store sponsorene hans Coop Norge, Audi, Vi Menn Og Red Bull skal diskutere hendelsen og det videre samarbeidet grundig.

Coop Norge har allerede bekreftet at de har en klausul i avtalen med Petter Northug som gir mulighet til å avslutte samarbeidet etter bilulykken.

– Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er alt for tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon, uttalte selskapets administrerende direktør Svein Fanebust i en pressemelding søndag.

Siste nytt

 • Carlsen vant etter maratonparti

  Etter hele seks og en halv time klarte endelig Magnus Carlsen å ta innersvingen på Sergej Karjakin og vinne i Sinquefield Cup i sjakk i USA. – Jeg er veldig glad nå. Jeg gjorde alt, sa Carlsen i intervjuet etterpå ifølge NTB.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd