Hopp til innhold

Nepo får krisehjelp – Karjakin på plass i Dubai

Teamet rundt Jan Nepomnjasjtsjij har tatt grep: Denne uken landet tidligere VM-utfordrer Sergej Karjakin i Dubai. Han er hentet inn for å snu VM-kampen mot Carlsen.

Nepo og Sergej Karjakin

HENTET INN: Jan Nepomnjasjtsjij får hjelp fra Sergej Karjakin i Dubai.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / NRK

– De spurte ikke om hva jeg mente. De bare sendte meg en billett, ler Sergej Karjakin til NRK.

Den tidligere VM-utfordreren har fra hjemmet sitt i Moskva sett landsmannen Jan Nepomnjasjtsjij tidvis bli rundspilt av Magnus Carlsen i Dubai. Etter to tap har nordmannen festet et solid grep om VM-tittelen.

Nepo beskrev selv søndagens braktap som «et av de verste i karrieren». Han gjorde flere store tabber og var ferdigspilt etter 46 trekk.

– Jeg ønsker å beklage prestasjonen min, sa han på pressekonferansen etter partiet.

Magnus Carlsen, Sergey Karjakin

VM-UTFORDRER: Sergej Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i VM i 2016.

Foto: Mary Altaffer / AP

Har hjulpet Nepo fra Moskva

Nå har altså det russiske teamet tatt grep: Karjakin publiserte mandag et Instagram-bilde av at han var på vei til Dubai. Under bildet hadde han skrevet følgende:

– Vel, dere skjønner sikkert ...

Da Nepomnjasjtsjij kom tuslende inn i spillokalet til det niende partiet, viste TV-bildene at Karjakin igjen var en del av teamet hans. Etterpå stoppet han opp for en prat med NRK.

– Jeg kan ikke si så mye, men vi har jobbet sammen før og under partiet, sier Karjakin.

Russeren var også tidligere på plass i Dubai, men opplyste at han reiste hjem av personlige årsaker. Fra Moskva hjalp han Nepomnjasjtsjij over nettet.

– Hva tenker du om Carlsens seire?

– Det første partiet var veldig interessant, og Jan var litt uheldig. Han kunne nok vunnet på et tidspunkt. Siste parti var veldig rart. Han pleier ikke å tabbe seg ut på den måten. Jeg tror ikke det var sjakk-grunner som gjorde at han tapte, men det kan ha vært andre grunner, svarer han.

SE VIDEO: Her prater Sergej Karjakin om sin rolle som Nepomnjasjtsjij-hjelper.

– Han vet hvordan man vinner mot Magnus

Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i New York-VM i 2016. Han vant det åttende partiet og ledet VM frem til Carlsen utlignet matchen i det tiende partiet. Nordmannen ble til slutt verdensmester etter omspill.

Nepomnjasjtsjijs sjeftrener, Vladimir Potkin, gleder seg over å ha Karjakin ved sin side i Dubai.

Sergej er en av få som vet hvordan man vinner mot Magnus. Han spilte mot Magnus i VM med stor suksess. Det er veldig viktig med hans støtte, sier Potkin til NRK.

Ringte dere ham og ba om hjelp etter søndagens parti?

Sergej er en fin fyr. Vi har tidligere snakket om at han skulle komme ned hvis vi trengte hjelp, svarer Potkin.

Du kan følge det niende VM-partiet på NRK fra klokken 13.30.

Sportsnyheter

NTB_9pxhg9OJA68.jpg

Dag Erik Pedersen bisatt i Helgeroa: – Den siste store TV-personligheten

Mange ønsket å ta et siste farvel med den folkekjære programlederen.

Jubel etter at Narvik ble tildelt alpin-VM i 2029. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde sin beslutning etter et styremøte i forkant av onsdagens FIS-kongress i Reykjavik. Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak. Foto: Norges Skiforbund / handout / NTB

Drama i kulissene da Narvik fikk VM: – Et råttent spill

Det var en heftig kamp på bakrommet da Narvik og Norge fikk tildelt VM i alpint. Norske skitopper mener FIS-ledelsen ønsket å presse ut Norge.

ASpJd7iNfFM

Ekspertene misfornøyde etter superstjernens åpningskamp: – Han spiller Haaland-rollen

«Hey Jude» runget over stadion i Tyskland da England vant åpningskampen i EM. Men ekspertene var ikke fornøyde med hærfører Harry Kanes rolle i laget.

Siste nytt

 • Romania utklassa Ukraina etter draumemål

  Eit draumetreff frå Romanias kaptein Nicolae Stanciu sette standaren. Ukraina måtte til slutt sjå seg slått 3-0 av eit effektiv rumensk lag.

  Ukraina pressa frå start, men etter nesten halvtimen var det Romania som kunne sleppe jubelen laus.

  Eit frykteleg utspel hamna rett i beina på Romanias Lunin. Ballen finn etter kvart kaptein Nicolae Stanciu som kliner til frå 16-meteren.

  Eit effektiv rumensk lag dobla leiinga like etter pause. Denne gong er det Razvan Marin som får eit draumetreff frå 25-meter.

  Berre minuttar seinare aukar Denis Dragus til 3–0. Man tek eit kort hjørnespark og drar seg inn i Ukrainas 16-meter, før han finn Dragus, som får ei enkelt oppgåve med å setje ballen i mål.

 • Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

  Mellomdistanseløper Hedda Hynne gir opp håpet om å komme seg til OL i Paris i sommer. Det forteller 34-åringen selv på Instagram.

  «Denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for OL i Paris. Jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til VM i Tokyo i 2025», skriver Hynne.

  800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. I fjor var hun med i den norske troppen i VM i Budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

  Hedda Hynne
  Foto: NTB
 • 18-åring forlater Brann

  Forsvarsspilleren Sara Ritter har signert for for tyske TSG 1899 Hoffenheim. Det skriver Brann i en pressemelding.

  – Nå får jeg flytte tilbake til Tyskland og får muligheten til å studere på et av de beste universitetene i landet. Det blir spennende å komme til en så stor klubb som satser på utvikling og som har totalpakken, sier 18-åringen til Branns hjemmesider.

  Hennes siste kamp blir mot mot Åsane den 6. juli.

  Forsvarsspilleren kom til Norge med familien sin sommeren 2021, da faren fikk jobb i Bergen. Hun har tidligere spilt i Sandviken og Fyllingsdalen, før hun skrev under for Brann vinteren 2023.

  Sara Ritter
  Foto: Brann

Sendeplan

Kl. Program Kanal