Nepo får krisehjelp – Karjakin på plass i Dubai

Teamet rundt Jan Nepomnjasjtsjij har tatt grep: Denne uken landet tidligere VM-utfordrer Sergej Karjakin i Dubai. Han er hentet inn for å snu VM-kampen mot Carlsen.

Nepo og Sergej Karjakin

HENTET INN: Jan Nepomnjasjtsjij får hjelp fra Sergej Karjakin i Dubai.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / NRK

– De spurte ikke om hva jeg mente. De bare sendte meg en billett, ler Sergej Karjakin til NRK.

Den tidligere VM-utfordreren har fra hjemmet sitt i Moskva sett landsmannen Jan Nepomnjasjtsjij tidvis bli rundspilt av Magnus Carlsen i Dubai. Etter to tap har nordmannen festet et solid grep om VM-tittelen.

Nepo beskrev selv søndagens braktap som «et av de verste i karrieren». Han gjorde flere store tabber og var ferdigspilt etter 46 trekk.

– Jeg ønsker å beklage prestasjonen min, sa han på pressekonferansen etter partiet.

Magnus Carlsen, Sergey Karjakin

VM-UTFORDRER: Sergej Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i VM i 2016.

Foto: Mary Altaffer / AP

Har hjulpet Nepo fra Moskva

Nå har altså det russiske teamet tatt grep: Karjakin publiserte mandag et Instagram-bilde av at han var på vei til Dubai. Under bildet hadde han skrevet følgende:

– Vel, dere skjønner sikkert ...

Da Nepomnjasjtsjij kom tuslende inn i spillokalet til det niende partiet, viste TV-bildene at Karjakin igjen var en del av teamet hans. Etterpå stoppet han opp for en prat med NRK.

– Jeg kan ikke si så mye, men vi har jobbet sammen før og under partiet, sier Karjakin.

Russeren var også tidligere på plass i Dubai, men opplyste at han reiste hjem av personlige årsaker. Fra Moskva hjalp han Nepomnjasjtsjij over nettet.

– Hva tenker du om Carlsens seire?

– Det første partiet var veldig interessant, og Jan var litt uheldig. Han kunne nok vunnet på et tidspunkt. Siste parti var veldig rart. Han pleier ikke å tabbe seg ut på den måten. Jeg tror ikke det var sjakk-grunner som gjorde at han tapte, men det kan ha vært andre grunner, svarer han.

SE VIDEO: Her prater Sergej Karjakin om sin rolle som Nepomnjasjtsjij-hjelper.

– Han vet hvordan man vinner mot Magnus

Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i New York-VM i 2016. Han vant det åttende partiet og ledet VM frem til Carlsen utlignet matchen i det tiende partiet. Nordmannen ble til slutt verdensmester etter omspill.

Nepomnjasjtsjijs sjeftrener, Vladimir Potkin, gleder seg over å ha Karjakin ved sin side i Dubai.

Sergej er en av få som vet hvordan man vinner mot Magnus. Han spilte mot Magnus i VM med stor suksess. Det er veldig viktig med hans støtte, sier Potkin til NRK.

Ringte dere ham og ba om hjelp etter søndagens parti?

Sergej er en fin fyr. Vi har tidligere snakket om at han skulle komme ned hvis vi trengte hjelp, svarer Potkin.

Du kan følge det niende VM-partiet på NRK fra klokken 13.30.

Siste nytt

 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Polen med ny gavepakke til Norge

  Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen.

  Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6).

  Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Tyskland - Polen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ronaldo tvilsom til West Ham-kampen

  Cristiano Ronaldo sliter med en nakkeskade og er tvilsom til Manchester Uniteds kamp mot West Ham lørdag.

  Ronaldo sliter med nakkeskaden han pådro seg i Uniteds kamp mot Brentford. Portugiseren ble byttet ut 20 minutter før slutt. Ronaldo slet også med skadeproblemer foran den kampen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal