Hopp til innhold

Nepo får krisehjelp – Karjakin på plass i Dubai

Teamet rundt Jan Nepomnjasjtsjij har tatt grep: Denne uken landet tidligere VM-utfordrer Sergej Karjakin i Dubai. Han er hentet inn for å snu VM-kampen mot Carlsen.

Nepo og Sergej Karjakin

HENTET INN: Jan Nepomnjasjtsjij får hjelp fra Sergej Karjakin i Dubai.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / NRK

– De spurte ikke om hva jeg mente. De bare sendte meg en billett, ler Sergej Karjakin til NRK.

Den tidligere VM-utfordreren har fra hjemmet sitt i Moskva sett landsmannen Jan Nepomnjasjtsjij tidvis bli rundspilt av Magnus Carlsen i Dubai. Etter to tap har nordmannen festet et solid grep om VM-tittelen.

Nepo beskrev selv søndagens braktap som «et av de verste i karrieren». Han gjorde flere store tabber og var ferdigspilt etter 46 trekk.

– Jeg ønsker å beklage prestasjonen min, sa han på pressekonferansen etter partiet.

Magnus Carlsen, Sergey Karjakin

VM-UTFORDRER: Sergej Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i VM i 2016.

Foto: Mary Altaffer / AP

Har hjulpet Nepo fra Moskva

Nå har altså det russiske teamet tatt grep: Karjakin publiserte mandag et Instagram-bilde av at han var på vei til Dubai. Under bildet hadde han skrevet følgende:

– Vel, dere skjønner sikkert ...

Da Nepomnjasjtsjij kom tuslende inn i spillokalet til det niende partiet, viste TV-bildene at Karjakin igjen var en del av teamet hans. Etterpå stoppet han opp for en prat med NRK.

– Jeg kan ikke si så mye, men vi har jobbet sammen før og under partiet, sier Karjakin.

Russeren var også tidligere på plass i Dubai, men opplyste at han reiste hjem av personlige årsaker. Fra Moskva hjalp han Nepomnjasjtsjij over nettet.

– Hva tenker du om Carlsens seire?

– Det første partiet var veldig interessant, og Jan var litt uheldig. Han kunne nok vunnet på et tidspunkt. Siste parti var veldig rart. Han pleier ikke å tabbe seg ut på den måten. Jeg tror ikke det var sjakk-grunner som gjorde at han tapte, men det kan ha vært andre grunner, svarer han.

SE VIDEO: Her prater Sergej Karjakin om sin rolle som Nepomnjasjtsjij-hjelper.

– Han vet hvordan man vinner mot Magnus

Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i New York-VM i 2016. Han vant det åttende partiet og ledet VM frem til Carlsen utlignet matchen i det tiende partiet. Nordmannen ble til slutt verdensmester etter omspill.

Nepomnjasjtsjijs sjeftrener, Vladimir Potkin, gleder seg over å ha Karjakin ved sin side i Dubai.

Sergej er en av få som vet hvordan man vinner mot Magnus. Han spilte mot Magnus i VM med stor suksess. Det er veldig viktig med hans støtte, sier Potkin til NRK.

Ringte dere ham og ba om hjelp etter søndagens parti?

Sergej er en fin fyr. Vi har tidligere snakket om at han skulle komme ned hvis vi trengte hjelp, svarer Potkin.

Du kan følge det niende VM-partiet på NRK fra klokken 13.30.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund

  U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside.

  – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.

  Max Normann Williamsen
  Foto: NTB
 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste