Nepo får krisehjelp – Karjakin på plass i Dubai

Teamet rundt Jan Nepomnjasjtsjij har tatt grep: Denne uken landet tidligere VM-utfordrer Sergej Karjakin i Dubai. Han er hentet inn for å snu VM-kampen mot Carlsen.

Nepo og Sergej Karjakin

HENTET INN: Jan Nepomnjasjtsjij får hjelp fra Sergej Karjakin i Dubai.

– De spurte ikke om hva jeg mente. De bare sendte meg en billett, ler Sergej Karjakin til NRK.

Den tidligere VM-utfordreren har fra hjemmet sitt i Moskva sett landsmannen Jan Nepomnjasjtsjij tidvis bli rundspilt av Magnus Carlsen i Dubai. Etter to tap har nordmannen festet et solid grep om VM-tittelen.

Nepo beskrev selv søndagens braktap som «et av de verste i karrieren». Han gjorde flere store tabber og var ferdigspilt etter 46 trekk.

– Jeg ønsker å beklage prestasjonen min, sa han på pressekonferansen etter partiet.

Magnus Carlsen, Sergey Karjakin

VM-UTFORDRER: Sergej Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i VM i 2016.

Har hjulpet Nepo fra Moskva

Nå har altså det russiske teamet tatt grep: Karjakin publiserte mandag et Instagram-bilde av at han var på vei til Dubai. Under bildet hadde han skrevet følgende:

– Vel, dere skjønner sikkert ...

Da Nepomnjasjtsjij kom tuslende inn i spillokalet til det niende partiet, viste TV-bildene at Karjakin igjen var en del av teamet hans. Etterpå stoppet han opp for en prat med NRK.

– Jeg kan ikke si så mye, men vi har jobbet sammen før og under partiet, sier Karjakin.

Russeren var også tidligere på plass i Dubai, men opplyste at han reiste hjem av personlige årsaker. Fra Moskva hjalp han Nepomnjasjtsjij over nettet.

– Hva tenker du om Carlsens seire?

– Det første partiet var veldig interessant, og Jan var litt uheldig. Han kunne nok vunnet på et tidspunkt. Siste parti var veldig rart. Han pleier ikke å tabbe seg ut på den måten. Jeg tror ikke det var sjakk-grunner som gjorde at han tapte, men det kan ha vært andre grunner, svarer han.

SE VIDEO: Her prater Sergej Karjakin om sin rolle som Nepomnjasjtsjij-hjelper.

– Han vet hvordan man vinner mot Magnus

Karjakin imponerte stort da han møtte Carlsen i New York-VM i 2016. Han vant det åttende partiet og ledet VM frem til Carlsen utlignet matchen i det tiende partiet. Nordmannen ble til slutt verdensmester etter omspill.

Nepomnjasjtsjijs sjeftrener, Vladimir Potkin, gleder seg over å ha Karjakin ved sin side i Dubai.

Sergej er en av få som vet hvordan man vinner mot Magnus. Han spilte mot Magnus i VM med stor suksess. Det er veldig viktig med hans støtte, sier Potkin til NRK.

Ringte dere ham og ba om hjelp etter søndagens parti?

Sergej er en fin fyr. Vi har tidligere snakket om at han skulle komme ned hvis vi trengte hjelp, svarer Potkin.

Du kan følge det niende VM-partiet på NRK fra klokken 13.30.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Karlsson avslører når hun planlegger å avslutte karrieren

Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

– Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

– Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

– Det er mer i livet.

Frida Karlsson
  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.