Hopp til innhold

Nedbrutt Ingebrigtsen-rival brøt med skade: – Sikker på at jeg ville tatt medalje

Jakob Ingebrigtsens store rival, polske Marcin Lewandowski, måtte bryte semifinalen på 1500 meter rundt 200 meter før mål. Etterpå kom han med opptil flere stikk til konkurrentene.

Lewandowski og Ingebrigtsen

RESPEKT: Finaleklare Jakob Ingebrigtsen stoppet og slo av en prat med utslåtte Marcin Lewandowski etter semifinalen på 1500 meter.

Foto: Lise Åserud / NTB

Jakob Ingebrigtsen og den polske løpestjernen har hatt en rekke kamper opp igjennom årene, senest under innendørs-EM i mars da nordmannen først ble disket før han likevel fikk gull på 1500 meter, foran Lewandowski.

Stikkene har vært mange de siste årene, men i OL-finalen blir det ingen duell mellom de to. For Lewandowski måtte stå av godt ute på den siste runden i den første semifinalen på 1500-meter.

– Jeg følte meg så lett og god underveis i løpet, og jeg har respekt for rivalene mine, men jeg kunne lest en bok underveis i dette løpet, så det er det verste. Jeg visste jeg kom hit i mitt livs form og derfor er det dobbelt så trist for meg, sier polakken til NRK.

Marcin Lewandowski

SMERTER: Marcin Lewandowski måtte bryte semifinalen med store smerter.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Vi er folk vi også

Til polske medier forteller 34-åringen, som falt i forsøket, men gikk videre etter en protest, at han trodde det ville være mulig å gjennomføre løpet selv om han har slitt med en leggskade den siste tiden.

– Jeg sa til meg selv at jeg skulle løpe helt til beinet falt av, jeg tok en risiko og gjorde mitt beste. Under løpet fikk jeg «strøm» gjennom kroppen to ganger selv om jeg gikk på sterke smertestillende. Jeg følte meg sterk, men kunne ikke løpe, forklarer han til TVP.

Han halter rundt i pressesonen i Tokyo, men tar seg god tid etter det som var hans siste løp i et OL. Jakob Ingebrigtsen, som tok seg enkelt videre til finalen, stopper opp og slår av en prat med det som ofte har vært hans største rival, men denne kvelden er det ingen ordkrig.

TAYjBA1taNw

Se semifinalen med Jakob Ingebrigtsen.

– Vi er folk, vi også. Vi er stort sett samme gjengen utøvere som reiser rundt og konkurrerer med hverandre. Vi blir jo ikke nødvendigvis venner, men vi er venner på det området at vi reiser overalt. Det er ikke gøy å se at folk ikke får det til. Det har skjedd alle. Det er kjipt, men samtidig sånn som skjer, sier den norske 20-åringen.

– Er det en fordel at du slipper å få Lewandowski opp på siden av deg på oppløpet?

– Nei.

– Jakob er en helt

Lewandowski forteller til NRK at han har svært stor respekt for Jakob Ingebrigtsen.

– Han er en stor utøver, en slags helt. Han er europeisk, bare 20 år og en av de beste utøverne i verden, i historien, akkurat nå. Jeg har stor respekt for ham, og skal krysse fingrene for ham. Vi har hatt mange kamper tidligere, men vi er fortsatt venner, det er bare på løpebanen, roser han.

Lewandowski og Ingebrigtsen

MANGE DUELLER: Jakob Ingebrigtsen slo Marcin Lewandowski i innendørs-EM i mars. I etterkant ble det disk og drama, men resultatet ble til slutt stående.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Folk liker å se når Jakob og jeg slåss på banen. Det er veldig bra for meg, og jeg er glad for at jeg har respekt for rivalene mine og at de har respekt for meg, legger han til.

Selv om det var hans siste OL-sjanse, forsikrer Lewandowski at han vil kjempe om medaljer også neste sesong.

Sikker på medalje

Nå skal han se finalen fra tribuneplass, og han ser ikke bort ifra at Ingebrigtsen vil stikke av med gullet og slå Timothy Cheruiyot for første gang.

Marcin Lewandowski

NEDTUR: Marcin Lewandowski må se 1500-meterfinalen fra tribunen.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Ja, hvorfor ikke. Jeg vet ikke hvordan Cheruiyot følte seg i dag, men da jeg så ham bakfra, så var han ikke så «smooth» som tidligere. Det er også en grunn til at han ble nummer fire i det kenyanske, så han er ikke uslåelig lenger. Alle kan slå ham, men han har en stor utøver, og kan løpe 3.28 alene, påpeker Lewandowski.

Også han føler seg sikker på at det vil bli løpt raskt på Olympiastadion lørdag kveld.

– Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får være der, for jeg er sikker på at jeg ville tatt medalje. Jeg er sikker på at jeg kunne løpt under 3.30 der. Det er så mange gode menn i den finalen og denne banen er så bra, veldig rask, så når de gjorde 3.31 i dag, så forventer jeg under 3.30 lørdag. Hvem, jeg aner ikke. Det blir spennende å se på, sier mannen som tok VM-bronse på distansen i Doha for to år siden.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal