Hopp til innhold

Nedbrutt Ingebrigtsen-rival brøt med skade: – Sikker på at jeg ville tatt medalje

Jakob Ingebrigtsens store rival, polske Marcin Lewandowski, måtte bryte semifinalen på 1500 meter rundt 200 meter før mål. Etterpå kom han med opptil flere stikk til konkurrentene.

Lewandowski og Ingebrigtsen

RESPEKT: Finaleklare Jakob Ingebrigtsen stoppet og slo av en prat med utslåtte Marcin Lewandowski etter semifinalen på 1500 meter.

Foto: Lise Åserud / NTB

Jakob Ingebrigtsen og den polske løpestjernen har hatt en rekke kamper opp igjennom årene, senest under innendørs-EM i mars da nordmannen først ble disket før han likevel fikk gull på 1500 meter, foran Lewandowski.

Stikkene har vært mange de siste årene, men i OL-finalen blir det ingen duell mellom de to. For Lewandowski måtte stå av godt ute på den siste runden i den første semifinalen på 1500-meter.

– Jeg følte meg så lett og god underveis i løpet, og jeg har respekt for rivalene mine, men jeg kunne lest en bok underveis i dette løpet, så det er det verste. Jeg visste jeg kom hit i mitt livs form og derfor er det dobbelt så trist for meg, sier polakken til NRK.

Marcin Lewandowski

SMERTER: Marcin Lewandowski måtte bryte semifinalen med store smerter.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Vi er folk vi også

Til polske medier forteller 34-åringen, som falt i forsøket, men gikk videre etter en protest, at han trodde det ville være mulig å gjennomføre løpet selv om han har slitt med en leggskade den siste tiden.

– Jeg sa til meg selv at jeg skulle løpe helt til beinet falt av, jeg tok en risiko og gjorde mitt beste. Under løpet fikk jeg «strøm» gjennom kroppen to ganger selv om jeg gikk på sterke smertestillende. Jeg følte meg sterk, men kunne ikke løpe, forklarer han til TVP.

Han halter rundt i pressesonen i Tokyo, men tar seg god tid etter det som var hans siste løp i et OL. Jakob Ingebrigtsen, som tok seg enkelt videre til finalen, stopper opp og slår av en prat med det som ofte har vært hans største rival, men denne kvelden er det ingen ordkrig.

TAYjBA1taNw

Se semifinalen med Jakob Ingebrigtsen.

– Vi er folk, vi også. Vi er stort sett samme gjengen utøvere som reiser rundt og konkurrerer med hverandre. Vi blir jo ikke nødvendigvis venner, men vi er venner på det området at vi reiser overalt. Det er ikke gøy å se at folk ikke får det til. Det har skjedd alle. Det er kjipt, men samtidig sånn som skjer, sier den norske 20-åringen.

– Er det en fordel at du slipper å få Lewandowski opp på siden av deg på oppløpet?

– Nei.

– Jakob er en helt

Lewandowski forteller til NRK at han har svært stor respekt for Jakob Ingebrigtsen.

– Han er en stor utøver, en slags helt. Han er europeisk, bare 20 år og en av de beste utøverne i verden, i historien, akkurat nå. Jeg har stor respekt for ham, og skal krysse fingrene for ham. Vi har hatt mange kamper tidligere, men vi er fortsatt venner, det er bare på løpebanen, roser han.

Lewandowski og Ingebrigtsen

MANGE DUELLER: Jakob Ingebrigtsen slo Marcin Lewandowski i innendørs-EM i mars. I etterkant ble det disk og drama, men resultatet ble til slutt stående.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Folk liker å se når Jakob og jeg slåss på banen. Det er veldig bra for meg, og jeg er glad for at jeg har respekt for rivalene mine og at de har respekt for meg, legger han til.

Selv om det var hans siste OL-sjanse, forsikrer Lewandowski at han vil kjempe om medaljer også neste sesong.

Sikker på medalje

Nå skal han se finalen fra tribuneplass, og han ser ikke bort ifra at Ingebrigtsen vil stikke av med gullet og slå Timothy Cheruiyot for første gang.

Marcin Lewandowski

NEDTUR: Marcin Lewandowski må se 1500-meterfinalen fra tribunen.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Ja, hvorfor ikke. Jeg vet ikke hvordan Cheruiyot følte seg i dag, men da jeg så ham bakfra, så var han ikke så «smooth» som tidligere. Det er også en grunn til at han ble nummer fire i det kenyanske, så han er ikke uslåelig lenger. Alle kan slå ham, men han har en stor utøver, og kan løpe 3.28 alene, påpeker Lewandowski.

Også han føler seg sikker på at det vil bli løpt raskt på Olympiastadion lørdag kveld.

– Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får være der, for jeg er sikker på at jeg ville tatt medalje. Jeg er sikker på at jeg kunne løpt under 3.30 der. Det er så mange gode menn i den finalen og denne banen er så bra, veldig rask, så når de gjorde 3.31 i dag, så forventer jeg under 3.30 lørdag. Hvem, jeg aner ikke. Det blir spennende å se på, sier mannen som tok VM-bronse på distansen i Doha for to år siden.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste