Hopp til innhold

Sølvvinneren vil trekke seg fra verv i protest mot Ingebrigtsens EM-anke

Etter at Jakob Ingebrigtsen fikke tilbake EM-gullet etter en protest, er sølvvinneren mildt sagt oppgitt over dramaet som utspilte seg fredag kveld.

UTENFOR LISTA: Her kan du se situasjonen som skapte drama.

Det som så ut til å bli en skikkelig festaften for Team Ingebrigtsen fikk en brå vending da Jakob Ingebrigtsen plutselig fikk beskjed om at han var disket fra EM-gull på 1500 meter lørdag.

Ingebrigtsen jublet etter målgang, men TV-bildene viste at han hadde tråkket innenfor lista tidlig i løpet. Etter noen minutter kom meldingen om at nordmannen var blitt disket.

Ingebrigtsen la umiddelbart inn en anke fordi han mente han ble dyttet ut av banen. Anken ble tatt til følge, og Ingebrigtsen får dermed likevel EM-gullet.

– Han var litt skuffet og frustrert. Det er klart det er litt spesielt. Han blir dyttet av en polakk, så er det en annen polakk som vinner – i Polen. Han var nok litt «pissed» der og da, sa sportssjef i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, til NRK.

Da klokken passerte midnatt, var hovedpersonen selv ute og jogget ned. Da disken først ble kjent, sa han følgende til arrangøren:

uf6jcQMwCaQ

Ingebrigtsen rakk så vidt å løpe en liten seiersrunde med det norske flagget før han fikk beskjed om at han ble fradømt gullmedaljen. Senere fikk han den tilbake.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB

– Reglene er på min side. Jeg føler ikke jeg har gjort noe galt, det var bare for mange løpere med. Ingen av oss prøvde å dytte, det bare skjer når for mange personer kommer fra utsiden, sa Ingebrigtsen.

Ville trekke seg fra verv i protest

Polen likte dårlig at Jakob Ingebrigtsen ble gjeninnsatt som vinner. Lørdag sendte vertsnasjonen inn en protest, men den ble avvist.

Sportssjef Erlend Slokvik blir sitert på at den polske protesten ble avfeid fordi det «ikke framkom noen nye bevis».

Marcin og Jakob

DRAMA: Her feirer Ingebrigtsen og Lewandowski det de trodde var gull og sølv. Lite visste de om dramaet som ventet.

Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters

Det irriterer den polske sølvvinneren, Marcin Lewandowski, kraftig. Polakken varslet tidligere i dag at han ville trekke seg fra utøverkomiteen i det europeiske friidrettsforbundet i protest, skriver sport.pl.

I et intervju med den polske sportsavisen Przeglad Sportowy, sier han at det er feil å omgjøre diskvalifikasjonen.

– Jeg er veldig sint på dommerne for at de har trukket deres beslutning om disking, sier han.

Lewandowskiantyder at dommerne favoriserer Ingebrigtsen fordi han er en stor stjerne for arrangørene. Polakken trakk seg også fra lørdagens 3000-meter i EM i protest.

– Det var for mye mentalt for meg og jeg var ikke i stand til å konkurrere. Fair Play-reglene ble brutalt ødelagt og jeg fikk ikke sove etter dette. Det var en for stor psykisk belastning og et sinne mot dommerne, sier han til Przeglad Sportowy.

Følte seg hindret

I intervjuet rett etter målgang fredag kveld trakk Ingebrigtsen selv frem at han tråkket utenfor lista i første delen av løpet på 1500 meteren. Det skjedde etter at han var involvert i litt knuffing, som det gjerne blir på disse løpsdistansene.

– Jeg var innforbi lista i starten. Jeg følte noen polakker prøvde å hindre meg i å slippe løs. Det var deilig å komme først, og jeg følte medaljen var fortjent i dag, sa han, og la til at han trodde ikke hendelsen ville føre til problemer.

Det var i starten av løpet hendelsen inntraff. Hele 1500 meteren kan du se her:

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal