Sølvvinneren vil trekke seg fra verv i protest mot Ingebrigtsens EM-anke

Etter at Jakob Ingebrigtsen fikke tilbake EM-gullet etter en protest, er sølvvinneren mildt sagt oppgitt over dramaet som utspilte seg fredag kveld.

UTENFOR LISTA: Her kan du se situasjonen som skapte drama.

Det som så ut til å bli en skikkelig festaften for Team Ingebrigtsen fikk en brå vending da Jakob Ingebrigtsen plutselig fikk beskjed om at han var disket fra EM-gull på 1500 meter lørdag.

Ingebrigtsen jublet etter målgang, men TV-bildene viste at han hadde tråkket innenfor lista tidlig i løpet. Etter noen minutter kom meldingen om at nordmannen var blitt disket.

Ingebrigtsen la umiddelbart inn en anke fordi han mente han ble dyttet ut av banen. Anken ble tatt til følge, og Ingebrigtsen får dermed likevel EM-gullet.

– Han var litt skuffet og frustrert. Det er klart det er litt spesielt. Han blir dyttet av en polakk, så er det en annen polakk som vinner – i Polen. Han var nok litt «pissed» der og da, sa sportssjef i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, til NRK.

Da klokken passerte midnatt, var hovedpersonen selv ute og jogget ned. Da disken først ble kjent, sa han følgende til arrangøren:

uf6jcQMwCaQ

Ingebrigtsen rakk så vidt å løpe en liten seiersrunde med det norske flagget før han fikk beskjed om at han ble fradømt gullmedaljen. Senere fikk han den tilbake.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB

– Reglene er på min side. Jeg føler ikke jeg har gjort noe galt, det var bare for mange løpere med. Ingen av oss prøvde å dytte, det bare skjer når for mange personer kommer fra utsiden, sa Ingebrigtsen.

Ville trekke seg fra verv i protest

Polen likte dårlig at Jakob Ingebrigtsen ble gjeninnsatt som vinner. Lørdag sendte vertsnasjonen inn en protest, men den ble avvist.

Sportssjef Erlend Slokvik blir sitert på at den polske protesten ble avfeid fordi det «ikke framkom noen nye bevis».

Marcin og Jakob

DRAMA: Her feirer Ingebrigtsen og Lewandowski det de trodde var gull og sølv. Lite visste de om dramaet som ventet.

Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters

Det irriterer den polske sølvvinneren, Marcin Lewandowski, kraftig. Polakken varslet tidligere i dag at han ville trekke seg fra utøverkomiteen i det europeiske friidrettsforbundet i protest, skriver sport.pl.

I et intervju med den polske sportsavisen Przeglad Sportowy, sier han at det er feil å omgjøre diskvalifikasjonen.

– Jeg er veldig sint på dommerne for at de har trukket deres beslutning om disking, sier han.

Lewandowskiantyder at dommerne favoriserer Ingebrigtsen fordi han er en stor stjerne for arrangørene. Polakken trakk seg også fra lørdagens 3000-meter i EM i protest.

– Det var for mye mentalt for meg og jeg var ikke i stand til å konkurrere. Fair Play-reglene ble brutalt ødelagt og jeg fikk ikke sove etter dette. Det var en for stor psykisk belastning og et sinne mot dommerne, sier han til Przeglad Sportowy.

Følte seg hindret

I intervjuet rett etter målgang fredag kveld trakk Ingebrigtsen selv frem at han tråkket utenfor lista i første delen av løpet på 1500 meteren. Det skjedde etter at han var involvert i litt knuffing, som det gjerne blir på disse løpsdistansene.

– Jeg var innforbi lista i starten. Jeg følte noen polakker prøvde å hindre meg i å slippe løs. Det var deilig å komme først, og jeg følte medaljen var fortjent i dag, sa han, og la til at han trodde ikke hendelsen ville føre til problemer.

Det var i starten av løpet hendelsen inntraff. Hele 1500 meteren kan du se her:

Siste nytt

 • PSG tok seg videre etter nervedrama

  Tittelforsvarer Bayern München slo Paris Saint-Germain 1–0 på bortegress, men røk ut på bortemålsregelen i mesterligaens kvartfinale.

  Det skjedde i en ekstremt intens kamp. Begge lag bød TV-seerne på stor underholdning, og framfor alt PSG-stjernen Neymar var uheldig – og litt udyktig – som ikke satte ballen i nota.

  Like fullt tok PSG seg videre takket være 3-2-ledelsen fra første kamp i München

  I en den andre semifinalen mellom Chelsea og Porto endte det 0–1.

  Dermed er Chelsea klar for semifinale i mesterligaen etter at de vant det første oppgjøret 2–0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  France Soccer Champions League
  Foto: Francois Mori / AP
 • Chelsea klar for semifinale

  Chelsea er klar for semifinale i mesterligaen etter at det endte 0-1 i returkampen mot Porto. Chelsea vant det første oppgjøret 2-0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  Chelsea - Porto. Mesterligaen, kvartfinale.
  Foto: Cristina Quicler / AFP
 • Nedtur for Hege Riise og England

  Hege Riise måtte tåle sitt annet tap som Englands landslagssjef da Canada vant 2-0 i tirsdagens oppgjør i Stoke. To engelske forsvarsbrølere avgjorde privatlandskampen.

  UEFA Champions League-kvalifisering, kvinner. LSK - Linfield 4-0
  Foto: David Catry / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal