Tipper neste motstander nøt Liverpool-ydmykelsen: – De hadde ikke sluttet å le

Møtet med Napoli ble et mareritt som aldri så ut til å ta slutt for Liverpool. Nå får de kraftig kritikk for det som skjedde før pause – og Jürgen Klopp tror én spesiell klubb koste seg litt ekstra med ydmykelsen.

Jürgen Klopp peker ut mot spillerne i kampen mellom Napoli og Liverpool.

SKUFFET: Jürgen Klopp innrømte at alle feilene de gjorde var åpenbare.

Allerede etter fem minutter startet marerittet for Liverpool, da de havnet under for Napoli etter en straffescoring av Piotr Zielinski.

Omgangen videre ble en ydmykende affære for Merseyside-laget.

– Alt var åpenbart. Hvorfor det skjedde kan jeg ikke svare på nå. Det ser ut som vi må finne oss selv på nytt, sier Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2.

– Det var skikkelig tøft å ta innover seg. De to straffene var litt uheldige og de neste to målene vi slipper inn serverer vi på sølvfat.

For på 47 minutter hadde gjestene havnet under 0-4 mot Napoli. Først etter 49 minutter satt reduseringen for Luis Diaz og Liverpool – men det ble bare et mikroskopisk plaster på såret.

Tror PL-konkurrent godter seg

Spesielt førsteomgangen høster kraftig kritikk fra ekspertene:

– Liverpool ligger under med to og Napoli har bommet på straffe. Hva i all verden?, skrev Gary Lineker på Twitter.

Dette var kun en halvtime ut i første omgang, og like etter økte Napoli til 3-0 mot det som så ut som et sjanseløst Liverpool.

– Har ikke sett mange verre omganger enn denne under Klopp. Et defensivt kaos, skrev også tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher på Twitter etter den første omgangen.

Virgil van Dijk med flere, i aksjon i mesterligakampen mellom Napoli og Liverpool.

HULL PÅ BYLLEN: Allison Becker (t.h.) måtte se ballen gå forbi seg tre ganger bare i første omgang.

– Liverpool er sjokkerende dårlig. De tar med seg den dårlige starten i Premier League, inn hit. Strukturelt henger de ikke sammen, de blir tatt fullstendig på hælene, sa TV 2-ekspert Morten Langli i pausen.

Jürgen Klopp tror også at neste motstander i Premier League kan ha godtet seg med det ydmykende tapet mot Napoli.

– Vi må spille igjen om tre dager mot Wolverhampton. Hvis «Wolves» så kampen i kveld, så hadde de ikke sluttet å le og ville sagt at det er perfekt timing, sier Klopp.

Han fortsetter med å si at Liverpool nå må bli bedre på nesten alt.

Etter seks spilte kamper i Premier League ligger Liverpool på en syvendeplass, etter kun to seiere, tre uavgjort og ett tap.

Ikke uventet begynte spekulasjonene om Liverpools amerikanske eiere vurderer å sparke Klopp. Bakteppet var at Chelsea, også med amerikanske eiere, sparket sin manager Thomas Tuchel tidligere på dagen, etter et overraskende mesterligatap kvelden før.

Det tar Klopp med stor ro.

– Hvem vet? Men jeg tror ikke det. Liverpools eiere har mye mer tålmodighet. De venter at jeg ordner opp i problemene, og mener at ikke noen andre skal gjøre det. Kommer de på andre tanker, vil de nok fortelle meg det, sa Klopp ifølge Liverpool Echo.

Erling Braut Haaland jubler

Overkjøring i 45 minutter

Like fullt som Liverpool fikk kritikk, fikk Napoli mye skryt for prestasjonen.

De herjet rett og slett i starten, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen etter kampen.

Hun påpeker at flere av de viktige spillerne i første omgang senere ble byttet ut, men at Napoli holdt oppe trykket.

Napolis Piotr Zielinski feirer ett av sine to mål mot Liverpool i mesterligaen.

TOMÅLSSCORER: Zielinski scoret det første målet på straffe og nummer fire umiddelbart etter pause.

Liverpool fikk kjørt seg helt fra dommeren blåste i gang kampen. Napoli fikk sin første store sjanse før minuttet var spilt, og fortsatte å kjøre på mot Liverpool-målet.

Etter fem minutter ble det blåst for straffe til vertene. Et skudd fra Piotr Zielinski traff James Milners utstrakte hånd og dommer Carlos del Cerro tok avgjørelsen umiddelbart. Zielinski satte selv inn til 1-0 for Napoli.

Drøye ti minutter senere peker del Cerro på straffemerket igjen. Denne gangen etter en tur ute på sidelinjen for å se på VAR-skjermen. Bildene viste Virgil van Dijk som stemplet Victor Osimhen, som var først på ballen.

Osimhen stilte seg selv opp på elleve meter, men denne gangen var Allison Becker på ball og hindret 2-0.

Victor Osimhen tar seg til foten etter en duell med Virgil van Dijk i mesterligakampen mellom Napoli og Liverpool.

FØRST PÅ BALL: Victor Osimhen tar seg til foten etter duellen med Virgil van Dijk.

Fikk reduseringen

Men Liverpool klarte ikke hindre 2-0 veldig lenge. Etter en halvtime spilt på Stadio Diego Armando Maradona ble gjestene rundspilt nok en gang. Zielinski spilte ballen inn i feltet og parkerte Liverpool-forsvaret, før André-Frank Anguissa setter ballen inn forbi Becker.

Napoli-spiller André-Frank Anguissa feirer scoring mot Liverpool i mesterligaen.

NUMMER TO: Napolis André-Frank Anguissa løper feirende forbi skuffede Liverpool-spillere, etter å ha scoret hjemmelagets andre mål for kvelden.

Det tredje slaget i Liverpool-magen kom like før pause. Giovanni Simeone, sønn av Atletico Madrid-trener Diego Simeone, la på til 3-0 for Napoli og vertene fikk høy jubel på vei inn i garderoben etter de første 45.

Men kanonaden mot Liverpool-målet tok ikke pause. Etter hvilen gikk Napoli nesten umiddelbart opp i 4-0, etter at Zielinski satte sitt andre for kvelden.

Liverpool-reduseringen skulle også komme til slutt. To minutter etter at Zielinski økte til 4-0, smalt Luis Diaz til fra distanse og reduserte til 1-4. Det ble dog det første og siste for de helrøde.

Norske Leo Østigård, som spiller for Napoli, måtte nøye seg med å se kampen fra benken.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.