Hopp til innhold

Tipper neste motstander nøt Liverpool-ydmykelsen: – De hadde ikke sluttet å le

Møtet med Napoli ble et mareritt som aldri så ut til å ta slutt for Liverpool. Nå får de kraftig kritikk for det som skjedde før pause – og Jürgen Klopp tror én spesiell klubb koste seg litt ekstra med ydmykelsen.

Jürgen Klopp peker ut mot spillerne i kampen mellom Napoli og Liverpool.

SKUFFET: Jürgen Klopp innrømte at alle feilene de gjorde var åpenbare.

Foto: Andrew Medichini / AP

Allerede etter fem minutter startet marerittet for Liverpool, da de havnet under for Napoli etter en straffescoring av Piotr Zielinski.

Omgangen videre ble en ydmykende affære for Merseyside-laget.

– Alt var åpenbart. Hvorfor det skjedde kan jeg ikke svare på nå. Det ser ut som vi må finne oss selv på nytt, sier Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2.

– Det var skikkelig tøft å ta innover seg. De to straffene var litt uheldige og de neste to målene vi slipper inn serverer vi på sølvfat.

For på 47 minutter hadde gjestene havnet under 0-4 mot Napoli. Først etter 49 minutter satt reduseringen for Luis Diaz og Liverpool – men det ble bare et mikroskopisk plaster på såret.

Tror PL-konkurrent godter seg

Spesielt førsteomgangen høster kraftig kritikk fra ekspertene:

– Liverpool ligger under med to og Napoli har bommet på straffe. Hva i all verden?, skrev Gary Lineker på Twitter.

Dette var kun en halvtime ut i første omgang, og like etter økte Napoli til 3-0 mot det som så ut som et sjanseløst Liverpool.

– Har ikke sett mange verre omganger enn denne under Klopp. Et defensivt kaos, skrev også tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher på Twitter etter den første omgangen.

Virgil van Dijk med flere, i aksjon i mesterligakampen mellom Napoli og Liverpool.

HULL PÅ BYLLEN: Allison Becker (t.h.) måtte se ballen gå forbi seg tre ganger bare i første omgang.

Foto: CIRO DE LUCA / Reuters

– Liverpool er sjokkerende dårlig. De tar med seg den dårlige starten i Premier League, inn hit. Strukturelt henger de ikke sammen, de blir tatt fullstendig på hælene, sa TV 2-ekspert Morten Langli i pausen.

Jürgen Klopp tror også at neste motstander i Premier League kan ha godtet seg med det ydmykende tapet mot Napoli.

– Vi må spille igjen om tre dager mot Wolverhampton. Hvis «Wolves» så kampen i kveld, så hadde de ikke sluttet å le og ville sagt at det er perfekt timing, sier Klopp.

Han fortsetter med å si at Liverpool nå må bli bedre på nesten alt.

Etter seks spilte kamper i Premier League ligger Liverpool på en syvendeplass, etter kun to seiere, tre uavgjort og ett tap.

Ikke uventet begynte spekulasjonene om Liverpools amerikanske eiere vurderer å sparke Klopp. Bakteppet var at Chelsea, også med amerikanske eiere, sparket sin manager Thomas Tuchel tidligere på dagen, etter et overraskende mesterligatap kvelden før.

Det tar Klopp med stor ro.

– Hvem vet? Men jeg tror ikke det. Liverpools eiere har mye mer tålmodighet. De venter at jeg ordner opp i problemene, og mener at ikke noen andre skal gjøre det. Kommer de på andre tanker, vil de nok fortelle meg det, sa Klopp ifølge Liverpool Echo.

Les også Motstanderen fullroser Haaland etter ny oppvisning: – Han er «one of a kind»

Erling Braut Haaland jubler

Overkjøring i 45 minutter

Like fullt som Liverpool fikk kritikk, fikk Napoli mye skryt for prestasjonen.

De herjet rett og slett i starten, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen etter kampen.

Hun påpeker at flere av de viktige spillerne i første omgang senere ble byttet ut, men at Napoli holdt oppe trykket.

Napolis Piotr Zielinski feirer ett av sine to mål mot Liverpool i mesterligaen.

TOMÅLSSCORER: Zielinski scoret det første målet på straffe og nummer fire umiddelbart etter pause.

Foto: Andrew Medichini / AP

Liverpool fikk kjørt seg helt fra dommeren blåste i gang kampen. Napoli fikk sin første store sjanse før minuttet var spilt, og fortsatte å kjøre på mot Liverpool-målet.

Etter fem minutter ble det blåst for straffe til vertene. Et skudd fra Piotr Zielinski traff James Milners utstrakte hånd og dommer Carlos del Cerro tok avgjørelsen umiddelbart. Zielinski satte selv inn til 1-0 for Napoli.

Drøye ti minutter senere peker del Cerro på straffemerket igjen. Denne gangen etter en tur ute på sidelinjen for å se på VAR-skjermen. Bildene viste Virgil van Dijk som stemplet Victor Osimhen, som var først på ballen.

Osimhen stilte seg selv opp på elleve meter, men denne gangen var Allison Becker på ball og hindret 2-0.

Victor Osimhen tar seg til foten etter en duell med Virgil van Dijk i mesterligakampen mellom Napoli og Liverpool.

FØRST PÅ BALL: Victor Osimhen tar seg til foten etter duellen med Virgil van Dijk.

Foto: CIRO DE LUCA / Reuters

Fikk reduseringen

Men Liverpool klarte ikke hindre 2-0 veldig lenge. Etter en halvtime spilt på Stadio Diego Armando Maradona ble gjestene rundspilt nok en gang. Zielinski spilte ballen inn i feltet og parkerte Liverpool-forsvaret, før André-Frank Anguissa setter ballen inn forbi Becker.

Napoli-spiller André-Frank Anguissa feirer scoring mot Liverpool i mesterligaen.

NUMMER TO: Napolis André-Frank Anguissa løper feirende forbi skuffede Liverpool-spillere, etter å ha scoret hjemmelagets andre mål for kvelden.

Foto: CIRO DE LUCA / Reuters

Det tredje slaget i Liverpool-magen kom like før pause. Giovanni Simeone, sønn av Atletico Madrid-trener Diego Simeone, la på til 3-0 for Napoli og vertene fikk høy jubel på vei inn i garderoben etter de første 45.

Men kanonaden mot Liverpool-målet tok ikke pause. Etter hvilen gikk Napoli nesten umiddelbart opp i 4-0, etter at Zielinski satte sitt andre for kvelden.

Liverpool-reduseringen skulle også komme til slutt. To minutter etter at Zielinski økte til 4-0, smalt Luis Diaz til fra distanse og reduserte til 1-4. Det ble dog det første og siste for de helrøde.

Norske Leo Østigård, som spiller for Napoli, måtte nøye seg med å se kampen fra benken.

Les også Reagerer på PSG-stjernenes oppførsel etter klimaspørsmål: – Ikke greit å svare på denne måten

Siste nytt

 • Nedtur for Hauger: Nummer åtte i Bahrain

  Dennis Hauger så ut til å kunne kjempe om pallen, men endte på 8. plass i sesongens første Grand Prix i Formel 2.

  Men nordmannen plukket med seg sesongens første poeng, og sanket i tillegg noen ekstrapoeng ettersom han hadde raskeste rundetid.

  – Det er lov å være litt skuffet over den løpsutviklingen det ble på Dennis til slutt, sier Viaplay-kommentator Henning Isdal etter løpet.

  Med ti runder igjen av løpet var Hauger på fjerdeplass, men han klarte ikke å forsvare plasseringen. Zane Maloney vant løpet overlegent.

  Flere trøblet under sesongens første Grand Prix i Formel 2. Hele seks biler måtte gi seg underveis i løpet. Bare 16 av 22 førere fullførte løpet.

  Neste helg flytter Hauger og resten av Formel 2-sirkuset seg til Jeddah i Saudi-Arabia.

  Dennis Hauger
  Foto: Torbjørn Brovold / NRK
 • Ny bestenotering innendørs for Rooth

  Sander Skotheim og Markus Rooth klokket inn på henholdsvis 7,06 og 7,08 på 60-meteren i sjukampen i innendørs-VM. For sistnevnte var det ny bestenotering.

  Dermed er de også helt likt etter den første øvelsen i sjukampen.

  Amerikanske Harrison Williams vant øvelsen.

  Rooth og Skotheim ble henholdsvis nummer åtte og ti sammenlagt i tikampen i friidretts-VM i Budapest i fjor sommer. Sistnevnte var klar på at han er kapabel til å ta mange steg før OL i Paris neste sommer.

  – Kanskje jeg kan klatre fem plasser til, til en 5.-plass. Da er det ikke så langt opp. Hver mangekamp lever sitt eget liv, også får vi se hva de andre gjør, sa Skotheim til NTB.

  (©NTB)

  9sY39c9qQNs
  Foto: NTB
 • Vickhoff Lie kjørte ut på Kvitfjell: – Jeg er forbanna

  Det ble en kjedelig norsk dag i Kvitfjell lørdag. Kajsa Vickhoff Lie kjørte ut, mens Ragnhild Mowinckel leverte en svak super-G og endte på 12. plass under krevende forhold i plussgrader.

  Verdenscupleder Gut-Behrami vant foran østerrikerne Cornelia Hütter og Mirjam Puchner med 12/100 og 13/100 sekund.

  Det var Gut-Behramis 45. verdenscupseier i karrieren og den 8. for sesongen.

  Vickhoff Lie klarte å matche Gut-Berahmi før hun kjørte utenfor en port midtveis. Etterpå sitter hun igjen med en blandet følelse.

  – Jeg prøvde virkelig alt jeg kunne, og hvis man ikke ga 100 prosent i dag, gikk tiden kjempefort. Det var et taktisk dårlig valg av meg der jeg prøvde å gå litt mer rett på, og ble litt sein, men jeg prøvde. Da er jeg fornøyd med det, men jeg er forbanna også, sier hun til NRK etter å ha kjørt ut.

  Hun avfeier at det var snakk om overtenning på hjemmebane.

  – Det er mykere forhold her enn vi er vant til, da er det ikke like lett å hente seg inn. Jeg prøvde, men da vet jeg det til i morgen, sier hun.

  Ragnhild Mowinckel gikk nylig ut med nyheten om at hun gir seg etter sesongen tidligere i uken. Hun fikk det ikke helt til i sitt nest siste verdenscuprenn på hjemmebane.

  – Det ble litt rotete. Jeg følte meg klar, men da jeg kom nedover ble det en feil og det. klarte jeg ikke å hente inn. Nå er jeg ferdig med det og skal revansjere meg i morgen, sa Mowinckel til NRK.

  Det ble litt for omstendig og krampaktig kjøring og endte hele 1,34 sekunder bak den sveitsiske kjøreren.

  Det var super-G på programmet etter at utforrennet ble avlyst fordi man ikke hadde fått kjørt noen obligatorisk trening.

  Det skal kjøres ny super-G på Kvitfjell søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal