Nå er ikke van der Vaart stjernen i familien: – Jeg får bli husfar

HAMBURG (NRK): Under kveldens semifinale sitter den tidligere Real Madrid-stjernen Rafael van der Vaart på tribunen som barnevakt og håper kjæresten senker Norge.

Estavana Polman Rafael van der Vaart

STJERNEPAR: Estavana Polman og Rafael van der Vaart er klare for møtet med Norge som henholdsvis spiller og supporter.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

– Jeg er fortsatt stjernen! Jeg spiller bare ikke like mye som før.

Rafael van der Vaart har gått fra å være midtpunktet på verdens heteste fotballarenaer til å bli håndballsupporter.

Grunnen heter Estavana Polman – den nederlandske Team Esbjerg-profilen som igjen er klar for tungvektsduell mot Norge.

– Det er herlig å ha familien her. Den beste følelsen, sier Polman.

Kommende håndballspiller?

Det profilerte paret tar seg god tid til en prat med NRK på spillerhotellet foran semifinalen mot Norge. I barnevognen ligger datteren Jesslynn på fem måneder og sover.

– Norge spiller med et voldsomt tempo og har stor bredde i troppen. Det er et lag det er veldig vanskelig å spille mot, sier Polman, og advarer mot kjærestens håndballkunnskaper før han kommer med sin analyse av idretten:

– Fotball er fortsatt størst i Nederland, men håndballen har vokst mye takket være landslagets suksess. For meg er det fint å få oppleve dette fra andre siden, som en supporter. Jeg er glad for å være her med den nederlandske fansen.

rafael van der vaart

SUPPORTER: Van der Vaart sitter sammen med den nederlandske fansen under VM.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

25 år gamle Polman påpeker at det passer VM-jentene perfekt at det nederlandske fotballandslaget «suger» for tiden.

– Er det noen konkurranse mellom dere to idrettsprofilene?

– Mellom oss? Han er for gammel, svarer Polman og ler.

– Blir datteren deres håndball- eller fotballspiller?

– Håndball! roper familiens håndballspiller og venter på en reaksjon.

– Hæ? Nei da, håndball er greit det. Som tilskuer er det fint å være innendørs når det er kaldt og regner.

I kulden

Selv med 109 landskamper og en fortid i blant annet Ajax, Real Madrid og Tottenham, valgte van der Vaart overraskende FC Midtjylland i fjor høst for å bo sammen med kjæresten.

Nå er 34-åringen slitt med skader og lite spilletid i FCM mens toppscorer Alexander Sørloth og Gustav Wikheim har stjålet overskriftene.

– Nordmennene er hyggelige gutter som gjør en bra jobb. Det overrasker meg at ikke også Wikheim er på landslaget. Jeg håper han får sjansen snart, sier van der Vaart.

Han har et halvt år igjen av kontrakten som ikke kommer til å bli forlenget. Planen er likevel å spille minst en sesong til – ifølge ryktene muligens i Indonesia. Dersom fruen vil.

– Jeg vet ikke hva som skjer. Men det blir noe i nærheten av denne vakre kvinnen! Jeg får bli husfar, eller noe slikt kanskje. Det er bedre at jeg tar den jobben siden hun er ung.

estavana polman rafael van der vaart datteren jesslynn

HELE FAMILIEN: Polman med datteren Jesslynn på fanget og pappa van der Vaart i bakgrunnen.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

Siste nytt

 • – Vi er knust akkurat nå

  Storbritannia var to minutter fra en historisk OL-semifinale i fotball fredag, men Australia utlignet kvartfinalen på overtid og vant 4-3 etter ekstraomganger.

  Dermed er OL-eventyret over for Hege Riises britiske mannskap. Det hjalp ikke at britene presset på for utligning og straffesparkkonkurranse mot slutten av annen ekstraomgang. Offensiven bar ikke nok frukter.

  – Vi er knust akkurat nå. Det er hardt å tape en kamp på denne måten. Vi var godt forberedt, og vi spilte bra i mesteparten av kampen, sa landslagssjef Riise ifølge BBC.

  6BtjItgfOgU
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Etiopisk jubel på 10.000 meter

  Selemon Barega fra Etiopia løp inn til OL-gull på 10.000 meter fredag. Joshua Cheptegei og Jacob Kiplimo fra Uganda innkasserte de øvrige medaljene.

  Det var duket for en skikkelig thriller da startskuddet for 10.000-meteren under sommerlekene i Tokyo gikk av stabelenfredag. Det ble til slutt en duell mellom Etiopia og Uganda, som tok alle de fire øverste plasseringene i finalen.

  Det ble et klassisk lureløp, der Selemon Barega hadde mest sprut i beina da gullkampen skulle avgjøres. Han vant med tiden 27.43,22.

  hTV4UpwqECE
  Foto: David J. Phillip / AP
 • Riises Storbritannia ute av OL

  Storbritannia var to minutter fra en historisk OL-semifinale i fotball fredag, men Australia utliknet kvartfinalen på overtid og vant 4-3 etter ekstraomganger.

  Dermed er OL-eventyret over for Hege Riises britiske mannskap. Det hjalp ikke at britene presset på for utlikning og straffesparkkonkurranse mot slutten av annen ekstraomgang.

  Hege Riises OL-eventyr fikk dermed en brå slutt. Laget tangerte deres beste resultat fra tidligere i sommerlekene. Kvartfinale ble det også på hjemmebane i 2012.

  Hege Riise
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal