Nederland-stjernen om fotballkjæresten: – Han skjønner ikke håndball

GÖTEBORG (NRK): Samtidig som Estavana Polman har skutt Nederland til EM-finale mot Norge, har den tidligere Real Madrid-stjernen Rafael van der Vaart jublet på tribunen.

685690917

TAKKER KJÆRESTEN: Estavana Polman jubler for scoring mot Danmark i semifinalen fredag kveld.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Duoen har blitt et av Nederlands mest profilerte par etter at de i vår innrømmet å ha funnet tonen.

Van der Vaart, som har en fortid i blant annet Ajax, Real Madrid og Tottenham, flyttet i august til Danmark og signerte meget overraskende for FC Midtjylland for å bo sammen med kjæresten. Nå er han på plass i Göteborg for å heie på Team Esbjerg-spilleren og Nederland.

– Jeg sier hele tiden at han bare kan bli hjemme, men han vil se på alle kampene. At han er her sammen med foreldrene mine er bare fantastisk, sier Polman til NRK dagen før finalen mot Norge.

Taus stjerne

Under Nederlands semifinale mot Danmark fredag kveld, fanget kameraene i hallen opp van der Vaart. Han endte dermed opp vinkende på storskjermen i Scandinavium.

Da han etter finalen forlot arenaen sammen med flere venner, nektet han å svare på NRKs spørsmål om håndball-EM og kjæresten.

– Jeg snakker ikke med media, var den høflige og klare beskjeden fra mannen med 109 landskamper for Nederland.

I DANMARK: Rafael van der Vaart ble presentert som FC Midtjylland-spiller i august.

Foto: Claus Bonnerup / AP

– Det har vært så mye. Mediene spør hele tiden, og vi har gjort så mange intervjuer, så nå vil vi ha litt privatliv. Han er bare en supporter som er her for å nyte kampene, sier Polman.

– Kan han med sin erfaring hjelpe deg til å bli bedre på noe vis?

– Så klart. Han vet hva dette handler om, har spilt store mesterskap tidligere selv og gjør alt lettere for meg i hverdagen.

– Hva slags tilbakemeldinger gir han deg etter kampene?

– Han skjønner ikke håndball! Det har blitt litt bedre, men ikke mye. Han syns alltid jeg er god. Noen ganger sier jeg bare «jaja, kjære, noe sånt», svarer Polman og ler.

Overtak?

Nederlenderne var i VM-finalen i fjor, men fikk trøbbel tidlig og tapte til slutt 23-31 mot Norge. Også OL-bronsekampen i august endte med norsk jubel og 36-26-seier.

– Norge er den store favoritten. Det er ingen hemmelighet. Vi må bare spille slik vi har gjort hele turneringen og håper vi kan «kick ass». Det vil være et sjokk om vi vinner, men vi kan overraske, mener Polman.

– Jeg håper vi har et psykologisk overtak på dem, men de ser mer stabile ut nå. Bunnivået er mye bedre. Det kommer til å bli en tøffere kamp enn mot Frankrike, men må en annen måte, spår Stine Bredal Oftedal.

Siste nytt

 • Salt Lake City får søke om OL

  Salt Lake City har fått grønt lys frå den amerikanske OL-komiteen til å søke om å vere vertskap for vinter-OL. Byen var vertsby for OL i 2002. Søknaden vil truleg gjelde 2030, men det er også ope for å søke om vinter-OL 2026.

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup langrenn: Sprint prolog
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
V-cup langrenn: Sprint fri teknikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Jaktstart menn