Normal

Nederland-stjernen om fotballkjæresten: – Han skjønner ikke håndball

GÖTEBORG (NRK): Samtidig som Estavana Polman har skutt Nederland til EM-finale mot Norge, har den tidligere Real Madrid-stjernen Rafael van der Vaart jublet på tribunen.

685690917

TAKKER KJÆRESTEN: Estavana Polman jubler for scoring mot Danmark i semifinalen fredag kveld.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Duoen har blitt et av Nederlands mest profilerte par etter at de i vår innrømmet å ha funnet tonen.

Van der Vaart, som har en fortid i blant annet Ajax, Real Madrid og Tottenham, flyttet i august til Danmark og signerte meget overraskende for FC Midtjylland for å bo sammen med kjæresten. Nå er han på plass i Göteborg for å heie på Team Esbjerg-spilleren og Nederland.

– Jeg sier hele tiden at han bare kan bli hjemme, men han vil se på alle kampene. At han er her sammen med foreldrene mine er bare fantastisk, sier Polman til NRK dagen før finalen mot Norge.

Taus stjerne

Under Nederlands semifinale mot Danmark fredag kveld, fanget kameraene i hallen opp van der Vaart. Han endte dermed opp vinkende på storskjermen i Scandinavium.

Da han etter finalen forlot arenaen sammen med flere venner, nektet han å svare på NRKs spørsmål om håndball-EM og kjæresten.

– Jeg snakker ikke med media, var den høflige og klare beskjeden fra mannen med 109 landskamper for Nederland.

I DANMARK: Rafael van der Vaart ble presentert som FC Midtjylland-spiller i august.

Foto: Claus Bonnerup / AP

– Det har vært så mye. Mediene spør hele tiden, og vi har gjort så mange intervjuer, så nå vil vi ha litt privatliv. Han er bare en supporter som er her for å nyte kampene, sier Polman.

– Kan han med sin erfaring hjelpe deg til å bli bedre på noe vis?

– Så klart. Han vet hva dette handler om, har spilt store mesterskap tidligere selv og gjør alt lettere for meg i hverdagen.

– Hva slags tilbakemeldinger gir han deg etter kampene?

– Han skjønner ikke håndball! Det har blitt litt bedre, men ikke mye. Han syns alltid jeg er god. Noen ganger sier jeg bare «jaja, kjære, noe sånt», svarer Polman og ler.

Overtak?

Nederlenderne var i VM-finalen i fjor, men fikk trøbbel tidlig og tapte til slutt 23-31 mot Norge. Også OL-bronsekampen i august endte med norsk jubel og 36-26-seier.

– Norge er den store favoritten. Det er ingen hemmelighet. Vi må bare spille slik vi har gjort hele turneringen og håper vi kan «kick ass». Det vil være et sjokk om vi vinner, men vi kan overraske, mener Polman.

– Jeg håper vi har et psykologisk overtak på dem, men de ser mer stabile ut nå. Bunnivået er mye bedre. Det kommer til å bli en tøffere kamp enn mot Frankrike, men må en annen måte, spår Stine Bredal Oftedal.

Siste nytt

 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dustin Johnson ny golf-topp

  Medan golf-verda jubla for Tiger Woods' siger i Tour Championship, nytta Dustin Johnson høvet til å overta toppen av golf-rankingen.

  Johnson blei nr 3, og det var akkurat nok til å passere Justin Rose som enda på fjerdeplass i turneringa.

  Woods avanserte frå 21. til 13.-plass med sin siger.

  Dustin Johnson
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Lillestrøm - Tromsø
Team Ingebrigtsen