Hopp til innhold

Tror keeper-forskjellen avgjør Island-kampen

Selv om håndballgutta spilte en av sine dårligste kamper noensinne tirsdag, tror toppscorer Bjarte Myrhol på seier mot gruppeleder Island i neste kamp.

Björgvin Páll Gústavsson (tv) og Steinar Ege

Islands målvakt Björgvin Páll Gústavsson (t.v.) og Norges bakerste mann, Steinar Ege, har nøkkelroller når Norge og Island møtes til torsdag.

Bjarte Myrhol, Norge

- Vi har en vesentlig bedre keeper enn Island, sier Bjarte Myrhol.

Foto: BOB STRONG / Reuters
Øystein Havang

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener Norge har noe å lære av både Island og Østerrike.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX
Frank Løke

Frank Løke er forberedt på en tøff kamp mot Island på torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix
Robert Hedin

Landslagstrener Robert Hedin var alt annet enn fornøyd med det han så mot Brasil. - Vi må spille på topp mot Island for å ha noen sjanser på seier, sier han.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / Ap
Island er det sterkeste laget i Norges gruppe og har vunnet alle sine kamper så langt i mesterskapet.

Likevel mener Norges toppscorer mot Brasil, Bjarte Myrhol, vi kan matche islendingene.

– Vi har en vesentlig bedre keeper enn dem så det finnes absolutt muligheter, sier Myrhol til NRK.

NRKs håndballekspert og tidligere landslagsspiller, Øystein Havang, er enig.

– Hvis den islandske målvakten ikke får den rette hjelpen av forsvaret sitt, så er han et svakt ledd. Det må vi utnytte, sier Havang.

  • Hvordan tror du Norge gjør det mot Island? Si din mening nederst i saken!

Selv om de norske herrene skuffet stort mot Brasil nekter Myrhol å svartmale situasjonen.

– Jeg tror vi egentlig har det inne. Vi må bare jobbe hardt videre å håpe det kommer, sier han.

– Norge kan lære av Østerrike

Øystein Havang mener mye av nøkkelen til suksess mot Island ligger i konsentrasjon.

– Man må være 100 prosent konsentret og motivert i inngangen av kampen. Samtidig må man ha en klar plan fra start av, da kan man komme på talefot mot Island. I tillegg må vi vinne duellene bakover, samtidig som vi vinner en mot en-situasjonene framover.

Tirsdag sjokkerte Østerrike de islandske hånballstjernene og ledet med fem mål til pause. Havang mener Norge har flere ting å lære av østerrikerne.

– Norge må unngå for mange brudd i angrepsspillet vårt. Det lyktes østerrikerne godt med en stund, før de ble slitne. I tillegg må vi se et norsk lag hvor de beste enkeltspillerne får fram potensialet sitt, sier han.

– Må opp ni hakk

Frank Løke tror Norge er gode nok til å slå gruppelederen dersom laget spiller opp mot sitt aller, aller beste.

– Mot Island må vi sju-åtte-ni hakk opp for å true dem. De er en medaljekandidat, og jeg er ganske sikker på at de spiller semifinale. Vi har vist før at vi kan, sier Løke.

Sosial avkobling

Onsdag er det spillefri for de norsk hånballherrene og treneren håper en pause fra det tette kampprogrammet vil få humøret tilbake hos gutta før den viktige Island-kampen torsdag.

– Nå skal vi ha en god trening onsdag. Etter det blir det en sosial greie. Da håper jeg at vi er tilbake på topp mot Island. Det må vi være om vi skal ha sjanser der, sier Hedin.

Øystein Havang savner tenningen i det norske laget og mener det islandske laget er et forbilde når det kommer til mental mobilisering før kamp.

– Med unntak av første omgang av kampen mot Østerrike, går de på banen som om alle kamper er en finale. Uansett hvem motstanderne er. Dermed henter de inn 16-11-ledelsen til østerrikerne og vinner til slutt. Hvis Norge skal ha sjans til å vinne, må vi være like fandenivolske som islendingene, sier han.

Norge må slå Island for å ta med seg poeng inn i mellomspillet. Når man går inn i mellomspillet er reglene slik at man mister poengene man tok mot de tre lagene som ikke går videre fra gruppespillet.

I fjorårets EM vant Island med et mål over Norge, men islendingene ledet klart inn til siste minutt av kampen.

Hvordan tror du Norge gjør det mot Island? Si din mening her!

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal