Norsk sliteseier mot Brasil

Norge kjempet seg til en 26-25-seier over håndball-miniputt Brasil. NRK.no fulgte kampen kast for kast.

Bjarte Myrhol kåres til banens beste. Han ble også Norges målscorer med 7 mål. Ole Erevik hadde en redningsprosent på 32 prosent.

KAMPEN ER FERDIG! Norge vinner 26-25 i en skuffende slitekamp.

59) Time out Norge

– Lungt och stilla nuh! sier Norges svenske trener Hedin.

59) 26-25. Brasil reduserer.

59) 26-24. Mamelund gjør det godt igjen.

58) Kjempeviktig redning av Erevik! Mamelund mistr ballen i angrep og Brasil kontrer, men skuddet reddes.

58) 25-24. Nok en gang scorer Brasil i undertall.

57) 25-23. Mamelund scorer på straffe. Viktig!

57) Utvisning, 2-minutter, på Kojoroski for Brasil. Viktig for Norge - dette må vi utnytte.

56) 24-23. Chiuffa scorer for Brasil. Norge har ikke scoret på 9 minutter!!!

53) 24-22. Ribeiro. Brasil scorer i overtall.

53) Børge Lund får sin andre 2 minutter.

52) Bom. Rambo bommer på sitt første skudd.

**Christoffer Rambo byttes inn for Norge.

51) 24-21. Brasil scorer på straffe.

50) Bom. Tvedten bommer på kontring.

49) 24-20. Brasil slår tilbake ved Cardoso.

48) Bom. Tvedten bommer på straffe.

48) Bom. Men Tvedten bommer like etterpå da han nok en gang forsøker å skru ballen fiffig i mål.

47) 24-19. Tvedten scorer på straffe. Han har nå scoret på 12 av 13 straffer hittil i VM.

46) 23-19. Brasil scorer ved Chiuffa.

**Ole Erevik går og hoster. Han er småforkjølet og har nesten mistet stemmen.

45) Bom. Brasil skyter i stanga.

44) Bom. Tvedten forsøker å score med en fiffig skru på kontringen, men skuddet reddes.

43) Time out Brasil.

– Nå holder vi et bra tempo, fortsett med det, sier Hedin til gutta i time outen.

43) 23-18. Endelig sitter kontringene. Myrhol scorer sitt 7. mål i kampen.

42) 22-18. Myrhol igjen på kontring.

41) 21-18. Myrhol scorer på kontring. Nettopp ferdig med å sone sin 2-minutter. Tvedten bommet først, men Myrhol fanget returen.

40) 20-18. Kjetil Strand scorer for Norge i undertall.

39) 19-18. Brasil scorer ved Teixeira.

39) 2 min på Bjarte Myrhol. Han har to 2 min. Får han en til kommer det røde kortet.

38) 19-17. Myrhol scorer. Nå kan Norge dra i fra.

37) 18-17. Mamelund scorer sitt 3. mål i kampen.

36) 17-17. Løke sørger for norsk scoring i undertall.

35) 16-17. Tvedten scorer på straffe.

34) 15-17. Nei, nei, nei. Brasil øker. Børge Lund blir utvist, 2-minutter.

34) 15-16. Pacheco scorer sitt 6. mål i kampen. Han har nesten scoret like mange mål mot Norge i denne kampen som han har gjort i hele VM til sammen.

33) 15-15. Mamelund utligner for Norge.

33) 14-15. Cardoso sender Brasil i ledelsen. Dårlig forsvarsspill av Myrhol.

32) Bom. Bjørnsen bommer for Norge.

32) 14-14. Pacheco får spasere gjennom det norske forsvaret. Elendig av Norge!

31) 14-13. Brasil scorer nok en gang i undertall.

30) 14-12. Tvedten starter 2. omgang bra.

30) 2. omgang er i gang.

**PAUSE

Svak 1. omgang av Norge. Brasil ledet 1-4, men Norge kom tilbake og ledet 6-4 etter 12 minutter. Likevel klarte vi aldri å kontrollere kampen og Brasil henger med. Norge skal være bedre enn brasilianerne og må skjerpe seg i 2. omgang skal de være sikker på seier.

– Det ser ikke bra ut i det hele tatt. Vi må få tilbake spillergleden og sette sjansene våre, sier Hedin til TV2 i pausen.

30) Pause.

29) 2 min til Brasils Ribeiro. River ned Børge Lund

29) Time out Norge.

** – Ta det med ro. Nå har vi sjansen til å score, sier Hedin med 17 sekunder igjen av omgangen. Frikast til Norge.

28) 13-12. Samdal. Norge tilbake i ledelsen. Knallhardt skudd. Brasil-målvakten er ute på bærtur.

27) 12-12. Tvedten. Norge svarer direkte.

26) 11-12. Cardoso. Brasil scorer.

26) 11-11. Tvedten. Bra pasning fra Mamelund.

25) 10-11. Brasil scorer i undertall ved Ribeiro. Svakt forsvarsspill av Norge.

24) 10-10. Løke utligner for Norge. Vi får to sjanser, Myrhol bommet på den første.

24) 2 min til Brasils Bortolini.

24) Myrhol avblåst i det norske angrepet. Tvedtens mål underkjennes.

23) 9-10. Bjørnsen for Norge. Brasil skyter himmelhøyt over i det påfølgende angrepet.

23) 8-10. Brasil øker ved Pacheco.

22) 8-9. Brasil scorer i undertall ved Pacheco. Alt annet enn bra av Norge.

21) 8-8. Bortolini scorer på straffe for Brasil.

20) Mamelund bommer på innspillet til Løke.

19) 8-7. Børge Lunde sender Norge tilbake i ledelsen. 2 min på Brasils Ribeiro.

18) 7-7. Brasil scorer på straffen ved Bortolini.

18) 2 min på Myrhol. Straffe til Brasil.

17) Gult kort til Brasils Pozzer for holding av Myrhol.

16) Bom. Ny bom fra en av vingene til Norge, nå ved Bjørnsen. Vi har bommet fem ganger fra vingene så langt i kampen. Brasil drar ned tempoet.

15) 7-6. Brasil scorer mellom beina på Erevik.

14) Bom. Bjørnsen bommer fra vingen. I stedet angriper Brasil.

14) 7-5. Kjetil Strand scorer sitt første i kampen. Viktig å få han i gang. Bra!

13) 6-5. Brasil reduserer ved strekspiller Teixeira. Pent innspill før målet.

12) 6-4. Myrhol scorer på kontring. Det var nettopp disse kontringene Hedin har påpekt at må stemme.

11) 5-4. Mamelund. Norge leder for første gang i kampen. Nå begynner det å stemme.

**Brasil tar time out etter bare ti minutter!

– Full skjerpings nå gutter, sier Hedin i time outen.

10) 4-4. Myrhol skaper balanse i regnskapet.

9) 3-4. Einar Koren scorer. Nå begynner de norske gutta å våkne.

8) 2-4. Børge Lund scorer. Heldigivis bommet Brasil på det foregående angrepet.

7) Kjetil Strand skyter utenfor.

7) 1-4. Norge sliter. Brasil øker ved Teixeira. De norske gutta får ikke fart på spillet.

6) 1-3. Brasil øker ved Ribeiro. Norge har ikke kommet helt inn i kampen.

4) 1-2. Bortolini scorer på straffe for Brasil.

3) Brasil skyter utenfor, men nok en gang bommer Skoglund for Norge på det påfølgende angrepet. Dårlig start på kampen for Skoglund.

2) 1-1 Myrhol scorer etter at Skoglund bommet to ganger på rad.

1) Mamelund bommer Norges første angrep.

1) 0-1 Brasil scorer på sitt første angrep ved Pacheco

1) Kampen er i gang!

– Kontringene blir viktig i dag. Spillerne er revansjesugne etter tapet i treningskampen mot Brasil, sier trener Robert Hedin til TV2 før kampen.

**Nasjonalsangene er ferdig og gutta gjør seg klar til kamp.

Tapte treningskampen

Norge har så langt to seirer og ett tap i VM. Mandag vant de 33-27 over Østerrike .

Kristian Kjelling er fortsatt syk og spiller ikke tirsdagens kamp. Før VM tapte et redusert Norge en treningskamp mot Brasil. Nå har de mulighet til å ta revansje.

NETT-RADIO: Hør Norge - Brasil direkte i NRK P1 fra kl 19.03 - klikk på videovinduet!

Video VM håndball menn Norge - Østerrike

Diskutér kampen her!

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

• Træen måtte bryte Giro d'Italia

Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

Torstein Træen under Tour de France i 2023
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

– Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

– Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

Jonas Vingegaard
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.