NRK Meny
Normal

Hedin: - Ikke pent å se på

Norge måtte slite mer enn ventet i VM-oppgjøret mot Brasil, men vant til slutt med 26-25.

NRK.no/sport fulgte kampen: Norsk sliteseier mot Brasil

Robert Hedin

Robert Hedin var ikke fornøyd med innsatsen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Det var ikke pent å se på, sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2 etter kampen.

I likhet med kampen mot Østerrike startet Norge kampen mot Brasil dårlig, men i motsetning til gårsdagens kamp tok det lang tid før de norske guttene skaffet seg kontroll på oppgjøret. Svakt forsvarsspill og fantasiløst angrepsspill gjorde at Brasil var fullt på høyde med Norge i Linköping.

Hva synes du om Norges innsats? Diskuter nederst i saken!

Lagene fulgte hverandre til det stod 17-17 et stykke ut i 2. omgang, da dro Norge fra og skaffet seg raskt en firemålsledelse.

Brasil knappet inn på ledelse i sluttminuttene, men Norge holdt unna og sikret seg to nye poeng.

Videre

Norge er dermed sikret videre avansement til hovedrunden i turneringen, men må slå Island på torsdag for å få med seg poeng videre.

- Spiller vi slik vi gjorde i dag mot Island på torsdag blir det ikke pent å se på, sa Robert Hedin.

I hovedrunden er Frankrike (regjerende mester i OL, VM og EM) og Spania (VM-gull 2005) allerede klare som norske motstandere. Trolig blir Tyskland tredjelaget fra gruppe A. Tyskerne vant VM på hjemmebane for fire år siden.

Det er altså en svett utfordring Norge står overfor i Jönköping. Ikke minst fordi det blinker flere spørsmålstegn rundt laget:

 • Variabelt spill så langt i VM
 • Skader i oppkjøringen Liten bredde i toppen
 • Sykdom under mesterskapet

Viktig

Men Norge har løftet seg før. I VM for to år siden var det ørsmå marginer som skilte laget fra semifinale til 9.-plassen. Hvert poeng vil telle i dagene som kommer. Lag to til sju i VM får spille OL-kvalifisering i april neste år. Verdensmesteren er
direktekvalifisert til London-lekene i 2012.

Norges herrer deltok i sitt siste OL i Munchen i 1972. Av dagens spillere var bare Steinar Ege født på det tidspunktet....

Kristian Kjelling holdt senga for andre kveld på rad tirsdag. Han sliter med feber, men er trolig frisk med det første. Likevel har sykdommen (tre dager) satt ham en god del tilbake.

Les også: Delte meninger om Kjellings forfall

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal