Hedin: - Ikke pent å se på

Norge måtte slite mer enn ventet i VM-oppgjøret mot Brasil, men vant til slutt med 26-25.

NRK.no/sport fulgte kampen: Norsk sliteseier mot Brasil

Robert Hedin

Robert Hedin var ikke fornøyd med innsatsen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Det var ikke pent å se på, sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2 etter kampen.

I likhet med kampen mot Østerrike startet Norge kampen mot Brasil dårlig, men i motsetning til gårsdagens kamp tok det lang tid før de norske guttene skaffet seg kontroll på oppgjøret. Svakt forsvarsspill og fantasiløst angrepsspill gjorde at Brasil var fullt på høyde med Norge i Linköping.

Hva synes du om Norges innsats? Diskuter nederst i saken!

Lagene fulgte hverandre til det stod 17-17 et stykke ut i 2. omgang, da dro Norge fra og skaffet seg raskt en firemålsledelse.

Brasil knappet inn på ledelse i sluttminuttene, men Norge holdt unna og sikret seg to nye poeng.

Videre

Norge er dermed sikret videre avansement til hovedrunden i turneringen, men må slå Island på torsdag for å få med seg poeng videre.

- Spiller vi slik vi gjorde i dag mot Island på torsdag blir det ikke pent å se på, sa Robert Hedin.

I hovedrunden er Frankrike (regjerende mester i OL, VM og EM) og Spania (VM-gull 2005) allerede klare som norske motstandere. Trolig blir Tyskland tredjelaget fra gruppe A. Tyskerne vant VM på hjemmebane for fire år siden.

Det er altså en svett utfordring Norge står overfor i Jönköping. Ikke minst fordi det blinker flere spørsmålstegn rundt laget:

 • Variabelt spill så langt i VM
 • Skader i oppkjøringen Liten bredde i toppen
 • Sykdom under mesterskapet

Viktig

Men Norge har løftet seg før. I VM for to år siden var det ørsmå marginer som skilte laget fra semifinale til 9.-plassen. Hvert poeng vil telle i dagene som kommer. Lag to til sju i VM får spille OL-kvalifisering i april neste år. Verdensmesteren er
direktekvalifisert til London-lekene i 2012.

Norges herrer deltok i sitt siste OL i Munchen i 1972. Av dagens spillere var bare Steinar Ege født på det tidspunktet....

Kristian Kjelling holdt senga for andre kveld på rad tirsdag. Han sliter med feber, men er trolig frisk med det første. Likevel har sykdommen (tre dager) satt ham en god del tilbake.

Les også: Delte meninger om Kjellings forfall

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal