NRK Meny
Normal

Amerikanske myndigheter fnyser av Armstrongs tilbud

Lance Armstrong skal ha tilbudt seg å betale amerikanske myndigheter mangfoldige millioner for å gjøre opp for seg. 41-åringens forsøk blir blankt avvist.

Lance Armstrong

Lance Armstrong syklet for US Postal i åtte år, fra 1998-2005. I denne perioden skal han ha dopet seg, noe som brøt med kontraktsavtalen laget hadde med hovedsponsoren.

Foto: Joel Saget / Afp

Lance Armstrong

Armstrong skal ha tilbud seg å betale tilbake fem av de 30 millionene dollar laget fikk i sponsorpenger av US Postal. Det er ikke godt nok for amerikanske myndigheter.

Foto: MANDEL NGAN / Afp
Winfrey

Oprah Winfrey har gått langt i å bekrefte at Armstrong kom med innrømmelser om dopingbruk i det to og en halv time lange intervjuet.

Foto: CHRIS BERGIN / Reuters
Armstrong Oprah Lance Armstrong

Lance Armstrong under det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey. Der skal han ha innrømmet bruk av doping.

Foto: George Burns / Ap

Lance Armstrong skal selv ha sagt seg villig å betale mer enn 5 millioner dollar, nærmere 28 millioner norske kroner, til amerikanske myndigheter, ifølge den amerikanske TV-kanalen CBS News.

Dette er bare en brøkdel av det laget fikk utdelt under Armstrongs Tour de France-dominans. Laget fikk over 30 millioner dollar fra 1999 til 2004 som en del av en sponsorkontrakt - en kontrakt som utelukket all bruk av forbudte stoffer.

Armstrong ønsker å betale pengene for å kompensere for svindelen han angivelig skal ha begått mot US Postal Service ved å bryte kontrakten og dope seg til suksess på sykkelsetet.

Armstrong skal også ha sagt seg villig til å samarbeid som vitne i en føderal etterforskning, ifølge samme TV-kanal.

Disse to tilbudene er ikke gode nok for amerikanske myndigheter.

– Kilder forteller at Justisdepartementet har avslått begge tilbudene som utilstrekkelig, hevder CBS.

Vurderer gigantsøksmål

Armstrong har i over ti år kjempet mot og gjort narr av dopinganklagene mot ham. 41-åringen snakket for første gang ut om dopingskandalen i et intervju med den amerikanske talkshowdronning Oprah Winfrey natt til mandag, norsk tid.

Der skal Armstrong ha innrømmet at han brukte doping i sin karriere som proffsyklist. Winfrey gikk langt i å bekrefte dette da hun selv ble intervjuet om møtet med Armstrong.

– Jeg hadde ikke forventet at han skulle stå frem på den måten han gjorde. Jeg ble overrasket. Både jeg og teamet mitt ble trollbundet av mange av svarene hans, sa hun om intervjuet.

Så fort nyheten om den påståtte innrømmelsen kom, ble det varslet om gigantsøksmål mot Armstrong fra både den amerikanske regjerningen og en delstat i Australia.

Norges Cykleforbund vil også ha pengene sine tilbake fra Armstrong. De betalte over to millioner kroner for å få Armstrong til Oslo Grand Prix i 2009.

Utstengt

Armstrong er allerede utestengt fra idretten på livstid, og han er blitt strippet for alle de syv Tour de France-titlene.

Det skjedde etter USADAs omfattende granskning av dopbeskyldningene mot Armstrong. Byrået publiserte en omfattende og knusende rapport mot Armstrong i oktober.

Flere tidligere lagkamerater av Armstrong ga sine vitneforklaringer i den over 1000 sider lange rapporten. De ga flere oppsiktsvekkende detaljer om hvordan Armstrong skal ha dopet seg sammen med flere av dem.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal