Hopp til innhold

Motløs Mjelde tror EM-løpet er kjørt

BREDA/OSLO (NRK): Landslagskaptein Maren Mjelde føler seg tom etter nederlaget for Belgia. Hun har liten tro på at Norge kan berge EM-plassen i kampen mot Danmark.

Maren Mjelde

LANGT NEDE: Maren Mjelde var svært oppgitt.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Nå har vi bare den ene kampen igjen og mest sannsynlig er vi ute, sier hun.

Men Nederlands seier over Danmark gjør at Norge fortsatt har en teoretisk mulighet til å gå videre i årets EM. Da må de riktignok vinne med minst tre mål, samtidig som Nederland beseirer Belgia.

Mjelde virket langt fra sikker på at de kom til å lykkes med det da NRK snakket med henne etter kampen torsdag.

Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.

SKUFFET: Andrine Hegerberg under kampen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Men vi må jo brette opp ermene og møte opp til den kampen. Vi må bevise overfor oss selv at vi hadde noe her å gjøre, og det kan vi bruke den kampen til, sier hun.

De norske landslagsspillerne var langt nede etter tapet for Belgia torsdag.

– Jeg er veldig skuffet og lei. Det var ikke et sånt utgangspunkt vi hadde tenkt oss etter den andre kampen. Jeg kjenner meg tom, og jeg vet at de andre jentene føler seg tomme. Det er kjipt, rett og slett, sier Mjelde til NRK.

– Jeg kommer til å kjenne på den tomhetsfølelsen en stund, forteller hun.

Graham Hansen

– Trenger et mirakel

NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener Mjelde og resten av landslaget trenger et mirakel om de skal komme seg videre fra gruppespillet.

Norge har et gjennomsnitt på under ett mål per kamp under Martin Sjögren. Det gjør ikke oppgaven enklere foran kampen mot Danmark.

– Spiller vi sånn som nå, trenger vi et mirakel. Det er vanskelig, men mulig. Det er et lite halmstrå, sier Nordlie.

– Det kan virke på to måter: Norge kan også slippe ned skuldrene helt og få mer fandenivoldskhet. De må sørge for å vinne kampen, men tre mål blir meget vanskelig, understreker han.

– Må gjøre endringer

Nordlie mener Sjögren er nødt til å gjøre flere endringer.

– Norge må spille med kantspillere som de er vant til. Vi behersker ikke dette (diamant) ennå. Norge må komme seg til innlegg og utnytte Graham Hansen og Hegerberg bedre. Danmark spiller 3-4-3, og hvis vi nå spiller diamant, gir jeg opp. Da blir vi overkjørt i bredden. Hvis du spiller smalt da, ber du om juling, sier Nordlie.

Eksperten påpeker at en EM-exit allerede tirsdag vil være en gedigen nedtur.

– Jeg trodde det kunne bli tøft, men å ikke komme seg videre, er krisedårlig. Det er en katastrofe sportslig sett. Det er jo det dårligste EM siden 1997. Det er et generasjonsskifte, og det er greit, men det oser ikke energi eller selvtillit fra laget.

Hjelmseth må gi retur på en nikk fra Wullaert og Belgia scorer enkelt på returen fra kort hold!

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hevder tidligere Bundesliga-spiller ble tatt med 115 kilo kokain

  Den tidligere Nürnberg- og Wolfsburg-spilleren Dusan Petkovic har blitt arrestert. Han ble tatt med 115 kilo kokain, melder Bild.

  Avisen skriver at Europol, i samarbeid med det serbiske politiet, stoppet et stort lass med narkotika i den belgiske byen Arlon.

  Åtte personer ble arrestert, inkludert Petkovic, ifølge den serbiske avisen Blic. Andre medlemmer av den kriminelle organisasjonen er fortsatt etterlyst. Gruppen er også mistenkt for ulovlig produksjon og distribusjon av narkotika, skriver Bild.

  Ifølge Blic var et selskap involvert i smuglingen. De kjøpte betongplater og forberedte dem med kokainpakker i en hangar i Belgia. Det ble funnet 22 slike plater som hver inneholdt tre pakker kokain på nesten en kilo hver. Politiet fant også andre narkotikapakker.

  Ifølge statsadvokaten skulle kokainen som ble funnet i Arlon fraktes til Trier av en tysk speditør og deretter til London for videresalg.

  Petkovic er for tiden sportsdirektør i den serbiske klubben OFK Beograd. Klubben har ikke kommet med noen uttalelser om saken.

  Serberen er mest kjent for oppholdene sine i FC Nürnberg og Wolfsburg, samt hans VM-deltakelse i 2006. (NTB)

  Serbia and Montenegro's head coach Petkovic stands near his son Dusan during a training session in Faak Am See
  Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters
 • Klæbo står over dagens renn

  Storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo blir ikke å se på startstreken til dagens 20-kilometer. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

  – Johannes Høsflot Klæbo har ikke blitt kvitt murringen etter gårdagens skirenn. Han ønsker ikke å ta noen sjanser og velger derfor å stå over dagens fellesstart, heter det i meldingen.

  Simen Hegstad Krüger erstatter Klæbo på Lillehammer.

  Klæbo sto også over fredagens renn av samme årsak.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Zuccarello-assist hjalp Wild til straffeseier

  Mats Zuccarello slo pasningen som førte til målet som ga Minnesota Wild forlengning i 5-4-seieren over Anaheim Ducks i NHL. Avgjørelsen falt på straffeslag.

  I alt står nordmannen med 23 målpoeng på like mange kamper, melder NTB.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste