Motløs Mjelde tror EM-løpet er kjørt

BREDA/OSLO (NRK): Landslagskaptein Maren Mjelde føler seg tom etter nederlaget for Belgia. Hun har liten tro på at Norge kan berge EM-plassen i kampen mot Danmark.

Maren Mjelde

LANGT NEDE: Maren Mjelde var svært oppgitt.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Nå har vi bare den ene kampen igjen og mest sannsynlig er vi ute, sier hun.

Men Nederlands seier over Danmark gjør at Norge fortsatt har en teoretisk mulighet til å gå videre i årets EM. Da må de riktignok vinne med minst tre mål, samtidig som Nederland beseirer Belgia.

Mjelde virket langt fra sikker på at de kom til å lykkes med det da NRK snakket med henne etter kampen torsdag.

Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.

SKUFFET: Andrine Hegerberg under kampen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Men vi må jo brette opp ermene og møte opp til den kampen. Vi må bevise overfor oss selv at vi hadde noe her å gjøre, og det kan vi bruke den kampen til, sier hun.

De norske landslagsspillerne var langt nede etter tapet for Belgia torsdag.

– Jeg er veldig skuffet og lei. Det var ikke et sånt utgangspunkt vi hadde tenkt oss etter den andre kampen. Jeg kjenner meg tom, og jeg vet at de andre jentene føler seg tomme. Det er kjipt, rett og slett, sier Mjelde til NRK.

– Jeg kommer til å kjenne på den tomhetsfølelsen en stund, forteller hun.

Graham Hansen

– Trenger et mirakel

NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener Mjelde og resten av landslaget trenger et mirakel om de skal komme seg videre fra gruppespillet.

Norge har et gjennomsnitt på under ett mål per kamp under Martin Sjögren. Det gjør ikke oppgaven enklere foran kampen mot Danmark.

– Spiller vi sånn som nå, trenger vi et mirakel. Det er vanskelig, men mulig. Det er et lite halmstrå, sier Nordlie.

– Det kan virke på to måter: Norge kan også slippe ned skuldrene helt og få mer fandenivoldskhet. De må sørge for å vinne kampen, men tre mål blir meget vanskelig, understreker han.

– Må gjøre endringer

Nordlie mener Sjögren er nødt til å gjøre flere endringer.

– Norge må spille med kantspillere som de er vant til. Vi behersker ikke dette (diamant) ennå. Norge må komme seg til innlegg og utnytte Graham Hansen og Hegerberg bedre. Danmark spiller 3-4-3, og hvis vi nå spiller diamant, gir jeg opp. Da blir vi overkjørt i bredden. Hvis du spiller smalt da, ber du om juling, sier Nordlie.

Eksperten påpeker at en EM-exit allerede tirsdag vil være en gedigen nedtur.

– Jeg trodde det kunne bli tøft, men å ikke komme seg videre, er krisedårlig. Det er en katastrofe sportslig sett. Det er jo det dårligste EM siden 1997. Det er et generasjonsskifte, og det er greit, men det oser ikke energi eller selvtillit fra laget.

Hjelmseth må gi retur på en nikk fra Wullaert og Belgia scorer enkelt på returen fra kort hold!

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle å midtbanen i dag, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal