Hopp til innhold

Knust Graham Hansen føler seg snytt: – Veldig frustrerende

BREDA/OSLO (NRK): En preget Caroline Graham Hansen (22) er klar på at hun ble snytt for straffespark mot Belgia. Nå må Norge knuse Danmark for å gå videre i EM.

Graham Hansen

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må få summet oss til i morgen og la følelser være følelser. Det hadde betydd mye å være med på en opptur nå. Det har vært så mye dritt, så det er tungt, sier Graham Hansen til NRK.

Graham Hansen sto bak det aller meste Norge skapte mot Belgia, og 10-eren ropte på straffespark på stillingen 0–0 i det 50. minutt.

22-åringen dro seg rundt keeper og gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre.

– Keeperen tar beina mine. Dommerne var dessverre ikke på nivået de burde ha vært. Det gikk begge veier. Det er trist at det blir sånn, sier Graham Hansen med klar adresse til straffesituasjonen og 1-0-scoringen, som burde vært annullert for offside.

Graham Hansen kommer i stor fart inn i feltet og lurer vekk keeper med en tofotsdragning, men får ikke kontroll på ballen igjen.

FELT: Her vil Caroline Graham Hansen ha straffespark.

– Veldig frustrerende

Nederland ga Norge en hjelpende hånd ved å slå Danmark 1-0 senere torsdag kveld, men EM-håpet er fortsatt tynt:

Norge må nemlig slå danskene med minst tre mål.

Så langt står Norge kun med baklengsmål i EM. Den første belgiske scoringen var også en real kalddusj etter at kampen hadde bølget frem og tilbake.

Elke Van Gorp var nemlig tydelig offsideplassert da hun pirket inn en retur fra Ingrid Hjelmseth (se video over).

– Jeg føler vi er med i kampen og har nok sjanser. Målene kommer ut av ingenting. Det er veldig frustrerende, sier Graham Hansen.

– Holder ikke mål

Åtte minutter senere ble vondt verre: Et langt innkast fikk sprette fritt i feltet før en umarkert Janice Cayman enkelt headet inn 2–0.

Janice Cayman. Oi oi oi! Et langt kast fra siden spretter over den første duellen og plutselig står Cayman alene og scorer med hodet! Hjelmseth er på ballen også nå, men klarer ikke holde den ute.

– Der er det mange spillere som følger hverken ball eller spillere. Det holder rett og slett ikke mål på dette nivået, kommenterte NRK-ekspert Siri Nordby.

Det var også tydelig frustrerte Norge-spillere som tuslet til midtsirkelen.

Ada Hegerberg samlet spillerne og holdt en «peptalk» før avspark – uten at det skulle hjelpe.

Landslagssjef Martin Sjögren var også langt nede etter tapet.

–Vi presterer ikke godt nok. Da hadde vi vunnet. Så kan vi prate om offside, straffespark og sjanser, men resultatet er 2–0 til Belgia – og det kommer vi aldri fra, sier Sjögren til NRK.

Brente flere sjanser

Det var flere sjanser begge veier i 1.-omgang, og selv om Belgia fikk den første allerede etter fire minutter, kom Caroline Graham Hansen til den desidert største.

Helt upresset blåste hun nemlig ballen over tverrliggeren fra åtte meter:

Enorm sjanse! Graham Hansen kommer på et godt løp bakfra og timer perfekt Mindes innlegg, men bredsiden fra sju meter sendes over!

Norge var allerede under stort press etter den svake forestillingen mot Nederland (1-0), men like før kampstart ble usikkerheten enda større da Maria Thorisdottir måtte kaste inn håndkleet,

Maren Mjelde, som lenge var etterlyst på midtbanen, måtte derfor ta turen ned i midtforsvaret, mens Ingrid Marie Spord tok plassen på midtbanen.

Hjelmseth må gi retur på en nikk fra Wullaert og Belgia scorer enkelt på returen fra kort hold!

OFFSIDE-MÅL: Her går Belgia opp i ledelsen ved Elke Van Gorp, som var offsideplassert.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal