Norsk scoringstrøbbel: – Foruroligende

Norge scorer under ett mål per kamp under Martin Sjögren, selv med en av Europas mest målfarlige spisser på laget.

Andrine Hegerberg, Caroline Graham Hansen, trener Martin Sjögren og Ada Hegerberg

SKUFFET: Martin Sjögren måtte se laget sitt gå målløst av banen for fjerde gang siden han tok over i fjor høst.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det norske kvinnelandslaget har ofte vært ensbetydende med mye mål. Resultater som 7-1 og 5-0 har slettes ikke vært uvanlig for Norge. Etter ti kamper med Martin Sjögren bak roret har Norge bare scoret ni mål, et målsnitt på fattige 0,9 per kamp.

Til sammenligning scoret Norge 25 mål på Roger Finjords første ti kamper som norsk landslagstrener.

– Sjögren startet seint, så alle kampene hans har vært tøffe. Når det er sagt så har Norge scoret foruroligende lite i viktige kamper, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Målfattig stjerneduo

Norge har to av europamesterskapets største stjerner på topp, men maktet likevel ikke finne nettet mot Nederland i åpningskampen.

– Det handler om at vi må få flere sjanser, og så må vi selvsagt sette sjansene når vi først får de, sier Caroline Graham Hansen.

Hun og Ada Hegerberg er to av de viktigste brikkene på det norske laget, og det hadde også Nederland fått med seg.

– Av og til er det sånn at motstanderen passer ekstra godt på våre beste spillere, men jeg er sikker på at de kommer til å løse det, sier trener Martin Sjögren.

Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.

VIL HA MED LAGET: Ada Hegerberg sier hun forventer mer fra lagvenninnene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

På de første 10 kampene under den svenske treneren har dog ikke stjerneduoen løst det særlig godt. De to har bare stått for tre scoringer, alle signert Hegerberg, siden Sjögren tok over i fjor.

Den 22 år gamle Lyon-spilleren bøtter inn med mål i Frankrike – men sliter på landslaget.

– Vi skapte ekstremt lite mot Nederland, og hadde nesten ikke ball. Da blir det vanskelig. For at jeg skal klare å komme opp på mitt nivå, må hele laget opp på et nytt nivå, sier Hegerberg.

– Må få bredde i spillet

Lise Klaveness tror et formasjonsbytte hadde hjulpet.

Lise Klaveness

KRITISK: NRKs fotballekspert Lise Klaveness mener Norge hadde tjent på å spille med kanter.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Vi har ikke tradisjon for å spille diamant i Norge. Det er ganske krevende å begynne med det på øverste nivå. Vi må få bredde i spillet med en spiss som Ada, og mot Nederland hadde vi ikke ett innlegg, sier hun.

Hun tror også Graham Hansen i en kantrolle hadde gitt bedre resultater.

– Jeg forstår hvorfor han vil bruke henne i mellomrommet, men det har ikke fungert. Det beste hadde vært å bruke henne på kant.

Spiller for direkte

Landslagstreneren mener grunnen til det skuffende resultatet mot Nederland var for direkte angrepsspill.

– Angrepsspillet går for fort, hele tiden. Vi er nødt til å ta med midtbaneleddet for å få bedre relasjoner i angrep, sier Sjögren.

Kun seier er godt nok når Norge i kveld møter Belgia, og Ada Hegerberg er enig i at hele laget må med.

– Det er ikke én spiller som skal dra dette laget alene. Det handler om at hver og en skal dra med hverandre. Det er det mesterskap handler om.

Sportsnyheter

Banket Johaug i sprengkulda – så smeltet Karlssons bukser i lederstolen

Det ble drama både underveis og etter målgang da svenske Frida Karlsson ga Therese Johaug en skikkelig tankevekker i sesongens første distanserenn.

Siste nytt

 • Graabak nær utrolig opphenting

  Uten Jarl Magnus Riiber på start ble det ingen ny norsk seier i den andre verdenscupkonklurransen i Ruka. Tyske Terrence Weber vant foran to landsmenn.

  Jørgen Graabak tok sjuendeplassen etter å ha gått seg opp fra sin 22.-plass etter hoppingen. Graabak lå an til å kapre tredjeplassen på imponerende vis, men ble fragått helt mot slutten.

  Det ble også sjuendeplass i fredagens sprint over fem kilometer på trønderen.

  Den tyske veteranen Eric Frenzel ble nummer to, mens Vincent Geiger tok tredjeplassen.

  Jarl Magnus Riiber og Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert i kvalifiseringen på grunn av ureglementerte hoppdresser. Dermed ble det Espen Bjørnstad man måtte håpe på av de norske løperne.

  y5xpaIQ54H8
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Tap i double for Ruud og Durasovic

  Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte i doublekampen mot ukrainsk motstand i Davis Cup i Oslo lørdag, men Norge leder likevel 2-1. Dermed trengs det en seier i single for avansement.

  Doublespesialistene Serhij Stakhovskyj og Denys Moltsjanov ga Ruud og Durasovic mer enn nok å hanskes med hjemme i Oslo Tennis Arena. Norges to beste tennisspillere måtte gi tapt med settsifrene 6-7 (4-7), 6-3.

  JRTrSGy8HIc
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal