Møte om landslagsbråket: – Sørloth har beklaga

Norges Fotballforbund skriv i ei pressemelding at Alexander Sørloth har forstått at kommunikasjonsforma blei feil, og at diskusjonanen gjekk for langt for begge partar.

Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck

BRÅK: Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck kom i munnhoggeri under evalueringa av tapet for Serbia

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sørloth og Lagerbäck var søndag i møte om bråket etter tapet for Serbia i EM-kvalifiseringa, og der blei det bestemt at partane skal sjå framover, skriv NFF.

Der kjem det fram at Sørloth er samd med Lagerbäck og assisttrenar Per Joar Hansen om følgjande:

«Alexander har forstått at kommunikasjonsformen ble feil, noe han beklager, og vi er enige om hvilke guidelines som gjelder på landslaget.

I etterkant av Serbia-kampen oppsto det som kjent en opphetet diskusjon. I en prestasjonskultur skal det være høyt under taket. Denne gangen ble temperaturen for høy, og diskusjonene gikk for langt fra begge parter.

Alexander og trenerteamet presiserer at han ikke har sagt at trenerne er inkompetente, men Alexander beklager at han argumenterte på en måte som gjør at de har oppfattet det slik», skriv NFF.

Både Alexander Sørloth, trenerteam og kapteinsteam er opptekne av å legge saka bak seg og fokusere på dei komannde landskampane.

Landslagskaptein Stefan Johansen var også med i samtalene søndag.

Det var VG som først melde om bråket som oppstod under evalueringa, og i dagane etterpå stod begge partar på sitt. Tonane var så alvorleg at det blei reist spørsmål om Lagerbäcks autoritet.

Før helga sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt at det var Lagerbäcks oppgåve å finne ei løysning med Sørloth.

– Saka oppsto i landslagsmiljøet og må løysast der. Lars leier denne troppen og alt som har med A-landslaget å gjere. Det er også han som har ansvaret for å fullføre prosesser og til slutt løyse saka, sa Bjerketvedt til NTB.

I dag har dei skværa opp.

Siste nytt

 • Finaletap for Carlsen

  På 30-årsdagen måtte Magnus Carlsen tåle finaletap mot Wesley So i åpningsturneringen i Champions Chess Tour.

  – Jeg følte hele veien i turneringen at det lugget ganske kraftig. Nå i finalen fikk jeg egentlig som fortjent, sa bursdagsbarnet til TV2.

  Duellen mellom Carlsen og So ble avgjort med to lynsjakkpartier, etter at mandagens fire innledende hurtigsjakkpartier endte 2-2.

  So vant det første lynsjakkpartiet, og i det andre holdt han Carlsen til remis.

  Turneringseieren betyr at amerikaneren vinner 30.000 dollar, tilsvarende 267.000 norske kroner.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tottenham møter lag fra nivå åtte

  Premier League-leder Tottenham skal ut mot lilleputten Marine i 3.runde av FA-cupen. Det er den største nivåforskjellen mellom to lag i den tredje runden noensinne, skriver The Guardian.

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Watford, Aston Villa tar imot Liverpool, mens regjerende mester Arsenal spiller hjemme mot Newcastle. Kampene spilles 9. og 10. januar.

  Trekningen for de øvrige lagene i Premier League endte slik:

  Southampton-Shrewsbury, Wolverhampton-Crystal Palace, Stockport-West Ham, Everton-Rotherham, Bristol Rovers-Sheffield United, Stoke-Leicester, Crawley-Leeds, Burnley-MK Dons, QPR-Fulham, Manchester City-Birmingham, Chelsea-Morecambe, Blackpool-West Bromwich, Newport-Brighton

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Ian Kington / AP
 • Leicester-smell mot bunnlag

  Leicester hadde en alle tiders mulighet til å komme seg opp på lik poengsum som serielederne Tottenham og Liverpool da de møtte bunnlaget Fulham mandag kveld.

  En skrekkelig førsteomgang, gjorde derimot at Brendan Rodgers menn gjorde ting vanskelig for seg selv.

  Først sendte Ademola Lookman gjestene i ledelsen, før Ivan Cavaleiro økte ledelsen på straffe. Harvey Barnes reduserte på tampen for Leicester, men Fulham holdt unna.

  Dermed klatret Fulham over nedrykksstreken, mens Leicester forblir på en fjerdeplass med 18 poeng.

  DjRDDyD50ik
  Foto: MICHAEL REGAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal