Møte om landslagsbråket: – Sørloth har beklaga

Norges Fotballforbund skriv i ei pressemelding at Alexander Sørloth har forstått at kommunikasjonsforma blei feil, og at diskusjonanen gjekk for langt for begge partar.

Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck

BRÅK: Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck kom i munnhoggeri under evalueringa av tapet for Serbia

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sørloth og Lagerbäck var søndag i møte om bråket etter tapet for Serbia i EM-kvalifiseringa, og der blei det bestemt at partane skal sjå framover, skriv NFF.

Der kjem det fram at Sørloth er samd med Lagerbäck og assisttrenar Per Joar Hansen om følgjande:

«Alexander har forstått at kommunikasjonsformen ble feil, noe han beklager, og vi er enige om hvilke guidelines som gjelder på landslaget.

I etterkant av Serbia-kampen oppsto det som kjent en opphetet diskusjon. I en prestasjonskultur skal det være høyt under taket. Denne gangen ble temperaturen for høy, og diskusjonene gikk for langt fra begge parter.

Alexander og trenerteamet presiserer at han ikke har sagt at trenerne er inkompetente, men Alexander beklager at han argumenterte på en måte som gjør at de har oppfattet det slik», skriv NFF.

Både Alexander Sørloth, trenerteam og kapteinsteam er opptekne av å legge saka bak seg og fokusere på dei komannde landskampane.

Landslagskaptein Stefan Johansen var også med i samtalene søndag.

Det var VG som først melde om bråket som oppstod under evalueringa, og i dagane etterpå stod begge partar på sitt. Tonane var så alvorleg at det blei reist spørsmål om Lagerbäcks autoritet.

Før helga sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt at det var Lagerbäcks oppgåve å finne ei løysning med Sørloth.

– Saka oppsto i landslagsmiljøet og må løysast der. Lars leier denne troppen og alt som har med A-landslaget å gjere. Det er også han som har ansvaret for å fullføre prosesser og til slutt løyse saka, sa Bjerketvedt til NTB.

I dag har dei skværa opp.

Sportsnyheter

Disse 32 sekundene opprørte politiet i Qatar

Bildene fra innsiden av en migrantleir ledet trolig til at NRK-journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani ble arrestert i Qatar.

Siste nytt

 • Deilas New York City til semifinale

  New York City, med Ronny Deila om trenar, er klare for semifinale i MLS-sluttspelet etter kvartfinalesiger over topprangerte New England Revolution på bortebane. Så langt har New York-klubben aldri nådd før.

  Kampen enda 2-2 etter ekstraomgangar. Det stod 1-1 etter 90 minutt. New York tok leiinga tidleg i andre ekstraomgang, men heimelaget utlikna i nest siste minutt.

  Deilas menn var stødigast i straffesparkkonkurransen, som dei vann 5-3.

  I semifinalen - som også er kampen om meisterskapet i Eastern Conference - skal New York møte Phladelphia Union, der Jakob Glesnes spelar. Den kampen går komande søndag.

  I den andre semifinalen skal Portland Timbers møte Real Salt Lake.

  New York City-jubel
  Foto: David Butler II / Reuters
 • Mowinckel langt bak på trening

  Ragnhild Mowinckel, som er eneste norske deltaker i helgens fartsrenn i alpint for kvinner, var langt bak de beste på første utfortrening i Lake Louise.

  Sofia Goggia fra Italia kjørte inn til bestetid tre tidels sekund foran slovenske Ilka Stuhec og 58 hundredeler foran sveitsiske Joana Hählen.

  Mowinckel startet som nummer fire, men måtte se den ene løperen etter den andre slå hennes tid. Hun var hele 3,60 sekunder bak Goggia.

  Det skal avvikles verdenscuprenn fredag og lørdag, mens det er super-G søndag.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • England med rekord: Slo Latvia 20-0

  Ellen White både tangerte, slo og forbedret målrekorden på Englands kvinnelandslag i fotball da Latvia ble slått 20-0 i VM-kvalifisering tirsdag.

  White trengte bare én scoring for å tangere Kelly Smiths notering på 46 landslagsmål. Den fikk hun allerede i det 6. minutt av kampen i Doncaster, da hun økte til 2-0 med et distanseskudd. Tre minutter delte hun rekorden med Smith, før hun satte foten på et innlegg og gjorde 3-0 fra kort hold.

  England, som er en av Norges gruppemotstandere i sommerens EM-sluttspill, herjet med Latvia på vei mot sin sjette strake seier i VM-kvalifiseringen. Latvia byttet keeper ved pause på stillingen 8-0, men Alina Skjemenova fikk det enda tøffere enn Laura Sinutkina hadde hatt det.

  Med 20-0-seier kom et nytt bevis på de enorme nivåforskjellene på lagene i den europeiske VM-kvalifiseringen. Irland vant også tosifret tirsdag (over Georgia), og Norge ville ganske sikkert også gjort det om ikke kampen i Armenia var blitt avbrutt 20 minutter før slutt på 9-0 på grunn av tåke. (NTB)

  England, fotball, kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal