Hopp til innhold

Sørloth tilbakeviser «inkompetent»-påstand - landslagsledelsen står fast på sitt

Alexander Sørloth slår tilbake mot landslagssjef Lars Lagerbäck og reagerer kraftig på at det ble sendte ut pressemelding fra et lukket møte. Men landslagsledelsen står fast på sitt.

SnJQFo32jWM

UENIGE: Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth før kampen mot Serbia tidligere i oktober.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– I fire dager har vi gitt Alexander muligheten til å kommentere hva som skjedde og bekrefte at vi ble enige om å la saken ligge etter at han ba om unnskyldning for oppførselen, heter det i svaret fra landslagstrenerne Lars Lagerbäck, Per Joar Hansen og Frode Grodås.

Tidligere i dag kommenterer landslagssjefen disputten som oppsto med Sørloth underveis i den siste landslagssamlingen.

– Jeg tåler godt at det uenigheter om fotballfaglige spørsmål. Alexander kom imidlertid med flere anklager som ikke omhandlet hvordan vi spiller fotball, men som gikk på at Per Joar Hansen og jeg var inkompetente som trenere både leder- og fotballmessig, sier svensken i en pressemelding fra NFF.

Torsdag kveld slår Leipzig-spilleren tilbake via sin agent Morten Wivestad til NTB.

Alexander Sørloth

SLÅR TILBAKE: Alexander Sørloth slår tilbake mot landslagssjefen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg har aldri sagt at noen i trenerteamet er inkompetente. Aldri. Jeg har etter at vi spillere ble bedt om å komme med tilbakemeldinger, sagt at jeg var veldig kritisk til hvordan vi forberedte oss til kampen mot Serbia. Også de taktiske vurderingene som ble gjort underveis, sier Sørloth.

– Alt jeg sa i møtene med trenerapparatet gikk på fotballfaglige aspekter med ønske om at laget skulle være enda bedre forberedt til kamper. Og særlig denne.

Reagerer på pressemelding

Han reagerer på pressemeldingen som i dag ble sendt ut av landslagssjefen og at det her blir referert til sitat fra et lukket møte.

– Jeg har alltid vært tilhenger av folk som er ærlige, direkte og tydelige. Denne gangen ble det litt for tydelig. Så tydelig at de bryter sine egne prinsipper om å ikke ta interne uenigheter med pressen.

– Da føler man seg alene når man egentlig skal være på lag, sier han videre.

Fotball Nations League: Norge – Østerrike

FEIL: Sørloth sier til NTB at det er feil at han ikke ville kommentere hendelsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg var egentlig ferdig med denne saken. Vi hadde «shaket hands» og sett hverandre i øynene. Og det er sånn jeg liker det. Det må være rom for kritikk og skuffelse på et lag. På samme måte som det må være rom for jubel og skryt. Vi tar ofte på oss store sko, da må vi tåle at vi av og til tråkker hverandre på tærne.

Vil fortsatt spille for Norge

Han avviser også påstanden i pressemeldingen fra NFF om at han ikke ønsket å gi ytterligere kommentarer.

– Det stemmer ikke. Jeg ville ta det direkte med de det gjelder. Når jeg forsto at det ville komme en pressemelding fra NFF om hva som skjedde på et internt spillermøte, uttrykte jeg et ønske om å få se den før den ble publisert. Sånn at jeg eventuelt kunne legge til noe. Den ble aldri sendt til meg.

Han er likevel klar på at det ikke er aktuelt å takke nei til videre landslagsspill.

– Det er ikke synd på meg. Jeg har verdens beste jobb. Nå legger jeg denne saken død fra min side. Jeg kommer sikkert til å bomme på åpent mål en gang til. Men jeg kan love en ting. Jeg kommer til å gi alt for Norge.

– Står fast ved beskrivelsen

NRK fikk denne kommentaren fra landslagets teenerteam Lars Lagerbäck, Per Joar Hansen og Frode Grodås seint torsdag kveld:

«På grunn av Alexanders uttalelse og at det handler om et landslag, føler vi oss tvunget til å kommentere hva hans agent sier. Dette er ikke elitefotball for oss. Vi antar videre at det som agenten sier er Alexanders mening. I fire dager har vi gitt Alexander muligheten til å kommentere hva som skjedde og bekrefte at vi ble enige om å la saken ligge etter at han ba om unnskyldning for oppførselen. Hadde han gjort det, hadde vi ikke kommentert saken ytterligere.

Dessverre har ikke Alexander samme mening som oss om hva som skjedde på møtet. Vi kan og vil si veldig tydelig at agentens uttalelse ikke stemmer overens med trenerteamets. Vi står fremdeles ved beskrivelsen vi ga tidligere i dag. Forøvrig vil vi ikke kommentere dette ytterligere, men vi vil håndtere dette internt. Skulle det dukke opp noe nytt, vil vi selvfølgelig informere om dette.»

Diskuterte høylytt

24-åringen skal ha diskutert høylytt med Lagerbäck fordi han var kritisk til Norges spillestil og tilnærmingen til kampen hvor Norge tapte 1–2 mot Serbia. Det var VG som avdekket den interne konflikten.

I en pressemelding tidligere i dag forteller landslagssjef Lagerbäck sin versjon av hva som skjedde på spillermøtet etter seieren mot Romania.

– Etter 30 år i internasjonal fotball har jeg aldri opplevd at spillere har gått over grensen på denne måten. Jeg har hatt mange fotballdiskusjoner med spillere som har vært faktabaserte og handlet om fotball. Men aldri noe som har vært i nærheten av dette, fortsetter han.

Beklager kommentar

CnENGBTDV4M

BENKET: Alexander Sørloth startet kampen mot Nord-Irland på benken, men kom inn etter drøye 60 minutter.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Lagerbäck tar også noe selvkritikk fordi han refererte til en tidligere kamp mot Kypros i diskusjonen med Sørloth. En kommentar VG tidligere har omtalt.

– Mot slutten av møtet bestemte vi trenerne (Frode Grodås, Kenneth Wilsgaard, Per Joar Hansen og jeg), at vi skulle forlate rommet og la spillerne diskutere hvordan vi skal fungere i fremtiden. Da vi forlot rommet mistet jeg dessverre tålmodigheten. Da kom min uttalelse om Kypros og jeg påpekte: «Du var inte så kaxig för två år sedan i Cypern», sier Lagerbäck – og fortsetter:

– Dette ordvalget som kom etter en lang og opphetet diskusjon beklager jeg. Dette var et forsøk på å få Alexander til å forstå at han må tilpasse seg hvordan laget skal fungere. For meg handler dette om å skape en god prestasjonskultur.

Landslagssjefen peker samtidig på at konflikter ikke er helt uvanlig i et landslagsmiljø, men at han alltid har hatt samme lederfilosofi i de fire landslagene han har trent.

– Den er basert på at spillerne forstår hvorfor vi gjør som vi gjør, at alle tar et personlig ansvar for egne prestasjoner og landslagets prestasjoner på og utenfor banen. Samtidig er det ikke unaturlig at det i prestasjonskulturer oppstår konflikter, sier Lagerbäck i pressemeldingen.

o3KLtsU2Lis

SPISSDUO: Alexander Sørloth scoret mot Romania. Kollega Erling Braut Haaland scoret hat trick, og sikret 4-0-seier.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Unødvendig kommentar

De tre som utgjør kapteinsteamet på A-landslaget kom også med en uttale tidligere i dag.

– Tapet for Serbia var smertefullt for både spillere og støtteapparatet. Det skal være høyt under taket, men i dette tilfellet gikk spilleren altfor langt og vi er glade for at han beklaget sin oppførsel overfor spillergruppa og støtteapparatet. Samtidig var referansen til Kypros-kampen unødvendig fra landslagssjefen, men vi forstår at han ble kraftig provosert, sier Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui og Joshua King i en uttalelse.

Norge

FORBEREDELSER: Lars Lagerbäck sammen med Joshua King (t.v.) og Alexander Sørloth før møtet med Serbia.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Lekkasjer skal ikke skje

Lagerbäck skriver at Hansen, Sørloth, Johansen og han selv avsluttet kvelden med å ta hverandre i hånden, og ble enige om å legge saken bak seg.

– Jeg har alltid hatt som prinsipp å beskytte spillerne utad. Av hensyn til trenernes integritet og de anonyme kildene i VGs dekning måtte vi fravike dette prinsippet og kommentere hva som skjedde, sier han.

– Vi står 100 prosent bak trenerteamet. Det er svært beklagelig at det oppstår lekkasjer til media fra interne møter. Det skal ikke skje, og er noe vi i kapteinsteamet vil ta opp med alle spillerne i troppen, sier herrelandslagets kapteinsteam.

Lagerbäck skriver også at Sørloth på eget initiativ beklaget sin egen oppførsel i plenum morgenen etter.

– For landslagets beste håper Per Joar Hansen og jeg at Alexander lever opp til det vi ble enige om så vi kan legge dette bak oss. Nå kommer vi til å fokusere på de tre kommende landskampene i november.

 • Norge spiller mot Israel 11/11 (hjemme), Romania 15/11 (borte) og Østerrike 18/11 (borte).

Siste nytt

 • Hovland avanserer i Texas med bogeyfri runde

  Det norske golfesset Viktor Hovland fant fram storspillet på den andre runden av PGA-turneringen i Texas fredag. Han gikk en bogeyfri runde fem slag under par.

  Etter en litt treg start torsdag med ett slag under par, har nordmannen spilt seg godt opp fredag. Med fem birdier kunne han bokføre en 65-runde.

  Det plasserer ham på en foreløpig delt 7.-plass på seks slag under par. Det er tre slag opp til de tre amerikanerne Scott Stallings, Beau Hossler og Scottie Scheffler som deler ledelsen.

  Hovland startet den andre runden på banens tiende hull, og fikk tre par før han spilte seg til to birdier på rad etter det. Den tredje birdien kom på banens 2. hull.

  På det 13. hullet (banens femte) måtte han kjempe for par, men fra drøye to meter senket han den viktige putten og holdt seg på fire slag under par. Det skulle lønne seg godt da han på hullet etter klarte en ny birdie.

  På det neste hullet måtte han igjen finne fram sine beste puttegenskaper, da han hadde litt over fire meter igjen for par etter å ha havnet i bunkeren. Igjen viste nordmannen styrke og senket nok en utslagsgivende putt.

  På dagens siste hull rullet han i den siste birdien og plasserer seg fint foran helgens avsluttende runder.

  (©NTB)

  Colonial Golf
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Øygarden FK jobber med løsning for å unngå konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK er i umiddelbar fare for å bli slått konkurs. Fredag kveld jobbet klubben med en idé for å unngå det.

  Ifølge Bergensavisen og Bergens Tidende, skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen.

  Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram. Deretter ble det i mediene kjent at klubben var slått konkurs. Fredag kveld jobber imidlertid klubben med en siste løsning, ifølge BA.

  – Det har kommet et nytt forslag på bordet. Det kan være en løsning, og vi jobber med den, sier styreleder Marianne Bjorøy.

  Ifølge BA dreier det seg om at de har henvendt seg til en klubb som kan overta Øygardens lisens.

  Bjorøy påpeker at det er avisene, og for øvrig spillerne, som har bekreftet at Øygarden begjærer oppbud.

  – Situasjonen er alvorlig, men det er ikke over før det er over, sa Bjorøy til BA, og la til at hun ikke ønsket å bekrefte oppbudet av klubben.

  Ifølge en pressemelding fra klubben skal de spille som oppsatt mot Ørn Horten lørdag.

  (©NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Tangering av rekord og pallplass

  Sondre Guttormsen tangerte sin personlige utendørsrekord og ble nummer tre i Diamond League-stevnet i Eugene fredag kveld. Stavhopperen kom seg over 5.81 i tredje forsøk, men etter riv i første forsøk på 5.91 trakk han seg for å spare på kreftene i det som er en lang sesong. 22-åringen går på Princeton University og kom rett fra collegekonkurranse.

  – Planen var å ha det gøy og det klarte jeg i dag. Da går det som regel ganske bra også. En bra opplevelse på første besøk her, sier Guttormsen til NRK.

  Mondo Duplantis vant med 5.91, foran amerikanske Christopher Nilsen, som gikk over 5.81. Stavkonkunkurransen ble flyttet en dag frem og ut av lørdagens Diamond League-stevne i VM-byen fordi det er meldt regn.

  Sondre Guttormsen
  Foto: Hanne Skjellum / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste