NRK Meny
Normal

Farah avsluttet karrieren med VM-sølv: – Jeg er skuffet

LONDON/OSLO (NRK): Britiske Mo Farah innfridde ikke favorittstempelet på 5000 meter, og tok VM-sølv i sitt aller siste mesterskapsløp på bane.

Mo Farah endte på andre plass på 5000 meter i VM. Hans siste løp i karrieren.

VM-SØLV: Mo Farah avsluttet karrieren med VM-sølv i London.

– Jeg er skuffet over sølvet, men jeg har gjort mitt beste, og det er ikke noe mer jeg kan gjøre, sier Mo Farah til NRK.

60.000 elleville briter hadde møtt opp for å ta farvel med Mohammed «Mo» Farah i kveld, og forhåpentligvis se han avslutte karrieren på bane med VM-gull på 5000 meter i London.

Men gull ble det ikke. Farah avsluttet sin karriere på bane med VM-sølv.

– Nå skal jeg ta meg en lang pause, og nyte livet, sier Farah.

Mo Farah

KNUST: Mo Farah etter VM-sølvet på 5000 meter.

Foto: David J. Phillip / AP

– Gjør vondt for Farah

– Dette gjør vondt for Farah. Det var ikke denne avskjeden han ville ha, sa NRKs kommentator Jann Post da Farah lå nede i målområdet etter løpet.

Farah så lenge ut til å ha god kontroll, men stivnet på den siste runden. Han løp til slutt over målstreken på tiden 13.33,22. Etiopiske Muktar Edris ble verdensmester med tiden 13.32,79. Amerikanske Paul Kipkemoi Chelmo tok bronsen.

– Han ville sette fyr på stadion og gi dem et gull til. Han fikk egentlig det løpet han ville ha, men det har nok kostet å være Mo Farah her. Å ha det presset på seg, sier Post.

Gull på 10.000 meter

34-åringen har fra før ti gull i OL – og VM-sammenheng. Og gull nummer ti sikret han seg bare for en uke siden.

For da tok Farah VM-gull på 10.000 meter. Da holdt han på å falle to ganger på den siste runden, men tok seg tid til å showe og vinke til publikum underveis i løpet.

 • Se Mo Farah ta VM-gull på 10.000 meter tidligere i mesterskapet her:
Mo Farah vinner 10000m nok en gang

For en uke siden tok Mo Farah gull på 10.000 meter.

Siste nytt

 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg