Mo Farah showa til gull - men heldt på å falle

Mo Farah var favoritt til gullet på 10.000 meter, og han skuffa ikkje publikum i sin heimby. Men to gonger på den siste runden heldt han på å falle.

Mo Farah vinner 10000m nok en gang

Han showa og vinka til publikum undervegs, Mo Farah. Ved passering 4000 meter sprang han forbi heile feltet på utsida og vinka, og fekk enorm applaus tilbake frå heimepublikum.

– For ein måte å avslutte karrieren på. Det gjer meg stolt å vere britisk. Det har vore ei lang reise, sa ein rørt Farah.

– Men det var ikkje noko lett løp, la han til.

Fire rundar før mål tok han teten for første gong, men han var heile tida trua av kenyanarane.

Publikum heldt pusten då han to gonger i siste runde trakka på lista og heldt på å snuble. Men han tapte ikkje noko på det. Og på den siste langsida kunne ingen halde følgje med

Mo Farah (34) tok sitt OL- og VM-gull nummer ti i sitt nest siste løp. Tida vart 26.49,51, snaue tre sekund bak hans personlege rekord og den nest beste vinnartida i eit VM nokosinne.

Joshua Kiprui Cheptegei frå Uganda tok sølv og kenyanske Paul Kipngetic bronse.

Etterpå blei han hylla av dei 55.000 på tribunane då han tok med seg kona og barna på æresrunden.

Siste nytt

 • Tiltalt for spark i ansiktet

  RBK-spiller Nicklas Bendtner er tiltalt for først å ha slått en taxisjåfør i ansiktet med knyttet neve og deretter sparket ham i ansiktet da han lå nede. Det viser tiltalen som Adresseavisen har fått innsyn i. Taxisjåføren på sin side er tiltalt for forsøk på vold. Rettssaken går 2. nov i København.

  Norway Bendtner
  Foto: Terje Pedersen / AP
 • Petter Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball