NRK Meny
Normal

Mo Farah showa til gull - men heldt på å falle

Mo Farah var favoritt til gullet på 10.000 meter, og han skuffa ikkje publikum i sin heimby. Men to gonger på den siste runden heldt han på å falle.

Mo Farah vinner 10000m nok en gang

Han showa og vinka til publikum undervegs, Mo Farah. Ved passering 4000 meter sprang han forbi heile feltet på utsida og vinka, og fekk enorm applaus tilbake frå heimepublikum.

– For ein måte å avslutte karrieren på. Det gjer meg stolt å vere britisk. Det har vore ei lang reise, sa ein rørt Farah.

– Men det var ikkje noko lett løp, la han til.

Fire rundar før mål tok han teten for første gong, men han var heile tida trua av kenyanarane.

Publikum heldt pusten då han to gonger i siste runde trakka på lista og heldt på å snuble. Men han tapte ikkje noko på det. Og på den siste langsida kunne ingen halde følgje med

Mo Farah (34) tok sitt OL- og VM-gull nummer ti i sitt nest siste løp. Tida vart 26.49,51, snaue tre sekund bak hans personlege rekord og den nest beste vinnartida i eit VM nokosinne.

Joshua Kiprui Cheptegei frå Uganda tok sølv og kenyanske Paul Kipngetic bronse.

Etterpå blei han hylla av dei 55.000 på tribunane då han tok med seg kona og barna på æresrunden.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Müller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag