NRK Meny
Normal

Mo Farah showa til gull - men heldt på å falle

Mo Farah var favoritt til gullet på 10.000 meter, og han skuffa ikkje publikum i sin heimby. Men to gonger på den siste runden heldt han på å falle.

Mo Farah vinner 10000m nok en gang

Han showa og vinka til publikum undervegs, Mo Farah. Ved passering 4000 meter sprang han forbi heile feltet på utsida og vinka, og fekk enorm applaus tilbake frå heimepublikum.

– For ein måte å avslutte karrieren på. Det gjer meg stolt å vere britisk. Det har vore ei lang reise, sa ein rørt Farah.

– Men det var ikkje noko lett løp, la han til.

Fire rundar før mål tok han teten for første gong, men han var heile tida trua av kenyanarane.

Publikum heldt pusten då han to gonger i siste runde trakka på lista og heldt på å snuble. Men han tapte ikkje noko på det. Og på den siste langsida kunne ingen halde følgje med

Mo Farah (34) tok sitt OL- og VM-gull nummer ti i sitt nest siste løp. Tida vart 26.49,51, snaue tre sekund bak hans personlege rekord og den nest beste vinnartida i eit VM nokosinne.

Joshua Kiprui Cheptegei frå Uganda tok sølv og kenyanske Paul Kipngetic bronse.

Etterpå blei han hylla av dei 55.000 på tribunane då han tok med seg kona og barna på æresrunden.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn